כתבות על הכנת בירה

16 תגובות [לתגובה האחרונה]
נמרוד רוזנבלט's picture

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2010

אהלן

אני מעלה 2 כתבות על הכנת בירה שכתבנו לאתר: "קולינריה"

הראשונה - http://coolinary.co.il/Post.aspx?PostID=12

השנייה - http://coolinary.co.il/Post.aspx?PostID=135

הראשונה היא היכרות כללית והזמנה להתחיל, והשנייה היא כתבת קישורים בכדי לתת את הכלים ללימוד עצמי של הנושא.

מעבר לרצון לקבל פידבק על הכתבות, האם יש רעיונות או כיוונים לכתבה שלישית? נראה כי להיכנס יותר מדי לפרטים לא מתאים באתר זה (זה לא פורום חובבי ציון) ומצד שני יהיה נחמד לכתוב כתבה שלישית שתסגור את הנושא.

 המחשבות הם הצגת מספר מבשלות ומספר שיטות בישול של כל אחת/ מספר מבשלות ומספר מתכונים/ או ניסיון להבין את הייחוד של בירות הבוטיק המיוצרות בארץ (אישית אני לא בטוח שיש לנו מאפיין ייחודי). 

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני רוצה להגיד שני דברים על הכתבות, הדבר הראשון לא כל כך חשוב והדבר השני חשוב מאוד. 

א, אין בכתבות האלה כל חדש. יש באתרים שונים כתבות ומאמרים עם אותו המידע בדיוק  ומבחינה זאת אין כאן כל חידוש.

ב, וזה הדבר החשוב באמת זה שאני רוצה להגיד לכם כל הכבוד. ובלי שום ציניות (לשם שינוי) כל הכבוד על זה שבכתבות לא עשיתם פירסום לעצמכם. ברור שהכתבות באות כתרומה לחיזוק התחביב שאנחנו כל כך אוהבים. לא השתמשתם בפלטפורמה כדי לקדם את עצמכם ואת זה אני מעריך מאוד. עוד מעט תתחילו לקבל פניות מבעלי אינטרסים להידחף לכתבה השלישית ואז תבינו על מה אני מדבר. 

אגב, אני מרשה להשתמש בתמונות שפרסמתי בפורום ואפילו ללא קרדיט. בתמונות יש דוגמא לשיטת בישול בירה לא כל כך פופולרית בארץ אבל פופולרית מאוד בארה"ב.

זה מה שהיה לי להגיד. אהבתי.

נמרוד רוזנבלט's picture

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2010

תודה רבה, זה נכון, לא חידשנו בכתבה הראשונה כלום, למרות כי חשבנו שבכתבה השנייה בזה שאנו "אוספים" אתרים וכתבות טובות ברשת ומאחדים אותם תחת אותו המקום אנו עושים דבר שעדיין לא עשו לפנינו.

נשמח לרעיון לכתבה שתחדש בתחום. יש רעיונות?  

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בלי קשר לכתבות הבלוג שלכם מקצועי ומרתק

 

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הרעיון של מספר מבשלות ומספר שיטות בישול של כל אחת, או אפילו רק שיטות הבישול בלי להזכיר שמות מוצא חן בעיני.

להציג מבישול פשוט ביותר (נניח רק רכז) ועד מערכות מפוארות כמו של אוהד או של עמנואל (בדרך אפשר לרפרף על מערכות פשוטות כמו BIAB).

לדעתי המטרה צריכה להראות שבישול בירה זה מסובך ככל שאתה רוצה שיהיה מסובך (באנגלית זה נשמע יותר טוב). ז"א, אפשר לבשל מפחית של תרכיז, להתסיס על השיש במטבח ולבקבק בבקבוקי פלסטיק של ליטר וחצי. מצד שני אפשר לבשל במערכות משוכללות עם שליטת טמפ' אלקטרונית, להתסיס בחדרי קירור ואח"כ להכניס את הבירה לקג עם פד"ח מבלון. וכל דבר ביניהם.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

ramla
ramla
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/05/2010

אני אומר את האמת .. 

לא קראתי את הכתבות אבל אם זה לא מצויין שם אפשר לעשות כתבה על סוגי בירה מ-א' ועד ת'

 

זה משהו שלהרבה אנשים אין , ידע בסוגי בירות . 

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
נמרוד רוזנבלט's picture

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2010

צודק אבל קישרתי בכתבה ל http://www.beermaster.co.il/?CategoryID=241

ואין טעם שאני יעתיק מקור אחד (ועוד מצוין ובעברית) כדי לשים במקום אחר...

Offline

Location

אורנית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/29/2010

קודם כל, כל הכבוד על היוזמה.

בשונה משאר החברים, אני מסתכל על הכתבות בעין של מבשל מתחיל (רק לפני שבוע וחצי ביקבקתי את הבצ' הראשון שלי).

וכעת להערות

  • הכתבה הראשונה מעט כללית, אבל לא רעה בתור טיזר. הכתבה השניה מעולה.
  • כדאי לשלב בסוף כל כתבה קישור לכתבה הבאה/הקודמת.
  • לגבי הכתבה השלישית מס' רעיונות אפשריים:

סקירה של מבשלות פרטיות בארץ והייחוד שלהן הוא רעיון טוב.  כמובן אי אפשר לסקור את כולן. אולי לשלב סיפורים מעניינים של מבשלים

הסבר על סוגי הבירות העיקריים וקישור למתכונים למתחילים (לא all Grane). אפשר להפנות למשל ל"טבלה מחזורית" של בירות.

אפשר להוסיף גם טיפים למבשל המתחיל

אמיר

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אפשר פשוט להפנות קישור לבלוג של דגן  ולסגור עניין. (-;)

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כמו להרבה מאוד אתרים אחרים. ולמה לא all grain? אתה לא רוצה לדעת לבשל בירה?

אמיר, אתה גם מוזמן להציג את עצמך. לא מכירים. פה זה לא פורום של וואלה, פה כולם חברים.

נמרוד רוזנבלט's picture

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2010

נועם, תודה על ההתיחסות הקודמת - זה מתחיל להתגבש לכיוון הנכון

וקישרתי לתחילת הבלוג של דגן, ולמרות שהוא החלט מקור מידע מצוין למבשל צעיר מרוב העצים קשה למצוא את היער. המשפט יצא לי עקום אבל אתה מבין את הכוונה.

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אתה בטח מתכוון מרוב דובים לא רואים את היער (-:

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

דגן, בהזדמנות חגיגית זו תרשה לי להזכיר לך שלא אישרנו לך לצאת לחופשת קיץ ואנחנו מחכים לפוסט הבא שלך בבלוג. 

ולא, תגובות בפורום לא נחשבות.

 

עודד
דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עודד - הערתך נרשמה.

אני פשוט עסוק וטרוד לאחרונה בעניינים שונים ומשונים שמפריעים לי לבשל ולכתוב (אבל זה בדברים טובים, לא לרחם עלי). אני אנסה להשתפר ואני מבטיח לפצות בעתיד בחומר ממש טוב (-:

נמרוד רוזנבלט's picture

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2010

תודה על הפידבק, טיפים למבשלים מתחילים זה בהחלט רעיון טוב , גם כן סיפורים אישיים של מבשלים...

 

Offline

Location

אורנית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/29/2010

עמנואל,

כמה שמילה אחת חסרה יכולה לשנות. התכוונתי לא רק All Grain כדי לפנות גם למתחילים.

ובאשר לעצמי. אני גר באורנית. נדבקתי בחיידק בישול הבירה וכמו שכתבתי עד כה בישלתי רק פעם אחת.

כמו רבים מחובבי ציוון גם אני מהנדס. אני מהנדס אלקטרוניקה ועוסק בתקשורת.

אשמח להגיע ולהציג את עצמי במפגש הבא (אולי כששמולץ יהיה בבירדי).