שלום ראית מתכון pale ale באתר "המרכז לבירה ביתית" ורצית לקבל חוות דעת על המתכון לפני שאני קונה את החומרים
המתכון :
לתת:
3 ק"ג לתת נוזלי בהיר
400 גרם קראמלט
600 גרם פייל אייל
כשות :
30 גרם קסקייד - חצי שעה
15 גרם קסקייד - 15 דקות
שמרים :
US 05
שלום ראית מתכון pale ale באתר "המרכז לבירה ביתית" ורצית לקבל חוות דעת על המתכון לפני שאני קונה את החומרים
המתכון :
לתת:
3 ק"ג לתת נוזלי בהיר
400 גרם קראמלט
600 גרם פייל אייל
כשות :
30 גרם קסקייד - חצי שעה
15 גרם קסקייד - 15 דקות
שמרים :
US 05
איפה הכשות?
עדכנתי
סה"כ נראה סבבה. לא הבנתי למה צריך 600 גרם פייל אייל (לתת בסיס) בנוסף לרכז שכבר יש.
תוכל לבדוק את המתכון המקורי שוב?
כשות נראה מעולה לסגנון.
אין לי מושג למה התכוון המשורר. למה צריך 600 גרם פייל אייל בנוסף על רכז (שעשוי מפייל אייל) . לא ברור
הייתי ממליץ לנסות מתכון אחר. או להתקשר לחנות ולשאול.
יכול להיות שהוא רצה את היכולת הדיאסטטית של הפייל מאלט? מעין partial-partial-micro-nano-mash?
אני יתקשר לחנות ויברר
התקשרתי לחנות וביררתי אמרו לי שככה בנוי המתכון ואין שום בעיה איתו ...
אין ספק שככה הוא בנוי.
פשוט לא הבנתי למה הוא בנוי כך. לעשות השריה של גרעיני פייל אייל כשאתה משתמש ברכז. נראה לי תמוהה. זה לא שיקרה משהו רע בעקבות זאת. סתם מוזר.
לא כל מתכון שמישהו מפרסם באינטרנט הוא מתכון טוב :) לא רק מבחינת הטעם אלא מבחינת הבניה.
אז זה שהמתכון נמצא באתר של ספק חומרי גלם זה טוב ויפה אבל לא צריך לקחת אותו כתורה למשה מסיני.
גם לי תמוהה עניין ה-600 גר' פייל בגרעינים, ואם אני לא מפספס פה משהו הם לא באמת תורמים יותר מדי.
מתכון פייל אייל הוא בסה"כ מתכון די פשוט ומתבסס על לתת בסיס בהיר ומעט לתת קרמלי בדרגת קירמול נמוכה (10-20 +-).
אבל- אם תכין את המתכון רק מרכז וקצת גרעיני לתת קרמל הוא יכול לצאת מעט חסר גוף ונוכחות, וכאן מגיע המקום להשלים בעוד קצת גרעינים. להעשרת גוף וחיזוק ראש קצף הבחירה הראשונית שלי הייתה דווקא בקרפילס, ואחרי זה וינה/ מינכן אם אתה רוצה קצת להעלות את הפן הגרעיני לתתי באופי. לא הייתי בוחר בפייל אייל כגרעיני השלמה...