סינון...

7 תגובות [לתגובה האחרונה]
בן-משה's picture
Offline

Location

holon
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/25/2014

שלום למבשלים!

היום העברתי את הבירה דרך מסנן מיקרון 5 לפני הבקבוק.( מסנן ביתי כמו שנמצא מתחת לברז).

הבנתי עכשיו שהשמרים כנראה לא עברו דרך הסנן מיקרון 5 וזה יגרום לבעיה בשלב היצור גזים כי אין שמרים.

השאלה שלי היא: האם אפשר להוסיף שמרים בתוך הבקבוקים (חצי ליטר) ומה הכמות?

תודה מראש

Location

אילת
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/30/2015

היי אני עונה לך מתוך סקרנות לאחר קריאה בפורומים 

אז כמו שהבנת רוב הסיכויים שלא נשארו שמרים בבירה .

חיפשתי פיתרונות בנושא והכן יש אפשרות להוסיף שמרים למיכל תסיסה המשני זה שעבר סינון 

השמרים חייבים להיות רטובים .

לא מצאתי באף מקום מישהוא שהוסיף שמרים לתוך בקבוקים .

אני לא מסנן את הבירה שלי , אבל בבישול האחרון העברתי לתסיסה מישנית לאחר שבוע לעוד שבוע ימים 

ולאחר הביקבוק  הבירה עם הרבה פחות משקעי שמרים .

 

http://www.homebrewtalk.com/showthread.php?t=437909

Guy's picture
Guy
Offline

Location

באר יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/02/2013

מויקופדיה :

 אורך תא שמר הוא בתחום של 4.5-‏21 מיקרומטר ורוחבו בין 2.5-‏10 מיקרומטר

כנראה שלא ישארו הרבה שמרים  בבירה.

הייתי מרטיב איזה 2 גרם (אפילו אולי באותה בירה שסיננת והוספת לה סוכר לבקבוק )

מחכה איזה 10 דקות ומערבב בעדינות עם כל הכמות

בהצלחה. 

תעדכן מה יצא בסוף

 

מבשלת הבאר

 

בן-משה's picture
Offline

Location

holon
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/25/2014

כן רעיון טוב רק הבעיה שהם כבר בבקבוקים וזה בלאגן עכשיו להכניס לבקבוק בקבוק כמה cc מורקב הדבר היחד שנישאר זה לשיר להם שירים וללטף אותם בטוח שהם ירקדו תודה בכל אופן והעדכן אותם. דרך אגב אני קראתי את זה.. 5-10 micron is considered rough filtration, 3 micron will remove most yeast, 1 micron filtration will remove almost all yeast, and .5 micron is nearing sterile filtration אז אולי יש עוד סיכוי... אעדכן בהמשך

בן-משה's picture
Offline

Location

holon
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/25/2014

5-10 מיקרון נחשב סינון גס, 3 מיקרון יסיר ביותר השמרים, 1 סינון מיקרון יסיר כמעט כל השמרים, .5 מיקרון מתקרבים סינון סטרילי

בן-משה's picture
Offline

Location

holon
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/25/2014

ערב טוב לבשלנים!

תוצאה סופית לאחר סינון במיקרון 5 היה חשש שהשמרים לא יעברו!

ולכן מה שקרה זה שלאחר שבועיים התחלתי לבדוק ולא היו גזים בדקתי ובדקתי עד שעבר חודש ופתאום יש הבירה מוגזת נפלא יצא מעולה טעימה וצלולה מאוד!(וחבל שלא נשאר עוד הרבה)

עדיין לא הייתי עושה זאת שוב מכיוון שאין לדעת אם בפעם הבאה הם יעברו שוב! לכן ממליץ 5 גרם טחב אירי 10 דקות לפני סוף הבישול יתן צלילות ותסיסה שנייה 3 ימים יעשו אחלה עבודה.

ותודה לכם על העזרה

Philip Levin Slesarev's picture

Location

דרייפוס 18
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/07/2016

אני מסנן ב5 מיקרון ואפילו 1 מיקרון אבל רק בירה שמוכנסת לחביות וההגזה בco2 מבלון עם אבן הגזה.

ראיתי בחור ביוטיוב שמסנן ב30 מיקרון שזה מוריד הרבה משקעים ומשאיר את השמרים.

לטענתו גם 5 מיקרון משאיר מספיק שמרים כדי לאפשר תסיסה בבקבוק. לא ניסיתי אבל הגיוני. אולי יקח קצת יותר זמן.

Philip

Location

ההסתדרות
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/02/2013

 

היי,

אני לא בטוח לגבי הצורך להשקיע בסינון,

זו פילזנר שבישלתי לפני חודשיים ובוקבקה לפני שבוע וחצי..

צלולה לגמרי!! ללא שפייה שניה, ללא סינון וד"א ללא הוספת שמרים חדשים (הוספתי כפית מהעוגת שמרים מהתסיסה.. והיא כבר מוגזת למדיי...)כן השתמשתי בטחב אירי.

גם באיילים מתקבלת צלילות דומה, קולד קראש מקל על העיניין..

השאלה מה היתרון בלסנן?

 

pilsner