מים מאוזנים בנשם

2 תגובות [לתגובה האחרונה]
צחי תמם's picture
Offline

Location

הרקפת 40
אלישמע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 08/13/2015

ביום ראשון עשיתי את הבישול הראשון שלי מסוג APA הבישול הלך טוב ולפי החוסר האיזון בנשם גם הבנתי שהתחילה תסיסה.. עברו יומיים מאז הבישול וכרגע המים בנשם מאוזנים ולא היה בעבוע בכלל...

לתסיסת הבירה השתמשתי בשמרים US-05 ועקב מזג האוויר טמפרטורת המיכל היא בסביבות ה16 מעלות (לפי מדבקת מד חום שיש לי על המיכל)..

האם זה בסדר שאחרי יומיים המים בנשם מאוזנים? או שזה בגלל שהמיכל קר מדיי?

האם יש משהו לעשות כדי להמשיך את התסיסה?

תודה לעוזרים, צחי.

Offline

Location

ראשון לציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/29/2014

היי צחי,

הטמפ' קרובה לגבול התחתון של השמרים האלו ולכן התסיסה תהיה איטית, ייתכן והמיכל לא אטום הרמטית ולכן תראה בועות בנשם.

אני בדיוק מתסיס אמבר עם שמרים אלו ועם ירידת הטמפ הכנסתי כרית מים חמים בצמוד למיכל בכדי להעלות טמפ' ב 2 מעלות.

צריך לנסות להעלות את הטמפ לכיוון ה 18 מעלות ולראות אם יש שינוי.

 

אורן

 

אורן נח

צחי תמם's picture
Offline

Location

הרקפת 40
אלישמע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 08/13/2015

אנסה להעלות את הטמפרטורה בכמה מעלות. תודה רבה!