... אז מצאתי בפריזר חצי שקית של US-05 שבטח יש עליה חצי שנה.. סגורה עם אטב בתוך שקית ניילון קשורה.
תקין, לא תקין? לזרוק? להשתמש?
חשבתי לנסות להשתמש בהם כתוספת לשקית חדשה שיש לי. גרביטי 1.070 בערך.
דעתכם המלומדת בבקשה.
... אז מצאתי בפריזר חצי שקית של US-05 שבטח יש עליה חצי שנה.. סגורה עם אטב בתוך שקית ניילון קשורה.
תקין, לא תקין? לזרוק? להשתמש?
חשבתי לנסות להשתמש בהם כתוספת לשקית חדשה שיש לי. גרביטי 1.070 בערך.
דעתכם המלומדת בבקשה.
זה כנראה תקין, אבל למה להסתכן?
אין סיבה טובה, סתם תהיתי לגבי העניין הזה. לא פעם ראשונה שאני נשאר עם חצי שקית שנשארת נשכחת בפריזר.
פריזר?
אתה בטח מתכוון למקרר?
כי בפריזר גם שקית שלמה בתוקף ל2017 אבודה.
לא נכון.
אין בעיה לשמור שמרים יבשים במקפיא
יש בעיה להקפיא שמרים הנוזליים, זה כן...
הדיון הזה מפתיע אותי מאוד משתי סיבות:
1. זה נוגד את מה שידעתי עד כה.
2. זה הפוך לנסיון שלי שבו גם שמרי אפיה וגם שמרי בירה נפחו את נשמתם במקפיא.
גדלה סקרנותי, אז חפרתי.
הנה התקציר בעברית למי שאין כוח לקרוא את הכל באנגלית:
אפשרי בהחלט להקפיא שמרים יבשים בפריזר, בתנאי שנשמרו באריזתם האטומה והמקורית. אבל! למעשה זה קצת פחות מוצלח מאשר לשים אותם סתם במקרר. לפי ההמלצות של יצרני שמרים יבשים אם שומרים את השקית הפתוחה בצנצנת או בשקית וואקום מדובר ב4 חודשים במקרר ו6 חודשים בפריזר מרגע הפתיחה.
השמרים היבשים עדיין מכילים בערך 2% לחות. כלומר חלק מהתאים עדיין יפגעו בטווח הארוך כתוצאה מההקפאה. ולפיכך אחוז ה"חיות" של השמרים יהיה פחות גבוה מאשר אחסון במקרר. כאשר מדברים על כמויות שמרים גדולות כאשר יש צורך לפתוח את האריזה האטומה, לדעתי עדיין כדאי לשמור בפריזר באריזה אטומה לאוויר (לדוגמה צנצנת דבש נקיה) משום שאחוזי הלחות נמוכים יותר מאשר במקרר, וזה אמור (אולי, לא יודע באמת) לפצות על אובדן האטימה והחשיפה לחמצן.
חשוב לי לציין שאני לא ביולוג ובסך הכל מצטט מה שאחרים כתבו ברשת. אשמח לתיקונים אם יש לכם ידע יותר מבוסס על שמרים, או מנסיון אישי.
Unopened packages and jars should be stored in a cool, dry place such as a cupboard; and can also be stored in the refrigerator or freezer. Yeast is very perishable when exposed to air, moisture and/or heat. Once your package or jar is opened the yeast must be refrigerated or frozen in an airtight container (see storage tips below). Under these conditions, we recommend using the Dry Yeast within 4 months after opening if refrigerated, or within 6 months after opening if frozen.
Hello Christina,
Thank you for contacting Fermentis.
Our yeast can be frozen, under the conditions that the sachet has not been open. Freezing the yeast will not prolong the storage and is actually slightly worse than refrigeration temperatures. The best case is to keep the yeast (sealed) in a temperature range between 36-42F. Keeping the yeast in a freezer will not kill the yeast, however can cause damage to the cells as the yeast still have ~2% moisture. Please let me know if there is anything else that I can help you with.
Thank you,
Kevin Lane,
Technical Sales Manger.”
https://www.coopers.com.au/coopers-forum/topic/13976/
http://redstaryeast.com/yeast-baking-lessons/yeast-shelf-life-storage/dr...
אני מחזיק את שמרי הבירה במקרר, ואת שמרי האפיה במקפיא, לא משום סיבה מיוחדת, פשוט כי אפשר ויש לי יותר מקום במקפיא.
שניהם מחזיקים מעמד חודשים רבים ללא שום בעיה.