בין כשות שלם לכופתאות

3 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

ההסתדרות
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/02/2013

יש לי מתכון שבו תוספות הכשות, מלבד התוספת האחרונה, הן של פרחי כשות שלמים במשקל ידוע ואחוזי אלפא מוגדרים. יש דרך להעריך בכמה כופתאות צריך להמיר את הפרחים כדי לשמור על האיזון במתכון?

התוספות הן ב 60 דקות וב 20 דקות

קראתי שלמרירות צריך ככלל אצבע 10% פחות כופתאות..

האם זו הערכה טובה מספיק?

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תכוון לIBU המטרה. אם המתכון כתוב כראוי הוא יפרט מה הIBU שמתקבל מכל הוספה.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

ההסתדרות
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/02/2013

http://web.archive.org/web/20100306011447/http://beer.tzo.com/beer/asp/r...

ו

http://web.archive.org/web/20100306010712/http://beer.tzo.com/beer/asp/r...

אין התייחסות ל IBU כולל...

במקרה של המתכון השני, לא מצויין גם משטר התסיסה.

מה יהיה מומלץ לעשות?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יהודה, אני מבין שחיפשת ומצאת מתכון שנראה לך טוב ושאתה רוצה לבשל אותו, אבל המתכונים שציינת לא מספיק ברורים לדעתי. ומכיוון שמדובר בסגנון שהוא די "פשוט" מבחינת המרכיבים שלו, הייתי ממליץ לך לחפש  מקור אחר/נוסף . ויש המון.
הייתי מתחיל כאן:
https://www.brewtoad.com/recipes?page=1sort=rankrecipe_types%5B%5D=3styl...

ןכאן:
http://www.homebrewersassociation.org/homebrew-recipes/

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט