מעבר לקורני-האם כדאי בצריכה נמוכה?

8 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/15/2013

שלום לכולם,

אני מתלבט האם כדאי לעבור לחביות.

 

האם לבירה בחווית יש תוקף קצר יותר מבקבוקים ? זכור לי שבירה מסחרית שישבה במיכל בן כמה שבועות נהרסת.

אני שותה כמה חצאים בודדים בשבוע, בעיקר צריכה עצמית, כשאני מביא בירה לחברים אני גם ככה לא אסחוב איתי הציוד.

 

האופציות כמו שאני רואה אותם הo:

1. מיני קאג 5 ליטר.

חיסרונות - קשה לניקוי, לא קל/ניתן למצוא סיפונים קטנים למזון וצריך להשקיע במתאם למיכל ווסטי לחץ וכד כמו בקאג רגיל. אורך חיים סופי ולא יודע מתי צריך להחליף.

יתכון- גודל- נוח ולא תופס הרבה מקום במקרר.

2. קאג 18 ליטר

חסרונות- גדול,השקעה בציוד וכנראה תוקף של הבירה האם היא יכולה להימזג לאורך נניח כמעט חצי שנה ?

יתרונות זול יחסית לקאג קטן

3. "חצי" קאג 

חסרון 99 יורו ליחידה בלי שאר הציוד, עדיין שאלה של תוקף בבירה.- אין משומש

4. להישאר בבקבוקים

חסרון תהליך הבקבוק.

אין כמו לשמוע מיכל מפליץ...

(טוב... אולי השלב של השתיה...)

 

גיל's picture
Offline

Location

מאור
מאור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

הי תומר,

אין לי עדיין ניסיון מעשי עם חביות אבל ככל שידוע לי לאור החומר שקראתי כחלק מהמעבר לחבית, לא אמורה שום בעיה להחזיק בירה בחבית למשך חצי שנה (בהנחה שהכל נקי ומחוטא כמו שצריך).

מעוניין לחלוק שק לתת חיטה - צרו קשר כאן או בנייד 054.261.0303

www.bronsteiner.com

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בהנחה שהכל נקי ומחוטא כמו שצריך ומאוכסן במקרר...

גם אני לא שותה בד"כ יותר מכמה חצאים בשבוע ועדיין אני מוצא שחביות זה כיף גדול. וגם הבירה שאני מבקבק מהחבית כדי לתת לחברים יוצאת צלולה וללא משקעים ואפשר לשתות אותה מיד ולא צריך להמתין להגזה.

 

אגב, הפתרון הנפוץ כדי לקחת בירה לחבר'ה" הוא מיכלי 2L מזכוכית או נירוסטה (GROWLER).

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Hageula 12 St
Hod - Hasharon
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 08/19/2015

היי,

אני עובד עם חביות כבר כמה שנים והדבר הכי בולט בכיף הזה - חיטוי ונקיון.

במקום לנקות עשרות בקשבוקים - מנקים "בקבוק" אחד(חבית אחת ליתר דיוק).

ממומלץ בחום

 Beer supposed to be cheap we just borrow it

Offline

Location

רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/15/2013

כיוון שהבירות שלי בדרך כלל כבדות השבועיים המתנה עדיין ידרשו, בודק אחרי שבועיים ומתחיל לשתות אחרי חודש+ לפעמים חודשיים.

לשמור את החבית בקרור כל הזמן נשמע פתרון לא משהו,

אולי אני אלך על המיני-קאג' ה GROWLER זה בסה"כ בקבוק 2 ליטר כלומר כיוון שכשאני שותה אני לא צורך 2 ליטר זה רק כדי להביא לחברה.

 

יש משהו שמשתמש במיני-קאג ויכול לספר חוויות? בעיקר ניקוי ?

אין כמו לשמוע מיכל מפליץ...

(טוב... אולי השלב של השתיה...)

 

Offline

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/04/2013

אני מחכה ששלי יגיעו. הזמנתי לפני משהו באיזור השבועיים. ארשום סיקור מפורט כשאתחיל להשתמש. 

יוחאי מיטל's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/31/2013

*בהנחה שבהכל נקי ומחוטא כמו שצריך, ומאוכסן במקרר, ונמצא תחת לחץ CO2 ללא חמצן...

נשמע לי שאתה לא בדיוק בעניין של להתחיל לבנות קגרייטור או קיזר (מערכות מזיגה ביתיות). 

אם ככה- למה בכלל לעבור מבקבוקים? 

בנוגע למיניקגס- יש דיונים שנפתחו פה בפורום בנושא זה השבוע. חפש. 

עידן בנימיני's picture

Location

nir zvi
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/18/2015

אני משתמש במיכל בייתי של 8.5 ליטר - PARTY PIG.

http://www.partypig.com/

יש לו כמובן בשוק אלטרנטיבות כמו Tap-A-Draft' BeerBox  וכו'

יתרונות - חוסך לי חלק מתהליך הבקבוק המייגע. נייד, מערכת פנימית ששומרת על הבירה טרייה למשך מספר חודשים.

חסרונות - כל בקבוק דורש שקית ניפוח חד פעמית בעלות 5$, לא זמין בארץ (קניתי בארהב).

עידן

Offline

Location

רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/15/2013

מכיר את הפתרונות האלו אבל כיוון שהם לא זמינים בארץ נראה לי בעייתי מבחינת הבלונים/השקיות.

 

לא מתכנן קגרייטור בזמן הקרוב. שוב, הצריכה שלי לא מצדיקה את זה. פחית 5 ליטר אין לי בעיה פשוט לשים במקרר. 10 ליטר אולי גם אבל יותר בעייתי

ולמה לעבור מבקבוקים? ניקוי וחיטוי שלהם גוזל כמה שעות טובות. הבקבוק עצמו עוד סביר חוץ מזה מלאי הבקבוקים תופס נפח לא קטן.

אין כמו לשמוע מיכל מפליץ...

(טוב... אולי השלב של השתיה...)