בירת חיטה BIAB עם טעם חלש

3 תגובות [לתגובה האחרונה]
מבשלת ביריון - אורן's picture

Location

יהושוע בן נון 24
ראש העין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/20/2013

לפני 10 ימים בשלנו את בירת החיטה BIAB וכרגע קריאת הגראויטי עומד על 1.012, הטעם יצא קצת חלש ואנו מעוניינים לשפר את הטעם ליותר מתקתקה עם גוף מלא יותר.

קראנו על דרך הוספת הארומה (וקצת טעם) בדריי הופ DRY HOP ואנו מעוניינים לדעת אם יש עוד דרכים לשיפור שייתנו טעם מתקתק עם גוף מלא יותר?

זה המתכון: 

3.0 kg Wheat Malt (DE)3 KG PILSNER

3.0 kg Pilsner (DE)

36.0 g Cascade (US)

שמרים

Safbrew WB-06

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הטעם של בירת חיטה נובע מהשמרים ובמקרה שלך בעיות הטעם(וריח) לכאורה נובעות כנראה מתסיסה בטמפ נמוכה מדי 

בכל מקרה זה מוקדם לשפוט לפני הגזה לדעתי

אז מה שאתה יכול לעשות זה לקחת אותה לכיוון אחר עם דרייהופ באמת אבל זהאת לא תהיה בירת חיטה

אדם - מבשלת JOYA's picture

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/18/2012

אם אתם מחפשים מתיקות וגוף אתם יכולים להשיג זאת על ידי שתי גישות.

1- מתיקות בפועל, דהיינו סוכר שאריתי.

2- מתיקות במוח, דהיינו לתת קריסטל, שמתפקד כמו סטיביה לצורך העניין - ממתיק שהוא לא סוכר.


במידה ותעדיפו להעצים אתצ הגוף עם האופציה הראשונה עליכם להשתמש בסוכר שאינו תוסס על ידי שמרי בירה דהיינו, מאלטו דקסטרין או לקטוז.

אם תעדיפו את האופציה השנייה אז פשוט תוסיפו למתכון כ-5 עד 7 אחוז לתת קריסטל. זה יכול להיות קרפילס וזה יכול להיות גם קריסטל 20 אם תרצו להוסיף קצת צבע לבירה. סך הכול מדובר ב-20 ליטר על250 עד 350 גרם ללת קריסטל.

מה שאלכוהול לא ירפא אין לו מרפא

Offline

Location

משגב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2013

לא ממליץ על דריי הופ בבירת חיטה גרמנית,

עשיתי ניסוי בפעם הקודמת חצי השארתי רגיל וחצי עשיתי דריי הופ עדין של אמרילו. לא משתלב טוב עם שמרי wb06 לטעמי