תכנון בישול IPA ראשון שלי

17 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 08/02/2015

היי,

לא יצא לי לשתות את הבירה המקורית אבל המתכון נראה בעיניי מבטיח ויש עליו הרבה ביקורות טובות.

זאת פעם ראשונה שאני מתכנן לבשל IPA.

המקור של המתכון הוא מכאן:

http://beersmithrecipes.com/viewrecipe/1645/bells-two-hearted-ipa

כאשר מה שאני מתכנן לבשל הוא משהו כזה: (לא באמת חשוב לי להיות נעמן למתכון המקורי)

לפי הסגנון יש חוסר מרירות למרות שלדעתי יש הרבה כשות. מה דעתכם?

האם היתם משנים משהו בכמויות\סוגי לתת? אולי בשביל הצבע?

כמויות\זמני הגשה\סוגים של כשות?

שמרים US-05, האם זאת הבחירה טובה?

בברכה,

דני לרמן.

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

על פניו נראה מתכון מעניין, אם כי לא הייתי בוחר בו כמתכון ראשון.

פשוט כי יש שם פרי (רסק אפרסקים) וזה לא עונה להגדרה הקלאסית של IPA. כלומר הבירה יכולה להיות מעולה. השאלה אם אתה אוהב את הבירה שלך עם אפרסקים או לא.

לדוגמה- יש את קרוזו. שזה pail ale עם מנגו. ואני מאוהב בבירה הזו. אבל לא כל אחד בהכרח יתחבר לטעמים האלו.

 

לגבי IPA יחסית קלאסית עם הרבה טעמים מאלטיים :תוכל לנסות את המתכון הזה אם אתה רוצה משהו יחסית פשוט, די בטוח שיצא טעים.

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

דני,

1. Bell's Two Hearted זה מותג של מישהו שיצר בירה מסויימת עם מתכון מסויים. המתכון שלך שונה בתחלית מהמתכון הזה, לכן על מנת למנוע בילבול לבאים אחריכך היתי מבקש להוציא את שם המותג מהפוסט שלך...

ובכלל לא חייבים את השמות המפוצצים של האמריקאים כידי שיצא לך בירה שאתה(!) אוהב ובמיוחד שלא טעמת את המקור...

2. לגבי ה IBU - יכולהיות שההגדרה בבירסמיט לחישוב המרירות שונה מההגדרה שבמתכון המקורי ומכאן ההבדל.

3. US05 - מעולה.

4. מה הרעיון מאחורי השילוב של 4 לתתים ממותגים שונים אך מפועל עם כוונה זהה (עם כצת הבדל בצבע...) - אמבר, ארומטיק, ביסקוויט ומלנואידין?


נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לגבי 4 - אלון, כל הכבוד ששמת לב לזה. זה באמת לא הגיוני. כנראה לא כל מתכון שמפורסם ברשת הוא בהכרח שווה משהו... Wink 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

רגע רגע, 
700 גרם מתצית בטעם משמש? זו לא טעות?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

זה משום מה נראה לי יותר הגיוני:
http://www.homebrewersassociation.org/homebrew-recipe/bells-two-hearted-...

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 08/02/2015

שלום חברים ותודה על התגובות. 

גל - לא מדובר על מתכון הראשון שלי אלא מתכון IPA ראשון Wink

לגבי שימוש ברסק פרי, כבר יצא לי להשתמש בו בבישולים קודמים והתוצאה הייתה מצוינת לטעמי. הרסק נותן רמיזות לפרי ולא בירה בטעם פרי כזה או אחר. 

אלון - צודק לגבי המותג אכן לא מדובר בשכפול. עדכנתי את הכותרת במטרה למנוע בלבול. 

לגבי 4 סוגי לתת, מה אתם ממליצים למתכון כזה? מבחינת סוגים וכמויות? 

מבקש לנסות להימנע מטעמי כרמל ודבש אשר מקורם מלתת. 

נועם - אכן לא מדובר בטעות. 700 גרם רסק פרי זאת תוספת שלי למתכון. 

כמו שכתבתי בבירות בלגיות שבישלתי התוצאה היתה מאוד טובה. מקווה שגם במתכון הזה השילוב של רסק יהיה מוצלח. 

אני מוסיף אותו ב 5 דקות אחרונות של הבישול והתוצאה היא רמיזות פרי עדינות. 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

רסק פרי זה לא fruit extract 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 08/02/2015

צודק! 

בחרתי בחירה לא נכונה ברשימת מכולת של Beer Smith. 

אבל אכן מדובר על רסק פרי טבעי ללא תוספת צבע וחומרים משמרים. 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מה שבהכרח ישפיע לך על הגרביטי של הבירה ועל יחס המתיקות למרירות. 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 10/10/2015

גל - שים בבקשה קישור למתכון של הקרוזו עם המנגו אם אתה יכול. 

נשמע מעניין. 

בתמורה אני מבטיח אספקת מנגו טרי, בעונה. 

יש גם את המתכון הזה:

https://www.homebrewersassociation.org/homebrew-recipe/recipe-of-the-wee...

עם מנגו ופספלורה, מישהו ניסה? הצעות?

דני סליחה שהתפרצתי לך לפוסט

 

 

 

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

את המתכון תצטרך לבקש מיוחאי. כי לי לצערי אין אותו.

הנה מה שכן אני יודע עליה:

 

 

IBU:

25.7

SRM:

4.8


OG:

1.056


Malt:

Pale; Wheat; Crystal


Hops:

 

Magnum; Citra

 

 

http://backyardbeer.co.il/beers/#%D7%A7%D7%A8%D7%95%D7%96%D7%95

 

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 08/02/2015

עשיתי מעבר נוסף על המתכון וביצעתי שינויים:

בעיקר סביב תיזמון וכמויות של כשות. מה דעתכם?

לגבי הכמות כשות ומשך של Dry Hop, נראה לכם בסדר? (פעם ראשונה מבצע Dry Hop)

כמו כן מתכנן לבצע Dry Hop ישירות ל Primary ללא שקיות וללא משקולות, יש סיבה טובה לעשות אחרת?

עדיין יש קצת בלגן עם לתת, אשמח לקבל הכוונה מכם.

לא מוצא ב Beer Smith שורת מכולת של רסק פרי אלא רק תמצית פרי כפי שמופיע במתכון. יודעים לכוון אותי לשורת מכולת מתאימה?

Offline

Location

משגב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2013

לא חושב שיש טעם לעשות דריי הופ כל כל ארוך... 5~6 ימים מספיק.

ממליץ להעביר לסכונדנרי לדריי הופ.

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

"מבקש לנסות להימנע מטעמי כרמל ודבש אשר מקורם מלתת"

אם זו כוונתך, בחירת הלתתים אינה מתאימה. המלנואידין מוגדר כלתת תיבול אשר מטרתו להוסיף טעמי קירמול שהיו מתקבלים בעבר משיטת בישול אנגלית הנקראת דקוקשיין.

האמבר מוסיף לחמיות ומתיקות דבשית.

הארומטיק מוסיף טעמי מאלט חזקים לבירה.

 

לשם השגת מטרתך, אתה צריך להשאר עם לתתי בסיס ולהמנע מלתתים קרמליים ולתתים ארומתיים.

בנושא המרירות: לבירה יש הרבה גוף, לכן המרירות נמוכה (IBU).

Dry-Hop: גם מוסיף מרירות, אך מועטה באופן יחסית. 90 גרם זו כמות מכובדת ביותר.

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 08/02/2015

תודה לכל המגיבים, הבירה מיום חמישי בתסיסה.

 

יואב - אכן גם לי שבועיים נשמע יותר מידי זמן ל Dry hop. 

 

קראתי אחד השירשורים שמומלץ להתחיל Dry Hop לפני סיום מלא של התסיסה, לא זוכר מה הסיבה לא לסיים לגמרי את התסיסה.

מישהו מכיר\מבין מה הסיבה?

 

עוד שאלה היא האם 90 ג"ר של כשות (45 ג"ר קסקייד + 45 ג"ר סנטניאל) זה לא כמות גדולה מידי של כשות עבור Dry Hop עבור כ 20 ליטר בירה?

יש בכלל כזה דבר יותר מידי כשות עבור Dry Hop?

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

מזל טוב! אין כמו בירה תוססת במיכל.

דריי הופ זו שאלה שאפשר לדון בה ממש הרבה. הרציונל של הוספת הכשות לפני סיום התסיסה (בשליש האחרון של התסיסה כאשר הנשם כבר מעבע לאט) הוא למנוע הוספת חמצן לבירה לאחר סיום התסיסה. כאשר השמרים עדיין פעילים הם יאכלו את החמצן הכלוא בכשות. בלי לאבד יותר מדי ארומות..

מנגד, יש כאלו שישבעו שמעולם לא היו להם בעיות חימצון גם כאשר התסיסה התסיימה מזמן.

90 גרם כשות זה אחלה. גם 60 וגם 120 גרם. תלוי כמה ארומות אתה רוצה להוסיף וכמובן סוג הבירה המדובר.

ממליץ לך לקרוא את כתבות הכשות Brulosophy אשר עוסקות בדיוק בזה.

 

http://brulosophy.com/2015/10/26/dry-hop-length-long-vs-short-exbeerimen...

http://brulosophy.com/2015/09/21/dry-hop-quantity-a-little-vs-a-lot-exbe...

http://brulosophy.com/2015/05/04/single-vs-double-dry-hop-exbeeriment-re...

http://brulosophy.com/2015/02/23/whole-leaf-vs-pellet-hops-part-1-dry-ho...

 

קריאה נעימה.

 

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 08/02/2015

תודה רבה לכל המגיבים!

תומר - תודה על התגובה למדתי ממנה כמו מהרבה הודעות אחרות שלך בפורום זה.

הבישול הנוכחי נמצא בשלב Cold Crash ככה שהפעם כבר איחרנו את הרכבת אבל אשמח ללמוד לטובת בישולים עתידיים.

באיזה לתתים תחליפיים אפשר להשתמש על מנת להימנע מטעמי כרמל ודבש? רק לתת בסיס?

על סמך מה המסקנה שלבירה אכן יש הרבה גוף?

"90 גרם זו כמות מכובדת ביותר" - יש כאן המלצה להקטין את כמות Dry Hop?