אהלן. היתה לי פשלה בבישול רכז. אחרי השריית הגרעינים שכחתי להביא את הבירה לרתיחה וישר הכנסתי את הרכז.. בטמפ' של 60-65 בערך. מה ההשלכות? זה אומר שהבירה לא תצא טוב? תודה רבה
פשלה בבישול
ראשון, 01/24/2016 - 11:13
ראשון, 01/24/2016 - 11:14
#1
ולא הרתחת אח"כ את התירוש כלל?
ראשון, 01/24/2016 - 11:16
#2
אחרי זה המשכתי כרגיל.. הרתחתי את התירוש והוספתי את הכשות וכו'
ראשון, 01/24/2016 - 11:22
#3
אז אין בעיה. לא פישלת
ראשון, 01/24/2016 - 11:23
#4
סבבה תודה.. אז מה באמת העניין בהרתחה הראשונה לפני הכנסת הרכז?
ראשון, 01/24/2016 - 14:25
#5
ממליץ לך להוסיף את רב הרכז רק ממש בסוף הבישול להרתלה בשביל חיטוי, הכרז כבר מוכן וככל שהוא רותך יותר תצא בירה כהה יותר (שגם ככה רכז נותן בירה כהה יותר).
ראשון, 01/24/2016 - 16:42
#6
לדעתי זה כדי שהרכז יתערבב וימס בתוך נוזל רותח יותר מהר כי הוא מאוד סמיך.
אבל עדיף להכניס את רוב אם לא כל הרכז רבע שעה אחרונות , כי :
א. כי הכשות תוציא יותר מעצמה בגלל שהנוזל פחות סמיך
ב. הצבע יהיה קצת פחות כהה (פחות חשוב)
לא קרה כלום .
RDWHAHB