שלום חברים! אני רוצה להעלות את הגרביטציה ההתחלתית ע"י הוספת סוכר/דבש
המטרה שלי היא להעלות 8 נקודות ( מ 1.048 ל 1.056)
כמה סוכר/דבש אנו צריך להוסיף לכמות של 20 ליטר? אם למישהו יש נוסחה כללית בנוסף אני אשמח.
תודה
שלום חברים! אני רוצה להעלות את הגרביטציה ההתחלתית ע"י הוספת סוכר/דבש
המטרה שלי היא להעלות 8 נקודות ( מ 1.048 ל 1.056)
כמה סוכר/דבש אנו צריך להוסיף לכמות של 20 ליטר? אם למישהו יש נוסחה כללית בנוסף אני אשמח.
תודה
סוכר נותן בערך 382 נקודות לקילו לליטר (הכפלתי 46 PPG ביחס ההפרש בין קילו לפאונד ובין ליטר לגלון)
יש לך בבירה 20X48 נקודות שהן 960
ואתה רוצה להוסיף X מהתמיסה שלעיל כדי שיהיה לך (20 + X) ליטר ב-56 נקודות
כלומר: 20*48 + X*382 צריכים להיות שווים ל- 56*(20+X)
בקיצור אתה צריך להכין תמיסה מקילו סוכר וקילו מים ולהוסיף 450 גרם מתוכה לבירה
באיזה שלב מומלץ להוסיף את הסוכר?
האם עדיף להשתמש בסוכר חום? או אולי סוג אחר של סוכר?
מה לגבי דבש או סילאן טבעי?