שלום לכולם,
אני מבשל כבר כשנתיים מרכז, מעוניין לעבור/לשלב AG, בעיקר עבור בירות שבעייתי לעשות אותם מרכז כמו לאגר מעושן או פורטר מעושן.
אני יודע שאין תשובה אחת נכונה אז אני אציג מה חשבתי ואשמח לשמוע את דעתכם.
כרגע יש לי סיר אלומניום 12 ליטר ואני מבשל שליש מהפעמים 20 ליטר (משלים עם מים קרים וקרח) ושני שליש 10 ליטר (מוסיף כ 4 קג קרח). היתרון של 10 ליטר מבחינתי זה בישולים יותר תכופים מה שמאפשר לי לנסות יותר מתכונים.
כמו כן שמתי לב שטמפרטורת הסטפינג שלי ממש לא אחידה בסיר- אולי זה בגלל הנפח הקטן
אז אני אנצל את ההזדמנות לעבור ל AG גם לסידור נושא אחידות הטמפרטורות
חושב לעבור ל BIAB בשביל להקל על כמות הציוד. ונראה שזה יותר פשוט.
לגבי שיטת חימום נראה לי גז+שוקל להוסיף גם גוף חימום 1000-2000 וואט + בקר PID לשלב במאש - כיוון שאני מבשל 10-20 ליטר נראה לי שלא צריך להיות בעיה לבשל על הגז ובכל מקרה אין לי בבית תלת פאזי
מצד שני אם אני קונה מחליף חום לקרור אולי כדאי לעבור לHERMS ע"מ למנוע קרמול כי יש כבר כמעט כל כל המרכיבים ואז אין צורך בגוף חימום בסיר לבקרת טמפרטורה.
משאבת סחרור- ראיתי כמה לינקים פה בפורום למשאבה כזו, חושב להשתמש בה גם לסחרור,למחליף חום וגם למעבר למיכל תסיסה. משהו כמו http://www.aliexpress.com/item/24V-Solar-Water-Pump-Circulation-High-Quality-Food-Grade-212-degree-F-Coupler-TE090/32258561909.html או משאבת מדיח. כיוון שאני מתכנן לבשל BIAB אני מניח שאין צורך בפילטר ואין סכנה לסתימות.
לגבי סיר, ממה שקראתי אני צריך כ 40-50 ליטר, האם לא תהיה בעיה להשתמש בסיר כזה גם ל 10 ליטר מרכז ? מתלבט בין נרוסטה לאלומניום - קראתי שיש שטוענים זה לא באמת משנה לבירה, אחרים אומרים שהסיר חייב להיות חדש כי אחרת נכנסים טעמים, לי נשמע מוזר שטעמים עוברים מסיר נרוסטה ואפילו אלומניום.
משום מה יש הבדל לא קטן במחיר בין סיר 35 ליטר ל 50 ליטר, מצד שני אני פוחד לקנות סיר קטן מידי.
אולי בכלל כדאי לי ללכת על 35 ליטר ומקסימום אם יהי קטן ל 20 ליטר לעשות חלק בסיר של ה 12 ליטר או אולי פשוט לבשל קצת פחות- נניח 18 ליטר.
ובכלל , למרות שהייתי שנה שעברה בפגש חובבי ציון אשמח להצתרף למי שמבשל AG באזור רחובות.
וזהו, בעיקר התלבטויות על המשך הדרך,מכיר בגדול את השיטות השונות אבל מתקשה לבחור.
אולי יספיק לעטוף את הסיר בפלציב ולוותר על סחרור התירוש.
תודה לכולם