Janet's Brown

18 תגובות [לתגובה האחרונה]
גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

רק מעלה למודעות מתכון אדיר שמצאתי ובישלתי, ורציתי לשתף בכיף של הבירה הזו.

הנה הגירסה המגויירת של המתכון:

http://www.zionbeer.com/recipe/65

וכאן המקור:

http://www.thebrewingnetwork.com/forum/viewtopic.php?f=t=18509

 

באמת, אחת הבירות הטובות ביותר שיצא לי לטעום לאחרונה ולא בגלל שאני בישלתי אותה. מתכון מדהים.

לא להיבהל מכמות הכשות שיש בבירה הזו. הרוב מתרחש בארומות ובטעמי הכשות. היא מאוזנת להפליא לדעתי.

תמונות אפשר למצוא כאן

 

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

באת לי בול בזמן עם המתכון הזה. אבל אני רק מתלבט איך לבצע את זה עם NO CHILL 

רעיונות?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/04/2013

עשיתי לאחרונה בראון אייל שקצת דומה לזה עם טיפה פחות כשות בארומה, נוצ'יל. 

הטקטיקה שהלכתי עליה עם הכשות של הארומה היה שאת התוספת של ה0 אני שם במיכל נוצ'יל, קשורה עם חוט דיג בשק, לאחר שעה שלפתי אותה החוצה, הייתה לי תוספת מרירות ותוספת ב0 בלבד מעין וריאציה שלי לטכניקה של hop burst או hop stand מותאמת לנוצ'יל. לגבי התוספות של ה10 וה15 הייתי אולי משחק איתן איכשהו על הטווח של ה5 דק' האחרונות וגם שולף בתום שעה או פחות מהמיכל נוצ'יל.

יצאה לטעמי אחלה תוצאה עם איזון טוב של ארומות של כשות וכל המאלטיות של הבראון אייל.

יוחאי מיטל's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/31/2013

פתיחה של הנוצ'יל אחרי שעה והוצאה של שקית כשות לא שוברת את הסטריליות?

Offline

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/04/2013

מהנסיון הבודד הזה-לא. 

זה בתכלס כמו לשים כשות בוירלפול פחות או יותר, רק במיכל אחר ובלי המערבולת:) 

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

כל הרעיון של נו צ'יל זה לשמור את הוואקום והטמפרטורה הגבוהה כדי למנוע מזיהומים מלהיכנס. מה מונע מזיהום להיכנס אחרי שעה שהטמפ נמוך משמעותית מרתיחה?

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

Offline

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/04/2013

אין לי תשובה מדעית לזה, אני מעריך שהסיכון נמוך כי הנוזל אחרי שעה עדיין די חם ולשלוף שקית אם הטכניקה שלך טובה מבחינת עבודה נקיה וכו' יכול להיות די סטרילי.
אם עשית וירלפול שעה (או חצי שעה, לא הבדל מטורף), ואז העברת לכלי, או שהעברת נוזל רותח לכלי ואז פתחת אחרי שעה אז מה ההבדל הכלכך גדול?
20 ומשהו ליטר אחרי שעה בכלי פלסטיק עדיין נשארים די חמים, די בטוח שמעל 70 מעלות שזו טמפ' פיסטור.
ולהגיד את האמת עדיין לא הבנתי את הקטע של הואקום בנוצ'יל, נשמע לי קצת "מיתוסי".
אני חושב שהואקום הוא לא הקטע אלא מה שחשוב הוא בעיקר שהנוזל הרותח נגע בהכל וחיטא הכל, ושבסוף התהליך יש אטימה טובה שלא ייכנס כלום, ולכן לא משמעותי אם יש או אין ואקום, אבל זו רק התחושה שלי.
מהנסיון הספציפי הזה לא היה שום דבר שהתקרב לזיהום, אני לא מרגיש שלקחתי סיכון מיותר בכל אופן.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני לא הייתי עושה את זה.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

עשיתי עם no-chill.

השתמשתי בשק BIAB בתוך שקית כשות ענקית. וכל תוספת נכנסה בתורה לשק . אני מניח שאפשר גם עם hop-spider למי שיש. את התוספת האחרונה של 0 דקות הוספתי לשק. כיביתי מנועים, סגרתי מכסה ונתתי לזה לשבת בערך 5 דקות תוך כדי ווירפול.

אח"כ מעבר לג'ריקן, בטח הוסיף עוד 2-3 דקות של שהייה בנוזל.

זהו..

 

לא במיוחד מדעי, אבל לדעתי קיבלתי יופי של ארומות וטעם מהכשות. בלי המון מרירות.

בטוח שהמשיכה איזושהיא המרה של השמנים תוך כדי. אבל די התעלמתי מזה. אם אתה בסביבה של כרכור או הרצליה, אשמח להעביר לך בקבוק.

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

איזה יופי!
תודה רבה!

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
עידן בנימיני's picture

Location

nir zvi
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/18/2015

הי נועם,
למה הנו צ'יל רלוונטי?
איזה קושי בתהליך הוא יוצר?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הכשות ממשיך להתבשל וחומצות האלפא ממשיכות ליצור מרירות

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
יוחאי מיטל's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/31/2013

אני בדיוק סיימתי להכין BIPA שהיה בנוצ'יל עם הרבה כשות לארומה שפשוט נכנס בפליימאאוט וישב שם רק את הזמן של הווירלפול. אח"כ דרייהופ. אמנם שתיתי עד כה כ-300 מ"ל של הבירה הזו אבל אני מבסוט על המתכון מאוד! 
מה שכן- ב-IPA יותר קל לקבל את תוספת ה-IBU  שמתקבלת מהנוצ'יל. את ההתאמה הייתי עושה ע"י הורדה של כשות מהמרירות או הרתחה שלה לפחות זמן. 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אוקי, אז אתה ממליץ על כשות בוורילפול ואח"כ שלא יכנס לגריקאן. אחלה. תודה

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שים לב שיש שם גם מנה של עשר דקות - כלומר כשות-טעם

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ואיפה זה נכנס במצב של NO CHILL ?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

גדליהו
haifa
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/08/2014

שתיתי ונהניתי! בהחלט בירה מאוד מוצלחת!

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 08/02/2015

סוף סוף בישלתי את הבירה הזאת ואכן בירה מאוד מוצלחת!

צריך לקחת בחשבון שצריך זמן ישון של כ 4 שבועות.

גל תודה רבה על השיתוף ומיקוד במתכון מצוין זה Wink

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

איזה יופי! שמח שהצליח לך!

כבר מתגעגע לבירה הזו. כנראה בקרוב יהיה סיבוב נוסף שלה. אם כי שמתי לב שיש מחסור לאחרונה בnorthern brewer שדי דומיננטי במתכון הזה. יש המלצות לתחליפים שיעשו את העבודה?

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform