סטרטר לשמרי wyeast

7 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/17/2014

לפני 60 שעות התחלתי סטרטר עם סטיר פלייט לשמרי wyeast 3056 

השמרים בני 4 חודשים

לארלמיינר הוכנסו ליטר וחצי מים עם רכז חיטה בצפיפות של 1.046 

ועכשיו נמדדה צפיפות של 1.030 כאשר לא נראתה התרבות משמעותית של השמרים

האם להתחיל סטרטר חדש קטן יותר או שהשמרים עייפים??

חשוב לציין כי במהלך איחסון השמרים במקרר הצטבר טיפה קרח בתוך השקית שכמובן הופשר זמן רב לפני השימוש

אדם - מבשלת JOYA's picture

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/18/2012

הקרח שהצטבר בשקית הוא דבר רע מאוד לצערי.

תן לשמרים להמשיך לגדול בתוך הארלנמאייר, תבדוק שהטמפרטורה גבוה מספיק 20+ ותחכה לקבל קרויזן (קצף של תסיסה) מלמעלה. 

אני מניח שאם תוך שבועיים לא תראה כלום תוכל לקחת מדידת צפיפיות כדי לבדוק סופית מה קרה. אם עדיין לא הגעת לFG נמוך הרבה יותר מ-30

כנראה שהקיפאון חיסל לך את השמרים. בהצלחה וזרוק עדכונים לגבי זה בבקשה.

מה שאלכוהול לא ירפא אין לו מרפא

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/17/2014

קרויזן יש לי, האם לצמצם את הסטרטר לחצי ליטר נוזל ואז להגדיל בהמשך?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לדעתי אין טעם להקטין את הנפח. תן להם עוד זמן. ותדאג שחמים להם.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לדעתי אין טעם להקטין את הנפח. תן להם עוד זמן. ותדאג שחמים להם.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/17/2014

טוב אז אתמול בערב הכנתי תירוש חדש בנפח של ליטר ובעקבות זאת ראיתי שניתן לסחרר את השמרים בקצב הרבה יותר מהר לפני שעה בדקתי גרביטי ואני על 1.010 אחרי 1.038 אתמול

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/17/2014

נפח השמרים בעין נראה דומה לאתמול

Guy's picture
Guy
Offline

Location

באר יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/02/2013

ובכמות ?

תספור אחד אחד 

WinkTongue out

 

מבשלת הבאר