כמה זמן מינימום צריך בין דריי הופ לבין שפיה של הבירה בלי שהכשות תיכנס?
במילים פשוטות, כמה זמן לוקח לכשות לשקוע?
כמה זמן מינימום צריך בין דריי הופ לבין שפיה של הבירה בלי שהכשות תיכנס?
במילים פשוטות, כמה זמן לוקח לכשות לשקוע?
זאת לא צריכה להיות הדאגה שלך, אני אישית לא עושה דריי הופ
אבל לפי קריאה ברשת על הנושא מה שחשוב בשביל להשיג תוצאה טובה היא להשאיר את הכשות לפחות ל 7- 8 ימים מינימום
ועוד דבר שהבנתי ש cold crush מוריד משקעים בצורה מועילה ביותר (אני מכניס את מיכל התסיסה למקרר לפני שאני מעביר לסקנדרי ואז מבקבק )
בהצלחה
היי,
אני עושה דריי הופ כמעט בכל בירה. די התייאשתי מלהשיג טעמים בדקות אחרונות של הבישול.
אני מכניס את הכשות לגרב ניילון מורתחת + כף כמשקולת.
ממתין שבוע ומבקבק. במהלך המעבר של הבירה למיכל עם הסוכר לגיזוז, אני מוציא בעדינות את הגרב.
ניסוי מעניין בדרייהופ
http://brulosophy.com/2015/10/26/dry-hop-length-long-vs-short-exbeerimen...
מרתק! אהבתי מאוד.
אגב, בהאזנה לתוכניות של ה brewing network ג'מיל מציין שהוא עושה דריי הופ בשליש האחרון של התסיסה. כך שהשמרים עדיין יכולים לטפל בחמצן שכלוא בתוך הכשות. אבל מצד שני אין פעילות כמעט בנשם. והארומות לא בורחות החוצה.
מישהו פעם נתקל בבעיות חמצון בעקבות dryhop לפי השיטה שהצגתי, או בשיטה אחרת?
על דרייהופ:
http://beergeeks.co.il/faq/%D7%9E%D7%94-%D7%96%D7%94-dry-hop-%D7%95%D7%9...
על הצללת בירה (במהלך התססה ואריזה):
http://beergeeks.co.il/faq/%D7%90%D7%99%D7%9A-%D7%90%D7%A4%D7%A9%D7%A8-%...
מצטרף לניר שמש בתשובה
אני עושה שלושה ימים דריי הופ ואז שלושה ימים קולד קראש. בלי שקים בלי סינון ובלי כלום. בסוף מעביר לדלי ביקבוק, הבירה עוברת צלולה ואני ממש מבסוט על התוצאה.
אגב הניסויים בbrulosophy אדירים וגם ספציפית הניסוי שמקושר פה.