פרמנטיס k-97?

11 תגובות [לתגובה האחרונה]
גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

למישהו יצא להתנסות עם השמרים האלו?

חיטה? קולש? אלט? מה זה בדיוק?

הנה הדף הרשמי שלהם אם מישהו מעוניין לקרוא. ולפענח.

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

German ale yeast selected for its ability to form a large firm head when fermenting. Suitable to brew ales with low esters and can be used for Belgian type wheat beers.

 

???

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

מה זה אומר אבל?

גוגל הביא לי את השמרים של wyeast 1007 כמתאים להגדרה של german ale low esters

 

זה אותו הזן? ד

 

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

גוסה?

וויט?

יוחאי מיטל's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/31/2013

אני גם תהיתי בעניין והגעתי למסקנה שזה בעיקר שמרים שטובים בליצור עוד הכנסה לפרמנטיס חחחחחחחח זה ממש מוזר התיאור הזה

Dennis Pravdaev's picture
Offline

Location

הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/29/2016

אני הצלחתי לעשות עם השמרים האלו בירת חיטה בלגית..שמרים מצויינים.

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

מגניב,

דומים ל wb-06 או קרובים יותר ל witbeer מבחינת הטעמים?

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

Dennis Pravdaev's picture
Offline

Location

הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/29/2016

ערב טוב,

הם ממש קרובים לויטביר ,אני מראש רציתי לבשל סגנון כזה והתייעצתי בחנות beer&beyond לגבי הרכבת המתכון,כי סגנון כזה לא מופיע אצלהם ברשימת המתכונים והם נתנו לי את ה k 97. הם עושים את העבודה ללא ספק בתוספת הקליפות תפוזים וזרעי הכוסברה..ממש בול יצא ויטביר בלגי. לא יודע אם השמרים האחרים יעשו את זה בצורה מושלמת כמו ה 97. ברצוני להוסיף פה בהזדמנות 

 שאני גם חדש פה ומבשל מתחיל והויטביר היה הבישול הראשון שלי :) כך שאין לי הניסיון שלי עם שמרים אחרים..הלכתי על בטוח לפי עצת החנות..אבל בהחלט יצא מוצלח ככה שבישלתי אתמול בערב עוד 20 ליטר של ויטביר :) מקווה שעזרתי לך  

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

היי דניס,

תודה! זה מאוד עוזר לדעת מה לצפות מהשמרים האלו. כי באמת התיאור באתר לא ממש מדוייק.

שמח שיצאה לך בירה טעימה. בסופו של יום, זה מה שאנחנו רוצים מהשמרים. לא?

 

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

Dennis Pravdaev's picture
Offline

Location

הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/29/2016

שלום!

כן אתה צודק שבסופו של דבר יעשו את העבודה:)

הנה עוד על K-97 "שמר אייל גרמני שנבחר בשל יכולתו ליצור ראש קצף גדול שלא נשבר בתסיסה. מתאים להכנת איילים עם רמה נמוכה של אסטרים , במיוחד לבירת חיטה בסגנון בלגי. השמר בעל אטנואציה נמוכה דבר המביא לטעם ממושך בחלל הפה."

וזה על השמרים שהתעניינת בהם : WB-06

"שמרים ייחודיים לבירות חיטה. השמרים מפיקים ארומות פירותיות ואחרותהמתוארות כארומות של בננה וציפורן האופייניות בבירות חיטה בסגנון בווארי אריזת 11.5 גרם."

זה כל ההבדל:)

זה הקישור: http://www.homebrewing.co.il/Default.asp?sType=0&PageId=107883

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

היי דניס,

כן, אני מכיר את הwb-06 ולמען האמת לא מת על שמרי חיטה בכללי. המחשבה היתה לנסות לבשל alt או קולש עם ה k97. ועושה רושם שזה לא בדיוק מה שהשמרים האלו עושים (חיטה בלגית כך נראה)

בכללי, אני מאוד אוהב את השמרים של פרמנטיס, אבל לא את כולם.

תודה על השיתוף.

 

אם מישהו כן ניסה להכין איתם משהו שהוא לא חיטה בלגית. מאוד הייתי שמח לדעת איך הבירה יצאה בסגנונות אחרים.

 

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

רתם צין - ביגנס's picture

Location

הטחנה 26
בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2014

הי גל, 

בישלתי (עדיין ממתין להגזה בבקבוקים) את המתכון הזה :

 

בהשראת http://brulosophy.com/recipes/moktoberfest/

בטעימה בזמן הביקבוק הבירה אכן מרגישה לאגרית.

אתה/אתם מוזמנים לקפוץ ולטעום.