מעבר לאול גריין

19 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

משגב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2013

אני מקווה שהצלחתי להעלות את התמונה,

אתמול נסעתי מרכזה אל רשף והצטיידתי בסיר 36ליטר, ברז, טרמומטר, צינור סיליקון ושק ענק שמתאים בול לסיר. סהכ יצא 917 שקל, נראה לי מחיר לא רע בכלל.

הרעיון הוא כמובן לעבור סוףסוף לאול גריין!Smile

אני רוצה לבשל APA קליל ועדיין עם ארומות כשותיות עדינות.

אולי משהו כמו הAPA של רוג?

אשמח להמלצה למתכון

והסבר איך שמים תמונות כמו שצריךWink

https://drive.google.com/file/d/0B9IK8leZT5F7cmkyR0JjRGV3WVE/view?usp=docslist_apiציוד אול גריין

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תתחדש!

אני מקווה שהסיר יהיה מספיק בגודל. כנראה שכן.

לגבי מתכון, תחפש מתכונים מנוסים באתר המתכונים של חובבי ציון או באתר של איגוד המבשלים האמריקאיים. 

בשלב הלמידה כדאי להתמקד במתכונים פשוטים

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
גיל's picture
Offline

Location

מאור
מאור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

מצטרף להמלצה של נועם - תתחיל ממתכון פשוט כמו SMaSH (סינגל מאלט, סינגל הופ). יכולה לצאת אחלה בירה אבל תוכל להתמקד בללמוד את המערכת וגם יהיה יחסית קל לזהות איך כל מרכיב השפיע על התוצאה

מעוניין לחלוק שק לתת חיטה - צרו קשר כאן או בנייד 054.261.0303

www.bronsteiner.com

Offline

Location

משגב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2013

תןדה רבה!

הורדתי בירסמיט לטלפון, קצת מתקשה להבין ריך משתמשים... כדאי להעזר?

הבנתי שיש כאלה שמבשלים בשק בהתחלה עם כמות יותר גדולה של מים ומאדים אותם במהלך הבישול לכמות של הבאץ׳ הסופי, מה היתרונות בשיטה?

Guy's picture
Guy
Offline

Location

באר יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/02/2013

תתחדש!

כמות מים - ברור שיותר גדולה. ולא מבשלים בשק אלה משרים בשק.

מבשלים או מרתיחים ללא שק.

א. הגרעינים סופגים מים (+-  600 מל/קג)

ב. המים מתאדים במהלך הרתיחה (+- 4 ליטר/שעה)

בחישוב גס , אם אתה רוצה כמות סופית של 22 ליטר ומשתמש ב-5 קג לתת :

22+ 3 (ליטר שגרעינים יספגו) + 4 (ליטר שיתאדו) = 29 ליטר להתחיל את הבישול.

כמובן יש עוד משתנים אבל זה בערך מה שאתה צריך לדעת להתחלה.

בהצלחה Laughing

 

 

מבשלת הבאר

 

רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

בירסמית הוא מצוין, אני מאוד נהנה להשתמש בו, אם כי יש כאלה שטוענים שהוא מסובך מדי ומעדיפים תוכנות פשוטות יותר.

מצטרף למה שכתב גיא, אתה צריך לחשב את כמות המים הנדרשת, בהתחשב בספיגה של הגרעינים והאידוי ברתיחה.

המספרים שתמצא בכל מקום הם הערכה בלבד, תצטרך לכייל אותם למערכת שלך עם הנסיון.

אצלי למשל האידוי הוא 3 ליטר לשעה, ומנסיוני הספיגה של הגרעינים היא 0.4 ליטר לק"ג (אני גם סוחט את הגרעינים בסוף המאש)

עדיף שיהיו לך קצת פחות מים ותצטרך להשלים מים במהלך הרתיחה, מאשר שיהיו לך יותר מדי, ואז תצטרך להאריך את זמן הרתיחה כדי להיפתר מהם.

רתיחה ארוכה נוטה להכהות את הבירה, וזה לא בהכרח מה שאתה רוצה.

Offline

Location

משגב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2013

תודה רבה עזרתם המון!

עדיין תר אחרי מתכון

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הזוכה בבסט אין שואו ב-2014 היה APA של מרק מרקיש

מרק הואיל בטובו לשתף אותנו במתכון:

 

https://www.brewtoad.com/recipes/m16-apa

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שחר, זה המתכון שבישלת שממנו טעמתי?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

איך התמודדת עם הכשות בנו-צ'יל? אומרים שזה בעייתי. אין לי נסיון בסגנון הזה בנו-צ'יל

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שקיק וקולד קראש

Offline

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/04/2013

היי יואב,  אתה בדרך הנכונה,  מחזק את מה שכולם כבר כתבו פה. אני עובד עם סיר 36 biab וזה מתאים ביותר לבאצ'ים של 22 ליטר פלוס מינוס. 

יש מתכון בענן של בירסמית' שנקרא dr smutro's golden ale. 

Apa מעולה, ממליץ מאוד על המתכון להתחלה והוא גם מותאם מראש לbiab. 

בהצלחה שיהיה! 

Offline

Location

משגב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2013

רב תודות!

יש לך אולי קישור? אני לא מצליח למצוא בחיפוש בבירסמיט

Guy's picture
Guy
Offline

Location

באר יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/02/2013

https://www.brewtoad.com/recipes?page=1sort=rank

גם פה יש המון מתכונים.

תתחיל עם משהו פשוט

 

מבשלת הבאר

 

Offline

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/04/2013

התבלבלתי כמובן בשם,
השם הנכון הוא

Dr Smurto's Golden Ale

 

והנה לינק

Offline

Location

משגב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2013

תודה רבה לכולם!

המתכונים האלה קצת מרים למה שרציתי...

אני מכוון למשהו באיזור הנמוך של סקלת הסגנון גם מבחינת מרירות וגם צבע.

 

שיחקתי קצת בבירסמית׳ וכתבתי איזה מתכון, לא הצלחתי להעלות אותו אז אני אקליד. אשמח לביקורות שלכם! (אולי להחליף את הe.k. goldinds בכשות אמריקאית?)

באץ׳ 20ל

5.4%

 fg 1.014 og: 1.055 

ibu 31.7 srm 5.4

לתת:

4kg pale malt

300g wheat

300g amber

300g carapils

300g munich

כשות:

30g e.k. goldings 60min

15g citra 20min

5g columbus 5min

10g columbus 0min

dry hop: 15g citra+ 15g columbus 

לחמישה ימים. 

 

מוזמנים לקטולWink

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יואב, לדעתי אל תתעסק עם כתיבת מתכון בשלב זה, תתרכז בלמידה של מערכת הבישול שלך. קח מתכון של משהו מומלץ ותבקש אותו לפי ההוראות. בשלבים הבאים תתחיל לשנות דברים.

זו דעתי האישית כמובן.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

משגב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2013

אני יודע, פשוט עדיין לא מצאתי מתכון בכיוון שלי.

Location

ההסתדרות
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/02/2013

היי יואב,

http://www.homebrewtalk.com/showthread.php?t=42841

בירה שאני ממש אוהב, פשוטה מאוד וכיף לשתות