הפרדת שמרים חיים ומתים

5 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/17/2014

יש למישהו טיפ איך אפשר להפריד בין

שכבת השמרים הטרייה לשכבה המתה?

רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

לא ברורה השאלה שלך, באיזה שלב אתה רוצה להפריד, ולאיזה צורך?

מבלי להבין למה בדיוק אתה מתכוון, אני מנחש שאתה מדבר על שימוש חוזר בשמרים.

הדרך הטובה ביותר היא לעשות סטארטר.

באופן זה אתה מרבה את השמרים החיים, ומקטין את חלקם היחסי של המתים.

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/17/2014

אני עושה סטרטר לשמרים שהגיעו מחו''ל והם בני 4 חודשים 

בתחתית הארלמיינר הצבעים מתחלקים ל 2 שמרים אפורים ולבנים שנמצאים מעליהם 

אני מניח שכדאי להשתמש בשמרים החיים בלבד ולכן חשבתי על הפרדה

Guy's picture
Guy
Offline

Location

באר יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/02/2013

היי .

מנסיוני ולדעתי :

קודם כל לא נורא שיגיעו כמות מסוימת של שמרים מתים לתירוש. תמיד יהיו שמרים מתים לצד השמרים החיים.

כל עוד הכל סטרילי ונקי כמובן.

שנית , לפני שאתה זורע שמרים לתירוש , אתה מקרר אותם יום - יומיים במקרר ושופך את הנוזל שנהיה שקוף מעל השמרים .

את המעט הנוזל שנשאר, תערבב בתוך הרלנמייר ותשאיר ל10 -15 דקות שכל המשקע תשקע (כולל התאים המתים).

ואת הנוזל "החלבי" שמעל המשקע תשפוך לתירוש, שאלה השמרים. ואת התחתית תשאיר בפנים.

RDWHAHB

בהצלחה 

 

מבשלת הבאר

 

רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

לא מסכים איתך, אם תחכה 10-15 דקות, רוב השמרים החיים ישקעו, ותפסיד אותם.

כל מה שאמרת לפני זה, +1

 

אם יש שכבה משמעותית של שמרים מתים בתחתית של הסטארטר, זה מאוד מוזר בעיניי.

לפי דעתי זה בעיקר משקע (trub) ולא שמרים מתים.

Guy's picture
Guy
Offline

Location

באר יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/02/2013

כל כך מהר השמרים החיים ישקעו ?

בכל מקרה אני לא מפריד בניהם כשאני זורע את הסטארטר. אני שופך את כל מה שנשאר בתחתית.

 

 

מבשלת הבאר