מבקש חוות דעת והצעות לשינויים במתכון

3 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 08/02/2015

שלום חובבי ציון,

אני מבשל AG בשיטת BIAB זה צפוי להיות הבישול הרביעי שלי.

כל הבישולים שלי היו מוצלחים, במיוחד הבישול האחרון ולכן אני רוצה לבצע בישול דומה אבל אשמח להכניס שינויים.

השינויים הם בעיקר בשביל ללמוד ולגוון.

זה מה שבישלתי בפעם האחרונה:

הרסק שהוספתי הוא רסק משמש תפוח אורגני טבעי ללא חומרים משמרים. הוספתי אותו 10 דקות לפני סוף הבישול.

הבירה היא לא בטעם פירות (וטוב שכך) אבל יש רמיזות וניחוחות של פירות.

הפעם אני מתכנן להחליף את שמרי T58 בשימרי Abbey של Fermentis

שוקל להוסיף\להחליף כשות - את Saaz מאוד אהבתי ורוצה להשאיר גם הפעם שוקל להוסיף סוג שלישי של כשות, כדאי? איזה? (אולי קסקייד) באיזה תזמון?

מבחינת הלתת האם לבצע שינוי? אולי להגדיל כמות? הצבע קצת חיוור.. אבל אני מנסה להימנע מתעמים של כרמל ודבש רוצה ניחוח ורמיזות של פרי אולי הדרים

אשמח לשמוע את חוות דעתכם המלומדת :)

 

בברכה

דני לרמן

 

 

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

לגבי צבע- לתתים מיוחדים כמו special B או chocholate במינונים מאווד נמוכים אמורים לתת הרבה צבע ללא שינוי מהותי בטעם. (משהו כמו 30-50 גרם אולי?)

שמרים- מאוד אוהב את הAbbye. יופי של שמרים.

כשות- לא יודע.. השמרים האלו מפיקים הרבה מאוד טעמים בלגיים משל עצמם. אני תוהה מה כשות נוסף יתרום או אולי אפילו יפריע לטעמים שכבר יש לך. אולי משהו כמו קמומיל, וגרידת תפוז (רק הכתום, הלבן סתם מגעיל) יתרמו משהו לעניין בסוף הבישול.

אישית, אני מאוד אוהב טעמים בלגיים קלאסים עם כשות למרירות בלבד. או.. IPA בלגית דוגמת Chouffe Hublon שהיא כבר לגמרי בקטגוריה אחרת.

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

Offline

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/04/2013

אתה יכול לשחק עם הרכז פירות (המפוסטר אני מניח). תנסה להוסיף למיכל תסיסה לאחר יומיים שלושה של תסיסה אגרסיבית. או לחלופין אם אתה מעביר לסקונדרי לשים את זה בהעברה. זה ישמור לך על יותר ארומות וטעמים מהפירות שנעלמים בבישול.
ולגבי הצבע, אתה יכול לשים כמות די גדולה של מיוניק (ולהוריד מהפייל מאלט), אני מאוד אוהב את הלתת הזה, אפשר לשים אותו עד 100% כי הוא מתפרק לסוכרים פרמנטביליים. ייתן לבירה קצת סומק בלי טעמים קרמליים\דבשיים, אל תצפה לשינוי צבע מטורף אבל, רק קצת. אתה יכול גם לקחת כמה מאות גרם מהפייל מאלט ולקלות אותם בתנור לרבע שעה ולקבל toasted malt. גם יוסיף קצת לצבע.

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 08/02/2015

תודה רבה על ההמלצות! 

אני מתכנן להוסיף עוד סוג כשות כנראה קסקייד. 

השאלה באיזה תזמון.. 

חשבתי: 

Perle@60

Saaz@10

Cascade@5

מה דעתכם?