התפתחות מרירות בדיעבד?! בקורני

16 תגובות [לתגובה האחרונה]
יוחאי מיטל's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/31/2013

היי חברים. 

מקרה מעניין יש לי שאני לא מצליח למצוא לו תשובה שמספקת אותי: 

בישלתי ESB בבישול סטנדרטי, (נוצ׳יל במקרה הזה), ללא שום תוספות או תהליכים שונים או מוזרים. 

הבירה נארזה בסיום התסיסה בקורני, הוגזה באונס ע״י גליל co2, הכל כרגיל. אדגיש שלא מדובר במילוי גז חדש וזה אותי גז שעבדתי איתו בחביות האחרונות. 

לאחר מספר ימים אני מסוגל להרגיש בשינוי משמעותי מבחינתי בטעם, והתפתחות של מרירות שלא היתה לפני, וגם לא בדיוק מרגישה כשותית, אלא בעלת עפיצות ויובש. 

לא מדובר במשהו שמשנה את הבירה מקצה לקצה ועד כה אני היחיד שהרגיש בשינוי (מופיע לאחר הלגימה) אבל אני מרגיש את זה כבר יומיים ודיי בטוח שאני שפוי וזה אכן שם. 

רעיונות וספקולציות למה קורה פה יתקבלו בברכה. 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

היה משהו בבירה שמיסך את הטעם הזה ועכשיו שהמשהו הזה שקע (בגלל זמן וקור) אתה טועם את הבירה עצמה. זו הספקולציה שלי.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
יוחאי מיטל's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/31/2013

אז הייתי מצפה שזה יהיה תהליך שקורה באופן קבוע, פחות או יותר... 

בנוסף- לא פעם ראשונה שאני מבשל את המתכון הזה. הטעם המקורי הוא מה שציפיתי. המרירות המוזרה הזו מרגישה כמו תרופה (נתת פעם ביס לאקמול? ככה). לא משהו היסטרי ואני בטוח ששאר בני הבית לא מרגישים את זה, אבל אני לא חושב שזה טעם שהבירה ״הביאה איתה״. 

גיל's picture
Offline

Location

מאור
מאור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

עברת על הרשימה פה?

זה מה שפאלמר כותב על טעמי לוואי "מדיציניים": 

Medicinal

These flavors are often described as mediciney, Band-Aid? like, or can be spicy like cloves. The cause are various phenols which are initially produced by the yeast. Chlorophenols result from the reaction of chlorine-based sanitizers (bleach) with phenol compounds and have very low taste thresholds. Rinsing with boiled water after sanitizing is the best way to prevent these flavors.

 

מעוניין לחלוק שק לתת חיטה - צרו קשר כאן או בנייד 054.261.0303

www.bronsteiner.com

יוחאי מיטל's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/31/2013

הממ... מעניין מאוד החלק של התגובה עם חומרי הניקוי. החבית הזו אכן נוקתה בתחליף PBW לפני השימוש, אך בנוהל הרגיל שלי- נשטפה לאחר מכן פעמיים במים רותחים שהוכנסו, נוערו וגולגלו בפנים, ואז נמזגו החוצה מהברז. לאחר מכן עברה חיטוי ומזיגת סטטרסן. נראה לך סביר שנשאר משהו מחומר הניקוי אחרי כל כך הרבה שטיפה?! אני מעט סקפטי אבל לך תדע... כמו כן לא נתקלתי בדבר לפני כשעבדתי עם PBW 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שינית משהו במי הבישול?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
יוחאי מיטל's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/31/2013

Nope

Offline

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/04/2013

אתה עושה איזשהו טיפול לכלור במים? או טיפול בכלל?
הרשויות מדי פעם משנות את עוצמת ההכלרה של המים (נגיד אם יש חשש לזיהום בעקבות גשמים וסחף למי תהום או משהו כזה, או כמות חריגה של חיידקים בבדיקות שלהם).
יכול להיות שהמי ברז שלך יותר מוכלרים מהרגיל, מסיבה כלשהי, ואז מתפתחים הטעמים הללו עם הזמן, כתלות בנוכחות פנולים שמקורם בשמרים ואז יצירת תרכובות כלורו-פנוליות כמו שמוסבר בתגובה של נועם.

יוחאי מיטל's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/31/2013

לא נוגע במים. 

לא שולל את האופציה שאתה אומר פה, אע״פ שהבירה בושלה לפני הגשמים המשוגעים שהיו פה. אבל כמו שכתבת- זו לא הסיבה היחידה להכלרה, אז לך תדע אם ולמה הכלירו

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

יוחאי,

לא לגעת במים - טעות חמורה שלא ציפיתי כזאת ממך.

טיפול במים בסיסי כמו מסנן פחם זה הדבר הראשון שעושים כאשר רותים לעלות רמה אחרי שני בישולים מקיטים.

כאשר אתה מוזג בירה 90% מזה מים.

נכוןלהיום, ובמיוחד בריכוזי אכלוסיה כמו מרכז הארץ, כשאתה פותח ברז אתה אף פעם לא יכול להיות בטוח מה מקור המים, מאזה באר שאבו, ומה יש לך במים בכלל. זה משתנה כל פעם.

אני לא יודע אם זה מקור הבעיה אבל אן אתה לא נוגעבמים אתה לא יכול להיות בטוח שתצה לך אותה בירה....
מים זה חלק מהמתכון!


רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

+1

רון_ב - ronstar's picture

Location

עמק זבולון 35
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/06/2010

+2

כשחיבתת, נכנסו הרבה שמרים לחבית ? יש מצב שגם זה השפיע.....

יוחאי מיטל's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/31/2013

הבירה חובתה אחרי קולדקראש של שבוע. עוגת שמרים מוצקה ובירה צלולה. אני מעביר עם סיפון שברוב ההעברה (עד ממש התחתית) אני מחזיק אותו כך שאפילו לא ייגע בעוגת השמרים. אני בטוח שמשהו עובר אבל הרבה? אני בספק גדול 

יוחאי מיטל's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/31/2013

עדכון למי שמתעניין:

כמו שהטעם הופיע באחת כך הוא נעלם באחת. 

להערכתי מצב כזה הוא כ"כ לא סביר כך שאני בטוח שלא מדובר בבירה ולא במערכת המזיגה- שכן שתיהן נשארו כמו שהן. 
הדבר היחיד שהתחלף הוא הכוסות- והטעם עבר. 
לכן אני מניח שהטעם הגיע מהכוסות. 
מכיוון שאני אישית משתדל לשטוף ידנית אבל יודע שאמא גם שמה במדיח- שאלתי אותה אם הוחלף או שונה משהו. התשובה היא כן. 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אז מה, כל הדיון הזה הוא בסוף על טבליות למדיח?

אני מרגיש מרומה Yell

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
יוחאי מיטל's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/31/2013

מרומה?? תראה איזה יופי של שיעור. 

רון_ב - ronstar's picture

Location

עמק זבולון 35
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/06/2010

אחלה.

למרות שכמו שנועם אמר, יש מצב שזה היה משהו בבירה, ששקע בקרור, ויצא עם מזיגת הכוסות הראשונות.......

גם אצלי במפגש האחרון היתה תופעה כזו עם הווינשטפן....... היום היא כבר כמו שצריך.