נפל לידי חצי קילו של החומר, אשמח לדעת איך משתמשים בו בסטרטר
מה המינון, זמן ההוספה ומידע אחר שאולי לא עלה בדעתי לשאול..
תודה
נפל לידי חצי קילו של החומר, אשמח לדעת איך משתמשים בו בסטרטר
מה המינון, זמן ההוספה ומידע אחר שאולי לא עלה בדעתי לשאול..
תודה
לא ממש נחוץ בסטרטר שעשוי מתירוש לתת, אבל המינון הוא 1/2-3/4 גרם לגלון, כלומר חצי מזה לסטרטר טיפוסי של 2 ליטר.
https://byo.com/mead/item/1908-yeast-nutrients-techniques
יש בו כן איזה צורך? או שמיותר לחלוטין?
לדעתי, אם יש לך, תשתמש. זה יכול להועיל ולא להזיק.
יש לי DAP שקניתי פעם לצורך שימוש בתמד דבש. (שם זה באמת נחוץ)
ניסיתי פעמיים להשתמש בזה בבירה בתחילת הבישולים שלי. על רכז.
אין ספק שזה גרם לתסיסה מאוד פעילה. אבל התוצאה הסופית של הבירה היתה קצת מימית לעומת מה שציפיתי. מעניין לבדוק את זה עם גרעינים ולראות אם מרגישים הבדל.
להשתמש באיזה שלב נועם? לסטרטר או לבצ'? מינון? כפי שנכתב?
https://byo.com/mead/item/1908-yeast-nutrients-techniques
Diammonium phosphate, or DAP, (a commonly used plant fertilizer) supplies nitrogen and phosphorus to yeast, but nothing else. Therefore, DAP is useful as a basic yeast nutrient to supply nitrogen and phosphorus, but will not help rectify a deficiency of any other essential mineral or compound. DAP can be added to the wort during the boil, or added to the boil of a yeast starter wort. A half teaspoon of DAP is generally recommended for addition to a 5-gallon (19-L) batch of wort. Barely a pinch is all that should be added to starter wort of a gallon (3.8L) or less in size if it is needed.
במינון גבוה מדי זה כנראה יכול להזיק, על פי מה שקראתי
תודה. אנסה...
הי יהודה,
מה יצא בניסוי?
השתמשת לסטרטר? אן לוורט?
ואיפה השגת?
תודה.