(ש)חיטה שחורה

7 תגובות [לתגובה האחרונה]
brew-tali's picture
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אתמול הסתיימה ההבשלה בבקבוקים של הבישול האחרון שלי: חיטה כהה (dunkelweizen). הבירה יצאה אחלה (סליחה שהבשלן מעיד על בישולו) ושמה בישראל "(ש)חיטה שחורה". ראה מאמר על סגנון הבירה הזו ב-BYO האחרון של "גורו הבירה"  Zamil Zainaseff .

אדי סער
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נשמח לטעום. כמה זמן מבקבוק ועד שתיה? באיזה שמרים השתמשתה?

לא ZAMIL,  ג'אמיל (GAMIL), תבדוק בפייסבוק שלי....חבר ותיק...

brew-tali's picture
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

גם לא Gamil אלא Jamil (לפחות כך זה מאוית ב-BYO). ההבשלה בבקבוק - 3 שבועות (טעמתי אחרי שבועיים ואכן היה הבדל). לצערי שחכתי את שם השמרים (פישלתי והתיעוד אבד בעניין זה) אבל מדובר בשמרים יעודיים לבירות חיטה שקניתי אצל רשף.

אדי סער
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שמרים יבשים או נוזליים?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

רשף מוכר כמדומני שמרים יבשים של DANSTAR והזן היעודי שלהם לבירות חיטה נקרא MUNICH.

http://www.danstaryeast.com/munich.html

אני השתמשתי בו בהצלחה רבה ל Hefeweizen

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

היה לי מצויין היום.

תודה לכולכם!

סיינט

Offline

Location

פתח תקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/11/2011

גם אני בישלתי בירה בסגנון הזה לפני קרוב לחודש, מחכה עוד שבוע להבשלה בבקבוק.

לגבי השמרים, שמתי לב שיש מתכונים שמשתמשים בשמרים ייעודיים לבירת חיטה אבל בגרסאות הכהות ראיתי גם שמשתמשים בשמרים של אייל בלגי.

במקרה שלי, השתמשתי ב Fermentis S-33.

הייתי שמח להשוות מתכונים ואף להחליף בקבוק או שניים ברגע שהבירה שלי תבשיל.

עדכון: טעות של מתחילים בפורום בסגנון הזה... רק עכשיו אחרי שהגבתי שמתי לב שזה אשכול שהוקפץ. מעניין איזה טעם יש לבירת חיטה בת שנה :)

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

:-)