אתמול הסתיימה ההבשלה בבקבוקים של הבישול האחרון שלי: חיטה כהה (dunkelweizen). הבירה יצאה אחלה (סליחה שהבשלן מעיד על בישולו) ושמה בישראל "(ש)חיטה שחורה". ראה מאמר על סגנון הבירה הזו ב-BYO האחרון של "גורו הבירה" Zamil Zainaseff .
(ש)חיטה שחורה
נשמח לטעום. כמה זמן מבקבוק ועד שתיה? באיזה שמרים השתמשתה?
לא ZAMIL, ג'אמיל (GAMIL), תבדוק בפייסבוק שלי....חבר ותיק...
גם לא Gamil אלא Jamil (לפחות כך זה מאוית ב-BYO). ההבשלה בבקבוק - 3 שבועות (טעמתי אחרי שבועיים ואכן היה הבדל). לצערי שחכתי את שם השמרים (פישלתי והתיעוד אבד בעניין זה) אבל מדובר בשמרים יעודיים לבירות חיטה שקניתי אצל רשף.
שמרים יבשים או נוזליים?
רשף מוכר כמדומני שמרים יבשים של DANSTAR והזן היעודי שלהם לבירות חיטה נקרא MUNICH.
http://www.danstaryeast.com/munich.html
אני השתמשתי בו בהצלחה רבה ל Hefeweizen
היה לי מצויין היום.
תודה לכולכם!
סיינט
גם אני בישלתי בירה בסגנון הזה לפני קרוב לחודש, מחכה עוד שבוע להבשלה בבקבוק.
לגבי השמרים, שמתי לב שיש מתכונים שמשתמשים בשמרים ייעודיים לבירת חיטה אבל בגרסאות הכהות ראיתי גם שמשתמשים בשמרים של אייל בלגי.
במקרה שלי, השתמשתי ב Fermentis S-33.
הייתי שמח להשוות מתכונים ואף להחליף בקבוק או שניים ברגע שהבירה שלי תבשיל.
עדכון: טעות של מתחילים בפורום בסגנון הזה... רק עכשיו אחרי שהגבתי שמתי לב שזה אשכול שהוקפץ. מעניין איזה טעם יש לבירת חיטה בת שנה :)
:-)