קירור התירוש - אפשרי בחדר קירור?

7 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/26/2013

אתמול בישלתי 60 ליטר של IPA כשותי במיוחד. מכיוון שאנחנו לא עובדים בצורה המסודרת בעולם, והצ'ילר הטבול מזרים מים מהברז, לקח לתירוש זמן רב להתקרר. 

אבל אז הסתכלתי הצידה, ונזכרתי שיש לי חדר הקפאה (בו ישנם כרגע תמרים) שעובד באופן קבוע על מינוס 17 מעלות. 

ותהיתי - אם הסיר היה יושב על עגלה קטנה, והייתי מגלגל אותו אל חדר ההקפאה לכמה דקות, האם זה היה יכול לעבוד? האם יש סיכון בירידה המהירה בטמפרטורה? כמובן שלא אתן לו לקפוא. 

 

מה דעתכם?

Offline

Location

משגב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2013

אני חושב שבמקפיא זה לא ירד מהר בגלל שהקירור הוא בהולחת חום של אוויר וקיבול החום שלו פחות טוב משל מים. אבל אם לי הייתה אופציה להכין כמויות גדולות של קרח הייתי משתמש בוא בשביל לקרר את המים שזורמים לצ׳ילר

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

לא מקררים 60 ליטר עם צ'ילר טבול.

עם אתה רוצה להישתמש בצ'ילר אז רק בשיטת זרימה נגדית.


גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

יכול להיות שאתה צודק אלון, אבל לרוב האנשים אין גישה לחדרי קירור כאלו.

בהנחה שהוא מתארגן על חבית 100 ליטר על גלגלים (כמו פח אשפה ענק מפלסטיק.) דוחף שם כמה קילו של מלח מעורבב עם המים ונותן לזה לקפוא יחד עם הפר- צ'ילר... נשמע לי כמו הפרש פוטנציאלים משוגע. שאמור לעבוד.

בזמן הקירור אפשר לגלגל את הקומבינה למבשלה ולתת לעניין לרוץ. בין אם זה צ'ילר טבול או צ'ילר נקודתי כמו זרימה נגדית או פלטות.

 

 

 

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

נשמע לי כמו פתרון אידיוטי....

סליחה


גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

סלחתי Tongue out

רק אל תשכח ששיטות הבישול המסורתיות מסתמכות על טכנולוגיות שהיו קיימות בעבר ועבדו. בקנה מידה מסחרי.אין בכך שום רע.

עצם העובדה שהפורום הזה עוסק בבישול בירה בבית בקנה מידה קטן. מאפשר גמישות יוצאת דופן. שלא תהייה קיימת בקנה מידה מסחרי.

ובהמשך להגיון של הפתרון האידיוטי שלי:

מי שיש לו גישה לבית קירור שכזה שבו מאוחסנים תמרים, בדרך כלל גם תהייה לו גישה לפחי פלסטיק גדולים מאוד או פיילות גדולות. ובדרך כלל... גם יהיה ציוד מתאים לשנע את הדברים הכבדים האלו ממקום אחד למשנהו. וזה מניסיון אישי. פשוט כי גדלתי בקיבוץ שהיה בו גם בית קירור ענק וגם גישה למכונת קרח עם קיבולת של 5 טון קרח בכל רגע נתון. :-) אז אני יודע שזה אפשרי לחלקנו.

אגב, אני בטוח שהגרמנים מזועזעים עד עמקי נשמתם עד היום מכך שהאמריקאים הפרו את חוקי טוהר הבירה המפורסמים. ועל הדרך זכינו בהרבה סגננות חדשים וטעימים. אז אני שמח שאתה חושב שזה אידיוטי. ולו בשביל הסיכוי שהרעיון הטפשי הזה, או אחר.. יתאימו לאדם אחד ספציפי שיש עבורו את כל התנאים הנכונים. שלך או למרביתנו, אין.

 

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

Location

אילת
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/30/2015

אם זה היה ה 60 ליטר שלי , ולא הייתי מצליח לקרר את התירוש :) ועוד היה לי מקפיא של תמרים 

הדבר הראשון שהייתי עושה זה דוחף את הסיר למקפיא 

קיימת תמיד אפשרות לעשות no chill  אבל צריך לקחת בחשבון את כמות הכשות (בדרך כלל בשיטה הזאת עדיף להשתמש בשק בד לכשות )

שבוע טוב 

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בטח

לקראת סוף הבישול סגור את המכסה ואל תרים אותו עד שהבירה מוכנה להגשה