טוב, אז בהשראת שחר קליין (מבשלת בנימינה) גם אני בישלתי בירת חיטה בתוספת אבטיח.
זו הפעם הראשונה שאני מתסיס במקרר מבוקר טמפ'.
שחר הוסיף את האבטיח בצורת מיץ שהוא סחט בעצמו. אני בחרתי בשיטה אחרת (אחרי מחקר גוגל קצר). לאחר חיטוי האבטיח מבחוץ וכן את כל כלי העבודה, חתכתי את האבטיח לקוביות והכנסתי את הקוביות בתוך שק בד אל תוך מיכל התסיסה.
סה"כ כ 3400 גרם קוביות אבטיח.
השקית היית תלויה בתוך הבירה ולא צללה לקרקעית המיכל.
כעבור כ 5 ימים שלפתי את השקית.
הקטע הוא מה שקרה לקוביות האבטיח. אחרי ששפכתי את תכולת השקית לקערה, ראיתי שהקוביות הצטמקו (מן הסתם) אבל גם קיבלו טקסטורה של "בשר בקר לא מבושל", צמיגי כזה. די דוחה, אבל גם מסקרן (לא, לא טעמתי. יש גבול).
אני מניח שהשמרים פירקו את הסוכרים ומה שנשאר זה מוצקי אבטיח כלשהם.
יש למישהו הסבר כימי/ ביולוגי ?