לפי כל הכללים חישוב כמות האלכוהול מתבצעת ע"י החסרת ה- FG מה- OG.
אלא שמדידת ה- FG מתבצעת לפני שלב הביקבוק. האם בבקבוק לא נוצר אלכוהול נוסף כאשר מתבצע הגיזוז בבקבוק?
או שנוצר אלכוהול , אבל בכמות זניחה?
לפי כל הכללים חישוב כמות האלכוהול מתבצעת ע"י החסרת ה- FG מה- OG.
אלא שמדידת ה- FG מתבצעת לפני שלב הביקבוק. האם בבקבוק לא נוצר אלכוהול נוסף כאשר מתבצע הגיזוז בבקבוק?
או שנוצר אלכוהול , אבל בכמות זניחה?
זניח
לאו דווקא.
שוב, בהמשך לספר שסיימתי לקרוא, בחלק מהבלגיות שמתיישנות בבקבוקים עם שמרים ובייחוד עם שמרים פראיים, הfg יכול לרדת בכמה פיפסים בחודשי ההתיישנות.
לא שזה צריך להטריד את מנוחתינו בעת חישוב הabv. ובכל זאת זה מעניין.
בגלל זה צריך לתת לבירה לסיים תסיסה כמה שאפשר לפני בקבוק...כדי שרוב האלכוהול יחושב כבר, אבל זה באמת יכול לקחת חודשים לפעמים ואת זה אין לנו.
שמואל, תחשוב שוב על מה שכתבת......מוסיפים סוכר......יש שמרים...... הם מתחילים לאכול שוב......משתינים עוד אלכוהול.........
חישבתי.
120 גרם סוכר פירות (תירס/ענבים) על בישול של עשרים ליטר יספקו לך משהו כמו 2 נקודות גרביטי נוספות, שהן שוות ערך לכ-0.3% אלכוהול בנפח.