תסיסה תקועה?

4 תגובות [לתגובה האחרונה]
אור אלון's picture
Offline

Location

קריית שלום
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/12/2015

הי חברים יש לי שאלה קטנה...

בישלתי ביום שני בירה בלגית לחורף, במטרה ליצור בירה כבדה ומתוקה

הבירה בושלה כמובן מרכז וגרעינים.

Og:1.09

שמרים t-58

לאחר חמישה ימי תסיסה מסיביים(19 מעלות ) , בהם היו בועות בנשם ללא הפסקה, המים בנשם חזרו להיות מאוזנים בו.

 

הדבר נראה לי מוזר אז בדקתי את ה fg והוא עמד על 1.03

הם לדעתכם היא סיימה תסיסה? בדקתי נקודות בהם יכל להיכנס אוויר למיכל ולא מצאתי כלום...

 

הגיוני שהיא פשוט סיימה תסיסה בחמישה ימים? על פי מחשבון היא הייתה אמורה לסיים תסיסה ב1.028

תודה רבה לעוזרים :)

Offline

Location

ראשון לציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/29/2014

תסיסה לא מסתיימת לגמרי אחרי חמישה ימים. 

תנסה להעלות את הטמפ' במעלה או שתים ותן לבירה עוד חמישה ימים ואז לבדוק fg פעם נוספת. בסה''כ אתה קרוב מאוד לתכנון שלך. 

הבירה יכולה להיות עד שבועיים במיכל עם השמרים

אורן נח

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

אומרים... אם זה הולך כמו ברווז, נשמע כמו ברווז ונראה כמו ברווז... זה כנראה ברווז!

אם תכננת לסיים ב1.028 ואתה שם (טעות מדידה? או הפינלה של התסיסה?) כנראה שהסתיימה התסיסה.

התסיסה יכולה להסתיים גם אחרי יום או יומיים. הכל תלוי בשמרים: כמות, מצבם, כמות חמצן זמין, PH, טמפ' וכו'... 5 ימים לרוב זה אורך של תסיסה נורמטיבית בתנאים אידאליים. אך כמו שנאמר, התסיסה לא מסתיימת כאשר הסתיימו הבועות, ולכן, תן לחבר'ה שם עוד לפחות 5 עד 7 ימים לסיים את עבודתם...

אור אלון's picture
Offline

Location

קריית שלום
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/12/2015

תודה רבה! ועכשיו שאלה אחרת:

 

בקרוב אבקבק אותה, והנשם מאוזן כבר כמה ימים

רציתי לדעת אם כדאי להוסיף שמרים נוספים לבירה לפני הביקבוק? 

ואם לא, רציתי לדעת באיזה מקרים כן נהוג להוסיף תוספת של שמרים?

תודה לעונים!

רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

אין צורך להוסיף שמרים.

תוספת שמרים צריך למשל לבירות שהתיישנו בחבית במשך תקופה ארוכה.