פשלה בבישול

6 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

ירושלים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/23/2015

אהלן. היתה לי פשלה בבישול רכז. אחרי השריית הגרעינים שכחתי להביא את הבירה לרתיחה וישר הכנסתי את הרכז.. בטמפ' של 60-65 בערך.  מה ההשלכות? זה אומר שהבירה לא תצא טוב? תודה רבה

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ולא הרתחת אח"כ את התירוש כלל?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

ירושלים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/23/2015

אחרי זה המשכתי כרגיל.. הרתחתי את התירוש והוספתי את הכשות וכו'

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אז אין בעיה. לא פישלת

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

ירושלים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/23/2015

סבבה תודה.. אז מה באמת העניין בהרתחה הראשונה לפני הכנסת הרכז?

Offline

Location

משגב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2013

ממליץ לך להוסיף את רב הרכז רק ממש בסוף הבישול להרתלה בשביל חיטוי, הכרז כבר מוכן וככל שהוא רותך יותר תצא בירה כהה יותר (שגם ככה רכז נותן בירה כהה יותר).

Guy's picture
Guy
Offline

Location

באר יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/02/2013

לדעתי  זה כדי שהרכז יתערבב וימס בתוך נוזל רותח יותר מהר כי הוא מאוד סמיך.

אבל עדיף להכניס את רוב אם לא כל הרכז רבע שעה אחרונות , כי :

א. כי הכשות תוציא יותר מעצמה בגלל שהנוזל פחות סמיך 

ב. הצבע יהיה קצת פחות כהה (פחות חשוב)

לא קרה כלום .

RDWHAHB

Wink

 

מבשלת הבאר