דיון בוועדה המיוחדת למאבק בנגעי הסמים והאלכוהול בכנסת

חברים,

הובא לידיעתינו כי בשבוע הבא יערך בכנסת, בוועדה המיוחדת למאבק בנגעי הסמים והאלכוהול דיון שכותרתו: בחינת נושא מבשלות הבירה הביתיות וזיקוק בייתי בפקודת המשקאות המשכרים

אנחנו כמובן לא יזמנו את העיסוק בנושא אבל מכיוון שהוא נוגע לכולנו, החלטנו שמן הראוי שגם קולנו ישמע.

דגן בר אילן ונועם שלו נרשמו להשתתפות בדיון מתוך כוונה להשמיע את קולם של המבשלים החובבים, להדגיש את המימד התרבותי והיצירתי של התחביב ולהבהיר את ההבדל המהותי בין הכנת בירה לבין זיקוק אלכוהול.

אם יש למישהו רעיונות נוספים לנושאים שיש לתת עליהם את הדעת לקראת הדיון הנ"ל, אנא שתפו אותנו. 

אם יש למישהו נסיון בהתנהלות וועדות הכנסת, כנ"ל, שתפו אותנו.

 

בהצלחה

 

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 09/04/2011

בשורה התחתונה אומרת יושבת ראש הועדה חברת הכנסת תמר זנדברג " if it ain't broken, don't fix it "
משמע, תניחו למבשלים הבייתים.
הדיון התרכז במבשלות המסחריות הקטנות. בישול בייתי לא מעניין אותם.

למי שסקרן איך נראים דיוני ועדה בכנסת מבפנים, הנה משהו טוב להעביר איתו שעה ורבע של ערב שקט בבית.

קישור לדיון בועדה

הפלאג-אין לא עובד עם גוגל כרום. תנסו עם אקספלורר למשל.

RDWHAHB

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מעניין מאוד

תודה רבה

Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/03/2013

עד שיפורסם הפרוטוקול האם מישהו מהמשתתפים יכול לפרסם עדכון קצר? תודה.

מיכל תסיסה ריק הוא מיכל תסיסה עצוב.

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 09/04/2011

תודה לעונים

Offline

Location

ראשון לציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/29/2014

אפשר וצריך להדגים מה קרה בארצות הברית מההבט הזה כל הפן החברתי שנוצר: 

מועדוני מבשלים אזורייםוארציים אשר מארגנים פסטיבלים ותחרויות.

ההיבט העסקי שתעשיה שלמה התפתחה מהתהליך הזה שהחל בשנות השמונים ומתפתח עוד כיום (חומרי גלם, ציוד, תוכנות) והמבשלות הגדולות שפיתחו את הענף והגדילו את מגוון הבירות לצרכנים.

 

אורן נח

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

דבר ראשון הפן הבריאותי - זיקוקק אלכוהול מביא איתו סיכון גם בטהליך עצמו וגם במוצר הסופי

בתהליך  - היווצרות גזים דליקים ואם אין אוורור מתאים ישנה סכנת פיצוץ

אחת ההוראות הבטיחות לזיקוק ביתי - לא לזקק במבנה סגור

 צריכת מוצר הסופי - במהלך הזיקוק נוצר האטנול. אותו שותים אבל גם חומרים אחרים שיכולים להיות רעילי כמו למשל מטנול

מי שלא מנוסה בלהפריד בין החומרים מסתכן בהרעלה 

 

בעיה נוספת לדעתי ההפצה בילתי מבוקרת של מוצר זיקוק אך גם של בירה ביתית

הפצת תוצר זיקוק - ברור למה זה בעיתי

לגבי בירה ביתית - מאז שהתחביב תפס תעוצה בירה ביתית נמכרת חופשי ובגלוי אם זה במסגרת הפסטיבלים ירידים למינייהם, בפבים או סתם בין החברי וזה בניגוד לחוק, מה שיכול להוות נקודת התורפה
בנוסף גם אחוזי האלכוהול הגבוהים שמבשלים ביתיים ובמיוחד המתחילים בינהם מנסים להפיק , לא תורמים לעניין