בנוגע לסיר שרכשתי

7 תגובות [לתגובה האחרונה]
עידן - אולגה's picture

Location

חדרה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/06/2015

שלום.

לפני מספר ימים רכשתי באיביי את הסיר הזה

למיטב הבנתי מהפורום המחיר בסדר (סיר 47 ליטר ב500 ש"ח כולל משלוח)

לאחר הקנייה שמתי לב שהדפנות של הסיר בעובי 0.8 מ"מ שזה הפרש קטן מהCommercial Grade שהוא 1.0 מ"מ, האם ההבדל בעובי של הדפנות עלול לפגוע בהליך הבישול?

עד עכשיו אני מבשל עם רכז, ועם הגעת הסיר אני מתכנן לעבור לBIAB

בעצם, במידה ויש לי כבר את כל הציוד הנחוץ לבישול ברכז, חוץ מהסיר כל מה שאני צריך כדי לעבור לBIAB הוא שק, נכון?

האם הסיר מתאים לבישול ישיר על גז? כי לפי מה שהבנתי יש סירים שהתחתית שלהם דקה מדי או משהו כזה ואז אפשר רק חשמלי.

אם הסיר הוא 47 ליטר, האם אוכל לבשל שני באטצ'ים של עשרים בפעם אחת, או שמא איבוד הנוזלים לא יאפשר זאת?

בגדול אשמח לעצות לקראת המעבר לBIAB, אני משתדל לקרוא הרבה על הנושא אך עדיין קצת חושש שדברים יסתבכו בעקבות חוסר ידע.

המשך שבוע נעים, עידן.

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

היי עידן,

לפי התיאור והתמונות של הסיר, קשה לדעת אם יש לו תחתית כפולה או לא. ולפיכך קשה לענות על השאלה האם הוא יתמודד טוב עם גז (הכוונה לכירת גז חזקה ולא לגז הביתי) לגבי חשמל, בכל מקרה הוא יהיה טוב. זה אחלה מחיר בכל מקרה לסיר כזה אם אתה מתכנן על חישמול הסיר.

הכי טוב יהיה ליצור קשר דרך איביי עם המוכר ולשאול אותו לגבי התחתית. הכי פשוט והכי מהיר.

כשאתה מבשל BIAB אתה מבשל עם גרעינים, שסופגים כמות מים מסויימת.  בין 1 ליטר עד 1.4 ליטר לקילו גרעינים. תלוי כמה חזק סחטת את השק.

כמו כן אתה תרתיח את המים לפחות 60 דקות. כלומר.. אני משער שיהיה לך קצב אידוי בין 4-6 ליטר לשעה (תלוי בעוצמת החום ,בקוטר הסיר ובקירבה לים ..)

כלומר, בסופו של דבר 5 קילו גרעינים יספגו נניח 6 ליטר מים מהמאש. עוד 5 ליטר יתאדו בעקבות הרתיחה.. כבר הגעת ל11 ליטר פחות מנפח הסיר. תוסיף לכך את האיבוד כתוצאה מג'יפה בתחתית הסיר (2 ליטר נניח) ועוד 2 ליטר עוגת שמרים ומשקעים בדלי.. והופ ירדו להם 15 ליטר סך הכל מתחילת המאש ועד לבקבוק.

ז"א. שנפח התחלתי של בערך 35 ליטר יפיק לך באצ' אחד של 20 ליטר לתוך חבית או בקבוקים.

וזה על קצה קצהו של חודו של מזלגון. קטן.

 

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

"בערך ליטר עד 1.4 ליטר לקילו גרעינים"

הרבה הרבה פחות לדעתי

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

אני סומך על נועם בכל הקשור לבישול בשק. יותר מאשר על עצמי.

נועם- אשמח למספרים מדוייקים כשתוכל.

שלפתי את המספרים שרשמתי מכאן. כי אני לא זוכר בעל פה את הדברים האלו... http://www.biabrewer.info/viewtopic.php?t=1066

 

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אם האוסטרלים אומרים 1.4, אני לא מתווכח.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

מנסיוני 0.4-0.6 ליטר לק"ג, תלוי כמה אתה מתאמץ לסחוט את השק.

אולי בחצי הכדור הדרומי זה שונה Laughing

עידן - אולגה's picture

Location

חדרה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/06/2015

תודה רבה, סייעת מאוד :)

יוחאי מיטל's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/31/2013

האם קראת את החומרים בנושא באתר בירגיקס?
http://beergeeks.co.il/faq/%D7%9E%D7%91%D7%95%D7%90-%D7%9C%D7%91%D7%99%D...