***דחוף*** תסיסה תקועה

9 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 10/10/2015

מחפשים דחוף שקית שמרים יבשים מסוג fermentis safale us-05 לתגבר תסיסה תקועה של סנטניאל בלונד.

בישלנו לפני כ 10 ימים סנטניאל בלונד שיצרה קצת כבדה מדי לשקית שמרים אחת (עשינו BIAB, עשרים ליטר, מאש 60 דק ב 68°, יצא og=1.068 קצת גדול מדי לז׳אנר כנראה בגלל טעות בחישוב משקל ה grain bill ומאש בטמפ' גבוהה מדי שהוציאה סוכרים קשים לפירוק). 

השתמשנו בשקית שמרים אחת של us-05 אחרי הידריזציה והיא התסיסה יפה עד 1.022 ושם נתקעה. 

ניסינו שקשוק לאיוורור נוסף ו- נאדה ...

אנחנו גרים בחור ומנסים אולי לחסוך את ה 50 דק נסיעה לספק החומרים הקרוב בשביל שקיק של 11.5 גרם....

אם מישהו מאנשי הקהילה היקרים מתגורר באזור הכנרת/רמה"ג ויש לו שקיק ספייר או אפילו כל סוג יבש או נוזלי בסגנון אייל אמריקאי - זאת תהיה הצלה אמיתית....

תודה מראש 

ליאור 054-3080397

Guy's picture
Guy
Offline

Location

באר יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/02/2013

יש מצב שאתה צריך לחכות עוד שבוע.

וגם יש מצב שהתסיסה הסתיימה , כמו שאמרת , מאש היה גבוהה קצת . כנראה ישנם סוכרים שהשמרים לא יכולים לעבד.

מה אתה רוצה שיהיה בועות בנשם אחרי 10 ימים ? זה לא יקרה.

אל תלחץ. 

תחכה עוד שבוע, לא יקרה כלום

 

 

מבשלת הבאר

 

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כנראה ששקית נוספת לא תעזור.

 

תטעם - תגיד אם טעים

אתה יכול לעשות "fast ferment test" כדי להבין לאן פניה של הבירה הזאת

ראה כאן: 

http://zion.e-snif.com/content/%D7%AA%D7%A1%D7%99%D7%A1%D7%94-%D7%AA%D7%...

Offline

Location

גדליהו
haifa
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/08/2014

שלום ליאור!

דבר ראשון: RDWHAHB

דבר שני: לפי מה שאני יודע, מה שאתה מתאר זו לא תסיסה תקועה, זו תסיסה שהסתיימה... אני עשיתי הרבה פעמים שימוש בשמרים האלה ובגלל שבד"כ אני מתחיל מגרביטי גבוה, זה בערך הטווח שאני מסיים בו- 1.020-1.025. לי יצאו אחלה בירות... תחכה עוד קצת ותבקבק, דווח איך יצא...

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

+100

מה שנתן אמר...


Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 10/10/2015

חברים תודה על התגובות המהירות!

התירוש במיכל התסיסה כבר כמעט שבועיים והצפיפות נשארה על 1.022 כבר כשבוע. 

יש לי סבלנות אבל לפי ההגיון (המתחיל) שלי הצפיפות כבר לא תרד עוד גם אם אחכה עוד שבוע. אני צודק?

אם כן, נראה לי שנטעם ונבקבק מחר. 

 

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 10/10/2015

אגב נתן גיגלתי RDWHAHB ומכיוון שנשארו לי עוד כמה בקבוקים מה Hefeweizen blood oranges שעשינו  (מתכון של סם קלג׳ונה מ DFH, פשוט ומומלץ), יכולתי לעשות מה שהצעת. אכן מרגיע! :-)

RDWHAHB - אהבתי. מאמץ. 

 

יוחאי מיטל's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/31/2013

מצטרף לכל מה שנאמר. 
לפחות חווית פעם ראשונה את ההשפעה של מאש בטמפ' גבוהה וגראביטי גבוה לשמרים מזן זה. כל עוד הבירה תהיה טובה לשתיה- רק הרווחת לדעתי. גרף למידה זה דבר תמידי בתחביב הזה. 
היה לך FG שכיוונת אליו, שאתה מרגיש שלא סופק? כי אני חושב שאם תכניס את נתוני המתכון והבישול שלך לתוכנה אתה תקבל דיי בקירוב את הקריאה הנוכחית שלך. 

לנו יש מתכון שמתחיל ב-1.069 ומגיע ל- 1.014 עם שקית אחת של US-05 בתסיסה בטמפ' מבוקרת. ההבדל הוא בטמפ' המאש ומכאן בפרופיל הסוכרים הניתנים לתסיסה (מה שמשפיע על הסוכר השאריתי). 

תהנה, תלמד וכמובן RDWHAHB

Offline

Location

גדליהו
haifa
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/08/2014

ליאור,

שמח שיכולנו לעזור....

תעדכן איך יצא! Laughing

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 10/10/2015

חיכינו עוד שבוע ובקבקנו. 

הבירה עכשיו מסיימת שבועיים בבקבוקים. 

יצא לא רע ל AG ראשון אם כי מספר פרמטרים קצת חוטאים לז׳אנר: גוף מלא מדי, סיומת מתקתקה וגוון יותר ענברי מאשר בלונד. 

מבחינת הכשות יש מרירות טובה אבל ארומה חלשה מדי לטעמי אשר לא מביאה לידי ביטוי את הפוטנציאל של הסנטניאל. פעם הבאה נעדיף אולי תוספות כשות יותר מאוחרות כולל flameout ו dry hop. 

הייתי מצרף תמונה אם הייתי יודע איך עושים את זה...

תודות