בישלתי לפני 12 יום לאגר ראשון לפי המתכון הבא:
4.5 קילו פילזנר
45 גרם כשות סאאז ל 60 דק
15 גרם כשות סאאז ל5 דק
כפית Irish moss ל 5 דק.
מאש של שעה בטצפ של 65 מעלות.
התירוש קורר תוך 15 דק לטמפ של 17 מעלות. הוכנס למקרר לשעה עד שירד ל 14 מעלות ואז הוגשו שתי חבילות שמרים של w34/70
(אחרי הרטבה)
לתוך מיכל התסיסה נכנסו בהתחלה .17.5 ליטר ב OG של 1.053 שהיה קצת גבוה לפי התכנון ולכן הוספתי 2 ליטר מים מינרלים קרים
עד שהתירוש
הגיע ל OG של 1.048 ונכנס לתסיסה 19.5 ליטר.
משטר התסיסה היה:
12 יום במקרר בטמפ של 11 מעלות
לפני יומיים הוצאתי לטמם החדר למנוחת דיאצטיל למשך שלושה ימים (עד מחר)
עכשיו הבעיות -
1. שהוצאתי לטמפ החדר השמרים התעוררו ומשיכים לעבוד כרגע ה OG הוא 1.016 והמשוער לפי ביר סמית הוא 1.010 מה לעשות?
להשאיר את זה יותר זמן בטמפ החדר עד שהתסיסה תיגמר? להעביר לסקנדרי ולהמשיך כרגיל (לאגינג של חודש ב4 מעלות בסקנדרי)
2. אני לא בטוח אם מדובר בזיהום או לא אבל היה לבירה בהתחלה ריח קל מאוד של ביצים סרוחות ממה זה נגרם? יש מה לעשות אם זה או
שזה צפוי להעלם?
וזה איך שנראה מיכל התסיסה מבפנים
אשמח לעזרה
תודה