בחירת מתכון אייל
ראשון, 01/10/2016 - 11:18
היי , בישלתי לאחרונה את המתכון הזה , אמרו לי בחנות שהבירה לא תצא יותר מידי מרה , ובשבילי היא יצאה יותר מידי מרה .
בישול הבא שאני רוצה לעשות זה בירה שתצא בטוח טובה שמישהו כבר ניסה אני רוצה לבשל בירה לא יותר מידי כהה ולא יותר מידי מרה משהו שדומה למתכון שהבאתי כאן רק יותר משופר עדיף סגנון אייל
אז למישהו יש מתכון בסגנון אייל שהוא יצא לו טוב ומזומן לשתף זה יהיה מעולה
ז לתת נוזלי 1 קג
לתת קארה ,גרם 250
לתת ארומטי 105 ,גרם 250
לתת בייסקט ,גרם 250
לתת קראמל דראק ,גרם 250
ספאלט סלקט 30 ,גרם 50 דקות
טטנג 30 ,גרם 10
S-33
ראשון, 01/10/2016 - 12:21
#1
מה גודל הבטצ'?
ראשון, 01/10/2016 - 13:13
#2
20 ליטר
שלישי, 01/12/2016 - 20:49
#6
Up
רביעי, 01/13/2016 - 15:17
#7
היי תומר,
תוכל לתת לנו כיוון של בירה מסחרית שאהבת ואתה רוצה משהו בכיוון של אותה הבירה? זה יעזור למקד את החיפוש. המתכון שלך מתבסס על שמרי s-33 שהם סוג של שמרים בלגיים אבל עדינים יותר בטעמים. עם לא מעט גרעינים מיוחדים שיותר מתאימים לבירות כמו pale ale או אמבר. וכשות מעורב...
כלומר, על פניו אין על סמך המרכיבים סגנון מובהק שקופץ לראש.
לדוגמה אם היית מדבר על שמרי US-05 עם מלא כשות אמריקאית הייתי מנחש שמדובר בבירה אמריקאית מסוג כזה או אחר. יש להניח שאמבר כלשהיא.
או לחילופין שמרי s-04 עם east kent goldings היתה זורקת אותנו יותר לכיוון האנגלי.
אז.. איזה בירה מסחרית דומה עולה לך בראש?
רביעי, 01/13/2016 - 09:46
#8
תומר, תגדיר מה אתה רוצה.
כי אין דבר כזה "סגנון אייל" ...