היי לכולם
אני רוצה לעבור לבשל על כירה חשמלית
רציתי לדעת אם זה ריאלי להרתיח 25 ליטר
ואם יש לכם טיפים לפני שאני הולך וקונה,
כל טיפ מניסיון.
תודה
היי לכולם
אני רוצה לעבור לבשל על כירה חשמלית
רציתי לדעת אם זה ריאלי להרתיח 25 ליטר
ואם יש לכם טיפים לפני שאני הולך וקונה,
כל טיפ מניסיון.
תודה
יש כל מיני סוגים עד כמה שאני יודע... אני פעם קודמת הרתחתי 30 ליטר על חשמלי ביתי (לא אינדוקציה) ולא היה לו קל כלכך....
כן, זה ריאלי. אבל תזדקק לכירה חזקה יותר של 3000 וואט או יותר. הכוונה לא לוואט כולל לשתי להבות, אלא לכירה אחת עם 3000 וואט.
אינדוקציה יעילה יותר, אבל עדיין תזדקק ללא פחות מ2500W לדעתי.
היי גל
ומבחינת זמן בישול זה דומה לגז?
היי ניר,
רתיחה זו רתיחה. השאלה היא כמה זמן יקח לך להגיע לרתיחה מסיום המאש. ופה המשמעות ליותר וואטים או פחות וסוג גוף החימום. ההבדלים הגדולים בין כירה חשמלית לגוף חימום בתוך הסיר הם:
1) יעילות- גוף חימום בתוך הסיר יותר יעיל. בעיקר כי החום עובר ישירות לנוזל (גוף החימום נוגע בתירוש ללא תיווך של הסיר) ולכן בדרך כלל תזדקק לגוף חימום פחות חזק. הכירה מחממת את הסיר בעיקר. אבל גם את האוויר מסביב, וגם קצת את הצד החיצוני של הסיר שלא בהכרח יעביר את החום הלאה.
2) פיזור החום בצורה שווה- כירה יותר פשוטה פה, מכיוון שהיא בנויה לפיזור החום בצורה שווה על תחתית הסיר. מה שלא תמיד נכון לגופי חימום בתוך הסיר. ולכן הרתיחה תהיה אחידה יותר ודומה יותר לבישול בגז.
אינדוקציה זה דבר מעולה אם ידך משגת... גופי אינדוקציה רציניים יקרים מאוד בהשוואה לפלטה חשמלית. אבל הולכת החום שלהם לנוזל מעולה. כך שבדומה לגוף החימום בתוך הסיר. כמעט כל הוואטים באמת יגיעו לנוזל. פיזור טוב כמו אינדוקציה.