בעקבות מכבש לחצים של טבעונים צמאים לבירה, ואחרי קמפיין ארוך שכלל מספר עצומות ברשת, החליטה גינס לשנות את המתכון העתיק שלה ולהוציא מהבירה שלה את הג'לטין. ג'לטין הוא תוצר לוואי דביק של שלפוחיות דגים שעוזר בתהליך הבישול של הבירה, אך כעת אומרים בגינס שישתמשו בתהליך סינון חדש במבשלת הדגל באירלנד, החל מהשנה הבאה. בשאר המבשלות של החברה שפזורות ב-49 מדינות, לא ייערך שינוי בשלב זה. רק לא מזמן טענה גינס שהיא לא יכולה להוציא את דבק הדגים מן המתכון בן ה-256 שנים מכיוון שהוא יעיל מאוד להבהרה של הבירה, ועדיין לא נמצא תחליף יעיל יותר וידידותי לסביבה. אבל כנראה שירידה במכירות ופיגור אחר מתחרים כמו הייניקן, שלה יש בירות ידידותיות לטבעונים, עשו את שלהם. לחיים.
הבהרת בירה ? במהלך בישול הגינס מי מכיר מי יודע
ראשון, 11/08/2015 - 14:57
ראשון, 11/08/2015 - 15:55
#1
יש מספיק תחליפים טבעוניים אם רוצים לדוגמה
clarity firm שמכיל Sodium Benzoate.
לא יודע כבר מה עדיף. זכוכית מיקרונית, חלקיקי פלסטיק, אולי שלפוחיות דגים יותר טוב??? לך תדע. תכלס, אני מבשל בסיר אלומיניום, מעביר תירוש רותח בצינור סיליקון ומצנן בג'ריקן פלסטיק איכותי. ומחטא עם סטאר סאן שגם הוא לא בדיוק משהו שקוטפים על העץ.. כך שאני די בצד הכימי של הדברים גם ככה.
אישיתי זה לא מפריע לי. אבל דיון מעניין.
http://beersmith.com/blog/2008/12/30/fining-agents-improving-beer-clarity/