הי לכולם בשישי האחרון בישלתי בירה בלגית מרכז.
הבישול נעשה כמו בכל הפעמים הקודמות - השריית הלתת ב67 מעלות, רתיחה עם כשות של שעה, הוספת הרכז ב20 דק האחרונות, וקירור על ידי 2 שקיות קרח.
OG - 1.04
התירוש קורר ל25 מעלות והוספתי מבחנת שמרים נוזליים מסוג WLP500.
* השמרים בתוקף עד 8.2.16.
* השמרים הגיעו איתי במזוודה מגרמניה בתוך קלקר קר ונשמרו במקרר עד לשימוש.
* שעתיים לפני הזריעה השמרים יצאו מהמקרר לטמפ החדר ונוערו היטב לפני השימוש.
התירוש נכנס מיום שישי בלילה למקרר תסיסה עם בקרה לקירור ולחימום - בטמפר של 21 מעלות (יע"פ הגדרות היצרן מומלץ 18-22).
מאז עברו יומיים וחצי ולא נראתה פעילות בנשם, ואין קצף בחלק העליון של הדלי...
שאלתי:
האם פעלתי נכון בשימוש השמרים הנוזליים?
עצות? לזרוע עוד שקית שמרים יבשים? להמתין עוד קצת? למדוד גרוויטי כל יומיים? RDWHAHB?