לפני 3 ימים בישלתי בירה מרכז.
הפעם בניגוד לעבר הרטבתי את השמרים לפני הגשה.
מים מורתחים בטמפ של כ-20 מעלות.
אין בכלל תסיסה והמיים בנשם בגובהה שווה.
זיהום?
לזרוק?
לפני 3 ימים בישלתי בירה מרכז.
הפעם בניגוד לעבר הרטבתי את השמרים לפני הגשה.
מים מורתחים בטמפ של כ-20 מעלות.
אין בכלל תסיסה והמיים בנשם בגובהה שווה.
זיהום?
לזרוק?
על סמך מה אתה אומר שאין תסיסה?
בעבוע בנשם הוא לא בהכרח אינדיקציה לתסיסה, אם יש ברשותך הידרומטר תעשה בדיקות יומיות כדי לראות אם יש שינוי, אם אין אתה יכול לפתוח את מכסה מיכל התסיסה ולבדוק אם יש סימנים של תסיסה (קצף, סימנים על דפנות המיכל)
למיטב ידיעתי זיהום לא גורם לחוסר תסיסה.
ובאיזו טמפ' אתה שומר את מיכל התסיסה? אם הטמפ' נמוכה זה יכול להאט את התהליך.
אין לי מקרר
כך שהטמפ משתנה 18-24 מקסימום
אבדוק צפיפות מחר
היי ברק,
חוסר תסיסה זה בוודאי לא אינדיקציה לזיהום.
חוסר בועות בנשם זו לא אינדיקציה לחוסר תסיסה, ייתכן שמיכל התסיסה לא אטום היטב (שזו איננה בעיה אמיתית).
פתח את המיכל ובדוק אם יש סימנים ויזואליים לתסיסה - krausen, דהיינו קצף על פני הנוזל.
כמו כן בדוק האם היה שינוי בגרוויטי.
אם אכן לא היתה תסיסה, והתירוש עמד שלושה ימים, הייתי זורק מחשש לזיהמים מסוכנים.
אז מסתבר שכן יש תסיסה.
הצפיפות ירדה מ 1.062 ל- 1.014 תוך 3 ימים
בדקתי שוב את הדליים והם סגורים הייטב.
איך יכול להיות תסיסה כלכך פעילה ואין בועות או לחץ במיכל?
מאיפשהו בורח לחץ וזה לא מהנשם. בעיה מוכרת בדליים הלבנים.
אם ההידרומטר מראה על ירידה, זה מה שחשוב.
בהמשך, תנסה להחליף דלי או לעבור לכלי תסיסה איכותי יותר. חבית פחמס היתה הפתרון עבורי, יש גם דליים מפלסטיק איכותי יותר אשר עולים בסביבות ה70 ש"ח. חברים אחרים פה השתמשו בהצלחה רבה גם במיכלים גדולים של מי עדן, בג'ריקנים ועוד.
וכל זאת בתקציב נמוך- עד חינמי.
דלי לבן עולה 12 ש"ח במפעל בקסריה