כירה חשמלית

4 תגובות [לתגובה האחרונה]
ניר קרודו's picture

Location

קהילת סלוניקי
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2014

היי לכולם

אני רוצה לעבור לבשל על כירה חשמלית

רציתי לדעת אם זה ריאלי להרתיח 25 ליטר

ואם יש לכם טיפים לפני שאני הולך וקונה,

כל טיפ מניסיון.

תודה

Offline

Location

משגב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2013

יש כל מיני סוגים עד כמה שאני יודע... אני פעם קודמת הרתחתי 30 ליטר על חשמלי ביתי (לא אינדוקציה) ולא היה לו קל כלכך....

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

כן, זה ריאלי. אבל תזדקק לכירה חזקה יותר של 3000 וואט או יותר. הכוונה לא לוואט כולל לשתי להבות, אלא לכירה אחת עם 3000 וואט.

אינדוקציה יעילה יותר, אבל עדיין תזדקק ללא פחות מ2500W לדעתי.

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

ניר קרודו's picture

Location

קהילת סלוניקי
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2014

היי גל

 ומבחינת זמן בישול זה דומה לגז?

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

היי ניר,

רתיחה זו רתיחה. השאלה היא כמה זמן יקח לך להגיע לרתיחה מסיום המאש. ופה המשמעות ליותר וואטים או פחות וסוג גוף החימום. ההבדלים הגדולים בין כירה חשמלית לגוף חימום בתוך הסיר הם:

1) יעילות- גוף חימום בתוך הסיר יותר יעיל. בעיקר כי החום עובר ישירות לנוזל (גוף החימום נוגע בתירוש ללא תיווך של הסיר) ולכן בדרך כלל תזדקק לגוף חימום פחות חזק. הכירה מחממת את הסיר בעיקר. אבל גם את האוויר מסביב, וגם קצת את הצד החיצוני של הסיר שלא בהכרח יעביר את החום הלאה.

2) פיזור החום בצורה שווה- כירה יותר פשוטה פה, מכיוון שהיא בנויה לפיזור החום בצורה שווה על תחתית הסיר. מה שלא תמיד נכון לגופי חימום בתוך הסיר. ולכן הרתיחה תהיה אחידה יותר ודומה יותר לבישול בגז.

אינדוקציה זה דבר מעולה אם ידך משגת... גופי אינדוקציה רציניים יקרים מאוד בהשוואה לפלטה חשמלית. אבל הולכת החום שלהם לנוזל מעולה. כך שבדומה לגוף החימום בתוך הסיר. כמעט כל הוואטים באמת יגיעו לנוזל. פיזור טוב כמו אינדוקציה.

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform