בעיה בתסיסה טריפל בלגי

9 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

הלויים
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/08/2015

עושה רושם שהתסיסה תקועה !!! התחלתי את התסיסה לפני יומיים בצפיפות 1074 והיום אני על  1072 ! מתסיס במקרר תסיסה ב 18 מעלות והשתמשתי בשמרים abbaye מביר אנד ביונד יש למשהו מושג מה קורה ? יש לציין שאין בועות בנשם אבל זה קורה כבר כמה בישולים והכל בסדר עד עכשיו ...המיכל סגור חזק אבל כנראה יש דליפה של גז ממנו החוצה 

 

 

 

תודה רבה!

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

מה טמפרטורה בלילה?

 סבירות גבוהה שזאת הבעיה

...


Guy's picture
Guy
Offline

Location

באר יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/02/2013

היי

הוא מתסיס במקרר תסיסה 18 מעלות.

לדעתי נמוך מדי. 

אולי כדאי לעלות ב2-3 מעלות...

 

מבשלת הבאר

 

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

אני אישית התאהבתי בabbye. את שלב הגדילה לדאבל בלגית שעשיתי התחלתי ב17 מעלות, ובהדרגה העלתי עד לטמפרטורה של 25 כמדומני (לאורך 10 ימים) מה שכן, היה לאג די ארוך בין השלב של הגדילה עד להתחלת תזוזה בנשם.

עריכה-עברו יומיים אתה אומר? 

איך רגש הטמפרטורה מוצב אצלך במקרר? אולי המקרר קירר יותר מדי והכניס את השמרים לשינה?

איך הוגשו השמרים? הרטבה? זריעה על הקצף?

אם יש לך חבילה בלגית נוספת, הייתי מנסה להוסיף להרטיב לפי הכתובים ולהעלות ל19 מעלות.

בנוגע לאטימה, שמתי לב שהאטם השחור שקיבלתי עם הדלי מביר אנד ביונד ... לא אוטם. אז החלפתי לאטם הכתום כמו שיש לי בחבית( זה עם הקוטר החיצוני הגדול, קדח גדול יותר גם כם) יותר מוצלח לדעתי. שווה לבדוק אם החלפת אטם תפתור לך את בעיית הבעבוע.. בהנחה והדלי עצמו בסדר ורק האטם לא אוטם.

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

המקרר אמור לקרר, לא לחמם

הלילות קרים מאד עכשיו אז גם במקרר הטמפרטורה יכולה לצנוח 5 עד 10 מעלות

במצב כזה השמרים הולכים לישון וגם למחרת לא בא להם כל כך לקום...

 


Offline

Location

הלויים
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/08/2015

הטמפרטורה נמדדת על המיכל עם הרבה בידוד ויש גוף חימום כך שזה תמיד 18 מה אתם אומרים לעשות? אין לי עוד שמרים.... 

Offline

Location

ראשון לציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/29/2014

בדקת פעם נוספת גרביטציה? אם לא יורד מ 1072 זה נראה תקוע. הטמפ נראית בסדר לשמרי ale.  וכמו שנאמר למעלה מעלה או שתיים נוספות יכולות לעזור.

אם מיכל לא אטום יכולה להתרחש תסיסה שלמה ולא תראה בועה אחת לאורך כל התסיסה, במקרה כזה אם יש ריח של שמרים / כשות / בירה כשאתה פותח את המקרר לאחר כמה שעות זה מעיד על תסיסה, זה קרה לי מספר פעמים.

ייתכן ובהצצה קצרה לתוך המיכל תראה קצף טרי - אז זה סימן טוב לתסיסה.

 

אורן נח

Offline

Location

הלויים
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/08/2015

אתמול בלילה העלתי ל 19 מעלות ועכשיו לקחתי מדידה ויש תסיסה!  אני על 1048, הייתם ממליצים להעלות כל יום את הטמפרטורה בקצת?  אם כן אז עד איזו טמפרטורה? 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לסגנון הזה אפילו עד 24 מעלות

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

הלויים
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/08/2015

תודה רבה