מה קורה לאבטיח במיכל התסיסה

6 תגובות [לתגובה האחרונה]
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

טוב, אז בהשראת שחר קליין (מבשלת בנימינה) גם אני בישלתי בירת חיטה בתוספת אבטיח.

זו הפעם הראשונה שאני מתסיס במקרר מבוקר טמפ'.

שחר הוסיף את האבטיח בצורת מיץ שהוא סחט בעצמו. אני בחרתי בשיטה אחרת (אחרי מחקר גוגל קצר). לאחר חיטוי האבטיח מבחוץ וכן את כל כלי העבודה, חתכתי את האבטיח לקוביות והכנסתי את הקוביות בתוך שק בד אל תוך מיכל התסיסה.

סה"כ כ 3400 גרם קוביות אבטיח.

השקית היית תלויה בתוך הבירה ולא צללה לקרקעית המיכל.

כעבור כ 5 ימים שלפתי את השקית.

הקטע הוא מה שקרה לקוביות האבטיח. אחרי ששפכתי את תכולת השקית לקערה, ראיתי שהקוביות הצטמקו (מן הסתם) אבל גם קיבלו טקסטורה של "בשר בקר לא מבושל", צמיגי כזה. די דוחה, אבל גם מסקרן (לא, לא טעמתי. יש גבול).

אני מניח שהשמרים פירקו את הסוכרים ומה שנשאר זה מוצקי אבטיח כלשהם.

יש למישהו הסבר כימי/ ביולוגי ?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נשמע לי שהאבטיח עבר סוג של שימור חלקי באלכוהול והשוואת תכולת מים לסביבה האלכוהולית

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אז חבל שלא טעמתי. אבטיח משומר באלכוהול. וואלה.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אפשר להניח שאבטיח בקליפתו (או כל פרי אחר) כל עוד הקליפה לא פצועה הוא מחוטא ואין בתוכו בקטריות? 

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נראה לי שאחרת היה לו טעם של בקטריות ולא של אבטיח

 

 

גם אם יש כמה זה בטל בשישים לעומת פוטנציאל הזיהום שיש באופן כללי בתהליך הכנסת פרי לבירה

 

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

מעניין אותי לדעת...הצטברו שמרים על האבטיח?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא, לא משהו שהבחנתי בו.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט