שלום לכולם.
אתמול בישלתי באותה דרך שאני מבשל תמיד, אך משהו השתבש...
אני מבשל בסיר 10 ליטר עם רכז ולתת. בישלתי עם רכז אמבר.
התליך הוא כזה:
מחמם מים בכמות של 2 ליטר לטמפ' של 67 מעלות ואז מכניס לתוכם את הלתת למשך חצי שעה-40 דקות.
לאחר מכן אני מרתיח את המים (לאחר שהוצאתי את הלתת) וכאשר המים רתחו, מכבה את האש ומכניס את הרכז (3 קילו) תוך כדי ערבוב.
לאחר שהרכז נמס אני מרתיח שוב את הנוזל ומתחיל את הבישול. כאשר התירוש רותח אני מוסיף את הכשות של המרירות ולאחר 45 דקות את הכשות של הארומה (את הכשות אני פשוט זורק פנימה ללא שק או משהו).
10 דקות לפני סיום הבישול אני מוסיף מים רותחים שבהם מומס סוכר חום (לתוספת אחוז אלכוהול).
במשך כל הבישול הרתיחה הייתה טובה והתירוש ביעבע עד הוספת המים עם הסוכר.
אתמול, בסיום הבישול, התירוש היה מאד מאד סמיך, כאילו הוא עדיין רכז. הנחתי את הסיר בתוך גיגית עם מים קרים לצורך קירור. ראיתי שהתירוש סמיך, אבל החלטתי בלכ זאת להעביר אותו למיכל תסיסה.
במיכל ראיתי שבתוך המים יש הרבה גושים קשים של התירוש, ושכל התירוש שקע למטה וסתם את הברז.
כפי שציינתי, התהליך שביצעתי לא שונה מהפעמים הקודמות.
מה עשיתי לא נכון? אשמח לשמוע עצות שדבר זה לא יקרה לי שוב... זה מבאס...
האם סיר גדול יותר יעזור? (אני צריך ממש לשמור ולשחק עם גודל הלהבה כדי שהתירוש לא יגלוש)
האם סדר הפעולות שלי שגוי?
האם כמות המים בסיר נמוכה?
תודה,
אילן