משטר תסיסת לאגר

3 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

ההסתדרות
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/02/2013

בישלתי לאגר בשישי שהוכנס לתסיסה ב 10 מע'. קראתי פה במדריכים שפורסמו ובהודעות חברים על משטרי תסיסה שונים.

מאחר ואני מבקבק, אני מתלבט איזו דרך לנקוט לאחר מנוחת דיאצטיל..

אפשרות ראשונה היא להוריד את הטמפ ל 3 מעלות לצורך לאגרינג של חודש בערך, במיכלי התסיסה הראשוניים, לאחר מכן לעשות שפייה להוסיף שמרים, סוכר ולבקבק. 

אפשרות שניה לעשות קולד קראש בסוף מנוחת הדיאציטיל, שפייה, ביקבוק, הגזה ורק אז לאגרינג ממושך.

אפשרות שלישית היא שפייה לסקונדרי לאחר דיאציטיל וקולד קראש, יישון בג'ריקן פלסטיק למשך חודש ולאחר מכן ביקבוק כרגיל

 

במאמר  של Brukaizer הוא מציין שעדיף יישון בסקונדרי שאינו פלסטיק, אך אופציה זו לא קיימת מבחינתי..

 

מישהו שהתנסה בשיטות האלה יכול עדכן איזו מהן עדיפה והאם ההבדל בינהן מהותי?


 

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

אני הלכתי על האפשרות השניה בלאגר שעשיתי.

לאחר ביקבוק והגזה (לא הוספתי שמרים היה מספיק גם כך בסיום הקולד קראש.) של שלושה שבועות הבירה היתה מוכנה לשתיה וטעימה מאוד. אבל מעוננת.

אחסנתי את הבקבוקים בטמפרטורת החדר במחסן שהוא חלק מהבית. כך שהטמפרטורה די יציבה רוב שעות היום והלילה. לאחר 3 שבועות נוספים בערך הבירה הצטללה לגמרי והמשקעים ירדו לתחתית הבקבוק.

אגב, אם אתה משתמש בג'לטין בסיום התסיסה יש מצב שהבירה תהיה צלולה הרבה לפני כן.

 

מעניין מה אחרים חוו עם שיטות ביקבוק אחרות.

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

Location

ההסתדרות
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/02/2013

כן,

גם במתכון הבא של ג'מיל, אותו בישלתי, ההמלצה היא על האופציה הזו..

http://byo.com/malt/item/1929-bohemian-pilsener-style-profile

מצד שני הוא נמנע גם מסטפ מאש\דקוקשיין ולכן אני לא יודע אם ההמלצות שלו מטרתן לפשט ו"להנגיש" את המתכון לכמה שיותר מבשלים, או שיקולים מקצועיים נטו..

בסופו של דבר עשיתי דקוקשיין פעמיים בעיקר כי רציתי להתנסות בתהליך ולבדוק אם אני מזהה השפעה בתוצר.

וכעת ההתלבטות לגבי אופן התסיסה

זו אחת הסיבות שהעלתי את הנושא כאן..

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אז לכאורה (ואני אישית לא ביקבקתי מעולם לאגר בהגזה בבקבוק), אחרי מנוחת דיאצטיל, קולד קראש, ביקבוק כרגיל (סוכר, וזה), הגזה בטמפ החדר למשך שבועיים ואז יישון קר (לאגרינג) של כל הבקבוקים לכמה שבועות.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט