בישול לאגר ללא התססה בטמפ' נמוכה. הכצעקתה?!

6 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 10/10/2015

למי שלא עוקב אחרי ה xBmts של brewlosophy (יש כאלה?):

ניסוי מרתק של התססת מתכון לאגר בטמפ' גבוהות:

http://brulosophy.com/2016/02/08/fermentation-temperature-pt-4-lager-yea...

ספוילר: אין הבדל בטעם!!!

מטלטל. 

Guy's picture
Guy
Offline

Location

באר יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/02/2013

בדיוק ניסוי כזה עשיתי לאחרונה.

התססתי traditional bock  -ב16-17 מעלות. בבקבוקים כבר שבוע.

טעימה בעוד שבוע.

מעניין מה יצא

 

 

מבשלת הבאר

 

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

ועכשיו, למי שיש בייצים להתסיס פילס או הלס (ולא בוק...) בטמפרטורה של 20 מעלות שיקום...


נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

+1

לא עניין של ביצים, אבל אם אני כבר משקיע, אז שיצא כמו שצריך. Smile

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אגב, בניסוי של הברולוציפר, הוא כן בישל הלאס.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
יוחאי מיטל's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/31/2013

תפריש כמה ליטרים הציגה ותנסה איתם :)

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

אני ביצעתי את הניסוי הקודם שלהם בו תחילת התסיסה (שלב הגדילה) היתה ב10 מעלות ואח"כ בהדרגה טיפסתי עד 20 מעלות לסיום תסיסה. יצאה בירה מעולה. אז, אני נוטה להסכים עם מה שהם עושים.

בנוסף, הניסוי הוא סטטיסטי בסופו שלי יום. בטוח היו כאלו שהצליחו לזהות את ההבדל כי הם יותר רגישים לתרכובות כאלו או אחרות. אבל כ"קהל" עם טווח סטיה סטטיסטי, הניסוי מראה שאין הבדל סטטיסטי לגבי זן השמרים המסויים הזה.

הם פשוט לקחו את אותו הניסוי והצעידו אותו שלב אחד קדימה. (בתמיכה של גמברינוס. אז הם לא בכו יותר מדי על החומרים שאולי היו נהרסים בניסוי. ולפיכך גודל הביצים לא כל כך משנה פה)

אם מישהו מיבואני הגרעינים בארץ רוצה לעשות ניסויים, אשמח לעזור ולעשות כל מיני ניסויים משוגעים בתמורה לחומרי גלם.. Laughing

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform