נסיון ראשון לבישול עם שמרים נוזליים ואין תסיסה...

3 תגובות [לתגובה האחרונה]
עידן בנימיני's picture

Location

nir zvi
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/18/2015

הי לכולם בשישי האחרון בישלתי בירה בלגית מרכז.

הבישול נעשה כמו בכל הפעמים הקודמות - השריית הלתת ב67 מעלות, רתיחה עם כשות של שעה, הוספת הרכז ב20 דק האחרונות, וקירור על ידי 2 שקיות קרח.

OG - 1.04

התירוש קורר ל25 מעלות והוספתי מבחנת שמרים נוזליים מסוג WLP500.

* השמרים בתוקף עד 8.2.16.

* השמרים הגיעו איתי במזוודה מגרמניה בתוך קלקר קר ונשמרו במקרר עד לשימוש.

* שעתיים לפני הזריעה השמרים יצאו מהמקרר לטמפ החדר ונוערו היטב לפני השימוש.

התירוש נכנס מיום שישי בלילה למקרר תסיסה עם בקרה לקירור ולחימום - בטמפר של 21 מעלות (יע"פ הגדרות היצרן מומלץ 18-22).

מאז עברו יומיים וחצי ולא נראתה פעילות בנשם, ואין קצף בחלק העליון של הדלי...

 

שאלתי:

האם פעלתי נכון בשימוש השמרים הנוזליים?

עצות? לזרוע עוד שקית שמרים יבשים? להמתין עוד קצת? למדוד גרוויטי כל יומיים? RDWHAHB?

Cool

רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

חבל שלא עשית סטארטר.

תמדוד גרוויטי, ואם אין שינוי משמעותי, הייתי מגיש שמרים אחרים.

יוחאי מיטל's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/31/2013

מופיע ע"ג המבחנה תאריך "ייצור" השמרים? 
להערכתי בשלב כ"כ קרוב לתום ה"תוקף" שלהם כמות השמרים החיים במבחנה הזו היא 0 או שואפת ל-0 מתוך כ- 157 בליון תאים שאתה זקוק להם לבירה שלך. 
אכן חבל שלא עשית סטארטר במספר מדרגות עד להגעה לכמות התאים הנחוצה. 

מחשבון חיות תאים יש כאן:
http://www.brewersfriend.com/yeast-pitch-rate-and-starter-calculator/

הסבר בעברית על הכנת סטארטר בפרט ועבודה נכונה עם שמרים נוזליים בכלל- כאן:
http://beergeeks.co.il/diy/%D7%A2%D7%91%D7%95%D7%93%D7%94-%D7%A2%D7%9D-%...

עידן בנימיני's picture

Location

nir zvi
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/18/2015

הי,
לא רואה על גבי המבחנה תאריך ייצור - רק תאריך תפוגה... אבל השמרים נקנו באמצע נובמבר, כנראה שרובם המוחלט אכן לא שרדו!

בדיעבד באמת חבל שלא עשיתי סטארטר, זהו נסיון ראשון לשימוש עם שמרים נוזליים ולתומי חשבתי ששימוש לפני תאריך התפוגה לא דורש סטארטר.