בירה סלק בעיה טכנית..

12 תגובות [לתגובה האחרונה]
ציון וגילי's picture

Location

דרום
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/20/2014

שלום חברים

לא מזמן בישלתי בירה סלק 

ויצא ממש טעים.. אני פשוט מאוהב בירק הזה.

היו לי כמה בעיות בתוצאה הסופית אולי דעתכם תוכל לשפוך אור על הנושא.

 

1. את הסלק בישלתי במים עד שיתרכך וקצצתי אותו במעבד מזון.

והוספתי אותו לדלי 20 ליטר אחריי הבישול של הבירה.

ואחריי שבועיים בבקבוק הבירה הייתה מדהימה.. וכשעבר עוד שבוע שבועיים פתחתי בקבוק והוא פשוט היה חמוץ ומגעיל.

וסיננתי את החתיכות סלק.

השאלה אם יש מצב שבגלל החתיכות סלק הוא התקלקל לי?

 

והשאלה השנייה אם אני רוצה לעשות בירה שתצא מתוקה נגיד שתזכיר במעט את הקאסטיל רוז'.

מה אני צריך לעשוץ או להוסיף בכדי שזה יקרה? 

שמעתי פעם שאפשר להוסיף סוכר אורז

אבל באיזה שלב של התהליך אני צריך לשים אותו ואם זה באמת בפיתרון לבירה מתוקה?

 

תודה רבה לעוזרים 

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

נשמע כמו 2 אפשרויות.

1) השמרים אכלו את הסוכרים של הסלק ונשארו רק טעמים חמוצים ומגעילים של סלק (סלק מתקשר אצלי עם קובה, אגב)

2) נגרם זיהום כתוצאה ממשהו בתוך הסלק או במהלך הביקבוק. נראה לי לא סביר מכיוון שבישלת אותו לפני.

 

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

ציון וגילי's picture

Location

דרום
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/20/2014

כן גם אני חשבתי על 2 האופציות האלו...

אבל כשטעמתי את הבירה אחריי שבועיים בבקבוק היא הייתה מעולה..

ורק אחריי שהיא שכבה בבקבוק עוד שבועיים היא החמיצה..

 

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כי לזיהום לקח זמן להתפתח

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
ציון וגילי's picture

Location

דרום
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/20/2014

אוקיי אז היה זיהום...

הוא קרה בגלל הסלק שהיה בפנים או בגלל שלא עבדתי נקי?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני שם את הכסף על מעבד המזון

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
ציון וגילי's picture

Location

דרום
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/20/2014

אוקיי תודה רבה על העינות...

ועכשיו לשאלתי השנייה...

איך אנינממתיק אותה בלי שהסוכרים יתעכלו?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כמו שממתיקים את הקאסטיל רוז', עם סוכרזית.

 

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
ציון וגילי's picture

Location

דרום
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/20/2014

 

וואוו לא חשבתי על זה חחחח מצחיק

באיזה חלק של התהליך אני מוסיף את הסוכרזית?

ואיזה כמות אני צריך?

אם אני עושה דלי של 20 ליטר

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

לגבי הסלק:

הקיצוץ של הסלק מגדיל משמעותית את הסיכון לזיהום, מכיוון ששטח הפנים גדל והלהבים חודרים עמוק לרקמת השורש.
בפעם הבאה חטא את מעבד המזון (אני הייתי ממליץ לשפוך מים רותחים ולחכות מעט) וגם את הסלק, לשים היישר מהסיר הרותח אל תוך מעבד המזון. ומשם ללא מגע ידיים, לתוך מיכל התסיסה.

לגבי ההמתקה, אפשר לדעתי להשתמש בסוכר קנדי, שלא מתפרק על ידי השמרים. ולהמנע בשימוש בסוכרזית לא בריאה..

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

סוכר קנדי בהחלט מתפרק עי השמרים.

ולגבי הסוכרזית, אני לא המלצתי על השימוש בה אלא רק ציינתי שכך עושים בתעשייה הבלגית

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

אם אתה הרפתקן ואוהב ללכת על הצד הפראי של החיים.. אתה תמיד יכול להמתיק בסוכר רגיל (או במיץ של הסלק) בנוסף לסוכר הגיזוז. לבקבק. וכאשר אתה מגיע לגיזוז הרצוי, לבצע פיסטור במים חמים.

דגן כתב על זה פעם פוסט בבלוג שלו על השפעת הטעמים אחרי פיסטור.

ויש על זה מספיק דיונים פה בהקשר של סיידר ובקבוקים.

 

כדי לסבך עוד את העניינים- אפשר להמתיק עם לקטוז (סוכר חלב) או עם סטיוויה (ממתיק טבעי שעשוי מצמח הסטיוויה) בכל מקרה, טעמי לוואי כאלו ואחרים יתווספו לבירה בהתאם לתוסף שתבחר.

 

 

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אתה יכול מראש להכין בירה מתוקה יותר.

תעשה מאש ב71 מעלות ותתסיס עם 04