שלום חברים,
לאחר בישול 6 באצ'ים של בירה all grain BIAB, עם 3 סוגי שמרים - s04, s05 ו WB-06 לבירת חיטה הגעתי למסקנה שהטעם של השמרים דומיננטי מאוד בטעם הבירה. אמנם אפשר לתכנן את המרירות, הצבע והארומה, אך למרות הכל, טעם השמרים דומיננטי מאוד בתוצאה הסופית.
מה שמביא אותי לתהות מדוע די קשה להשיג סוגי שמרים אחרים מלבד fermentes? אין איזה קטע שבכלכלה של היצע וביקוש? אני הרי בטוח לא היחיד שמחפש.
בכל מקרה, אני מתכנן מתכון של PALE ALE פשוט ונעים, עם קצת dry hopping בסוף ומתלבט, שוב, באיזה שמרים לבחור, יש המלצות?
באיזה שמרים לדעתכם המבשלות הישראליות נוהגות להשתמש עבור סגנון זה? (שפירא, מלכה, שריגים-רונן ומה שתגידו..) כי בחלקם אני מרגיש קצת שוני מהשמרים ה"רגילים".
האם יש שמרים, של fermentes או לא, שניתן להשיג שמומלצים עבור הבירה שאני מתכנן?
אגב, אני יודע שתיאורטית, ה s04 מוגדר כזן שמרים לסגנון אנגלי ו s05 לסגנון אמריקאי, פשוט בא לי לגוון ולגלות אולי טעמים חדשים!
תודה רבה
לירן