למי שלא עוקב אחרי ה xBmts של brewlosophy (יש כאלה?):
ניסוי מרתק של התססת מתכון לאגר בטמפ' גבוהות:
http://brulosophy.com/2016/02/08/fermentation-temperature-pt-4-lager-yea...
ספוילר: אין הבדל בטעם!!!
מטלטל.
למי שלא עוקב אחרי ה xBmts של brewlosophy (יש כאלה?):
ניסוי מרתק של התססת מתכון לאגר בטמפ' גבוהות:
http://brulosophy.com/2016/02/08/fermentation-temperature-pt-4-lager-yea...
ספוילר: אין הבדל בטעם!!!
מטלטל.
בדיוק ניסוי כזה עשיתי לאחרונה.
התססתי traditional bock -ב16-17 מעלות. בבקבוקים כבר שבוע.
טעימה בעוד שבוע.
מעניין מה יצא
ועכשיו, למי שיש בייצים להתסיס פילס או הלס (ולא בוק...) בטמפרטורה של 20 מעלות שיקום...
+1
לא עניין של ביצים, אבל אם אני כבר משקיע, אז שיצא כמו שצריך.
אגב, בניסוי של הברולוציפר, הוא כן בישל הלאס.
תפריש כמה ליטרים הציגה ותנסה איתם :)
אני ביצעתי את הניסוי הקודם שלהם בו תחילת התסיסה (שלב הגדילה) היתה ב10 מעלות ואח"כ בהדרגה טיפסתי עד 20 מעלות לסיום תסיסה. יצאה בירה מעולה. אז, אני נוטה להסכים עם מה שהם עושים.
בנוסף, הניסוי הוא סטטיסטי בסופו שלי יום. בטוח היו כאלו שהצליחו לזהות את ההבדל כי הם יותר רגישים לתרכובות כאלו או אחרות. אבל כ"קהל" עם טווח סטיה סטטיסטי, הניסוי מראה שאין הבדל סטטיסטי לגבי זן השמרים המסויים הזה.
הם פשוט לקחו את אותו הניסוי והצעידו אותו שלב אחד קדימה. (בתמיכה של גמברינוס. אז הם לא בכו יותר מדי על החומרים שאולי היו נהרסים בניסוי. ולפיכך גודל הביצים לא כל כך משנה פה)
אם מישהו מיבואני הגרעינים בארץ רוצה לעשות ניסויים, אשמח לעזור ולעשות כל מיני ניסויים משוגעים בתמורה לחומרי גלם..