בעיה בבישול לאגר

5 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 09/20/2015

בישלתי לפני 12  יום לאגר ראשון לפי המתכון הבא:

4.5 קילו פילזנר

45 גרם כשות סאאז ל 60 דק

15 גרם כשות סאאז ל5 דק

כפית Irish moss ל 5 דק.


מאש של שעה בטצפ של 65 מעלות.


התירוש קורר תוך 15 דק לטמפ של 17 מעלות. הוכנס למקרר לשעה עד שירד ל 14 מעלות ואז הוגשו שתי חבילות שמרים של w34/70

(אחרי הרטבה)

לתוך מיכל התסיסה נכנסו בהתחלה .17.5 ליטר ב OG של 1.053 שהיה קצת גבוה לפי התכנון ולכן הוספתי 2 ליטר מים מינרלים קרים

עד שהתירוש

הגיע ל OG של 1.048 ונכנס לתסיסה 19.5 ליטר.


משטר התסיסה היה:

12 יום במקרר בטמפ של 11 מעלות

לפני יומיים הוצאתי לטמם החדר למנוחת דיאצטיל למשך שלושה ימים (עד מחר)


עכשיו הבעיות - 

1. שהוצאתי לטמפ החדר השמרים התעוררו ומשיכים לעבוד כרגע ה OG הוא 1.016 והמשוער לפי ביר סמית הוא 1.010 מה לעשות?

להשאיר את זה יותר זמן בטמפ החדר עד שהתסיסה תיגמר? להעביר לסקנדרי ולהמשיך כרגיל (לאגינג של חודש ב4 מעלות בסקנדרי)

2. אני לא בטוח אם מדובר בזיהום או לא אבל היה לבירה בהתחלה ריח קל מאוד של ביצים סרוחות ממה זה נגרם? יש מה לעשות אם זה או

שזה צפוי להעלם?

וזה איך שנראה מיכל התסיסה מבפנים

אשמח לעזרה 

תודה

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ריחות של גופרית בעת תסיסת לאגר זה נורמלי לחלוטין. זה יתנדף .
לא הבנתי את בעיה מספר אחת. אם התסיסה לא הסתיימה, אז תן לה להמשיך לעבוד. זו חלק מהממטרה של מנוחת הדיאלצטיל בטמפ' גבוה מטמפרטות התסיסה הראשונית  - לסיים את התסיסה לחלוטין.
אם מנוחת הדיאצטיל תקח עוד כמה ימים, לדעתי לא יקרה כלום. בייחוד כשטמפרטורת החדר בימינו היא די נמוכה.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

+1 על מה שנועם אמר.

חשוב לזכור לגבי כל סוגי השמרים, מרבית הטעמים הרצויים והלא רצויים מגיעים בשלב הגדילה של השמרים, כלומר בשליש הראשון של התסיסה. להעלות את הטמפרטורה לאחר מכן, במיוחד בסיום התסיסה. רק יעזור לנקות את ריחות הגופרית וניקוי של דיאציטיל. זה מצויין.

 

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
אדם - מבשלת JOYA's picture

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/18/2012

ושים לב בפעם הבאה, 20 ליטר לאגר צריך בערך 22 גרם שמרים ולא 11.5 כמו שיש בשקית אחת, זו שהשתמשת.

לכן באידאל צריך שתי שקיות שמרים לתסיסה הזו שביצעת, זו ככול הנראה הסיבה לתסיסה האיטית (יותר מהמצופה ללאגר) שקיבלת.טמי 

סביר להניח שלא תסבול מטעמי לוואי מוחשים בשל המניין המצומצם שפיזרת על התירוש אבל כדי להבטיח את איכות תסיסתך, 

לא פחות משתי שקיות פעם הבאה ;)

מה שאלכוהול לא ירפא אין לו מרפא

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הוא ציין שהוא זרע 2 שקיות

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט