עזרה בקניית חומרים

6 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

אהרון בראנד 17
ירושלים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/24/2014

שלום, צריך עזרה בעריכת רשימת קניות של חומרים לבירת אמבר אייל 20 ליטר, סטאוט 20 ליטר ובראון אייל 20 ליטר, 

מבשל AG.

צריך גם מתכון, ולפי זה רשימת קניות, עדיף מתכונים יחסית פשוטים, -זה פעם ראשונה שלי בAG. מעדיף אולי לקנות שק שלם של לתת מסוגים שינים =תלוי מה אני צריך.

בנוסף לא הבנתי איך להמיר מתכונים מBIAB וFLY SPARGE לBATCH SPARGE. וכן להפך.

אני מסתבך עם הדברים, מישהוא יכול לעזור?

Guy's picture
Guy
Offline

Location

באר יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/02/2013

הנה אתר נחמד עם מליון מתכונים

https://www.brewtoad.com/recipes?page=1sort=rank

ב-BIAB צריך כמות מלאה של מים ואפשר גם קצת לסחוט את הגרעינים.

זה בקצרה כל הסיפור

 

מבשלת הבאר

 

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

אין צורך להמיר מתכונים בין השיטות שצינת. בכולן עושים בירה באותו הדרך - All Grain. ההבדל הוא הדרך בה שמתיזים את המים לשטיפת הגרעינים (Sparge).

Fly Sparge - המים מותזים על ידי מנגנון מסתובב (FLY) ולרוב באופן רציף כל הלאוטרינ.

Batch Sparge - המים מותזים בבאצ'ים קבועים.

המלצה שלי, תרכוש מתכונים מוכנים בתור התחלה מדני נילסן או מבירתנו. אחרי זה תפנה לבניית מתכונים עצמאיים.

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

אין צורך להמיר מתכונים בין השיטות שצינת. בכולן עושים בירה באותו הדרך - All Grain. ההבדל הוא הדרך בה שמתיזים את המים לשטיפת הגרעינים (Sparge).

Fly Sparge - המים מותזים על ידי מנגנון מסתובב (FLY) ולרוב באופן רציף כל הלאוטרינ.

Batch Sparge - המים מותזים בבאצ'ים קבועים.

המלצה שלי, תרכוש מתכונים מוכנים בתור התחלה מדני נילסן או מבירתנו. אחרי זה תפנה לבניית מתכונים עצמאיים.

Location

אהרון בראנד 17
ירושלים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/24/2014

תודה.

קניתי כמה מתכונים.

מה שעדיין לא ברור לי זה איךאני יודע מה כמות המים הזמן והטמפרטורה של המאש והספארג'?

Location

אהרון בראנד 17
ירושלים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/24/2014

תודה, ראיתי מתכונים אבל לא ברור לי חלק מהפרטים של הספארג'.

לדוגמא:


Mash Profile

Mash Schedule

  1. Strike grains with 2.22 gal of water at 166.2 °F. 1
  2. Mash at 155 °F for 60 min. 2
  3. Mash out with 0.25 gal of water at 212 °F. 3
  4. Vorlauf and lauter 1.41 gal in your first runnings. 4
  5. Add 5.19 gal of sparge water at 168 °F. 5
  6. Vorlauf and lauter 5.19 gal in your second runnings. 6
  7. Your combined runnings should be 6.6 gal. 7
  8. שורות 3,4,5, לא מובנות לי - מה עושים בדיוק? דרך הפלי ספארג' או סתם להוסיף?
  9. לפני הוצאת המים שקודם, או אחרי, או תוך כדי בשווה? לאיזה חלק?

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

ממליץ לך להקדיש 24 דקות לוידאו של ג'ון פאלמר, שמסביר ב ד י ו ק. איך ומה לעשות.

שים לב שאמנם הוא מסביר על batch sparge שאותו ציינת בתגובה. אבל fly sparge  ישתמש במונחים דומים . אז.. צפיה נעימה

 

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform