חישוב כמות האלכוהול

8 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

אורנית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/29/2010

לפי כל הכללים חישוב כמות האלכוהול מתבצעת ע"י החסרת ה- FG מה- OG.

אלא שמדידת ה- FG מתבצעת לפני שלב הביקבוק. האם בבקבוק לא נוצר אלכוהול נוסף כאשר מתבצע הגיזוז בבקבוק?

או שנוצר אלכוהול , אבל בכמות זניחה?

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

זניח

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לאו דווקא.
שוב, בהמשך לספר שסיימתי לקרוא, בחלק מהבלגיות שמתיישנות בבקבוקים עם שמרים ובייחוד עם שמרים פראיים, הfg יכול לרדת בכמה פיפסים בחודשי ההתיישנות.
לא שזה צריך להטריד את מנוחתינו בעת חישוב הabv. ובכל זאת זה מעניין.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

בגלל זה צריך לתת לבירה לסיים תסיסה כמה שאפשר  לפני בקבוק...כדי שרוב האלכוהול יחושב כבר, אבל זה באמת יכול לקחת חודשים לפעמים ואת זה אין לנו.

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שמואל, תחשוב שוב על מה שכתבת......מוסיפים סוכר......יש שמרים...... הם מתחילים לאכול שוב......משתינים עוד אלכוהול.........

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

חישבתי.

120 גרם סוכר פירות (תירס/ענבים) על בישול של עשרים ליטר יספקו לך משהו כמו 2 נקודות גרביטי נוספות, שהן שוות ערך לכ-0.3% אלכוהול בנפח.

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עכשיו אני מבין למה אני משתכר כל כך מהר מהבירות הביתיות

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לפעמים אני שוכח לקחת FG - זה קורה לי  די הרבה בזמן האחרון

 

 

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

קח עוד חצי מהכדור האדום.