למישהו יצא להתנסות עם השמרים האלו?
חיטה? קולש? אלט? מה זה בדיוק?
למישהו יצא להתנסות עם השמרים האלו?
חיטה? קולש? אלט? מה זה בדיוק?
German ale yeast selected for its ability to form a large firm head when fermenting. Suitable to brew ales with low esters and can be used for Belgian type wheat beers.
???
מה זה אומר אבל?
גוגל הביא לי את השמרים של wyeast 1007 כמתאים להגדרה של german ale low esters
זה אותו הזן? ד
גוסה?
וויט?
אני גם תהיתי בעניין והגעתי למסקנה שזה בעיקר שמרים שטובים בליצור עוד הכנסה לפרמנטיס חחחחחחחח זה ממש מוזר התיאור הזה
אני הצלחתי לעשות עם השמרים האלו בירת חיטה בלגית..שמרים מצויינים.
מגניב,
דומים ל wb-06 או קרובים יותר ל witbeer מבחינת הטעמים?
ערב טוב,
הם ממש קרובים לויטביר ,אני מראש רציתי לבשל סגנון כזה והתייעצתי בחנות beer&beyond לגבי הרכבת המתכון,כי סגנון כזה לא מופיע אצלהם ברשימת המתכונים והם נתנו לי את ה k 97. הם עושים את העבודה ללא ספק בתוספת הקליפות תפוזים וזרעי הכוסברה..ממש בול יצא ויטביר בלגי. לא יודע אם השמרים האחרים יעשו את זה בצורה מושלמת כמו ה 97. ברצוני להוסיף פה בהזדמנות
שאני גם חדש פה ומבשל מתחיל והויטביר היה הבישול הראשון שלי :) כך שאין לי הניסיון שלי עם שמרים אחרים..הלכתי על בטוח לפי עצת החנות..אבל בהחלט יצא מוצלח ככה שבישלתי אתמול בערב עוד 20 ליטר של ויטביר :) מקווה שעזרתי לך
היי דניס,
תודה! זה מאוד עוזר לדעת מה לצפות מהשמרים האלו. כי באמת התיאור באתר לא ממש מדוייק.
שמח שיצאה לך בירה טעימה. בסופו של יום, זה מה שאנחנו רוצים מהשמרים. לא?
שלום!
כן אתה צודק שבסופו של דבר יעשו את העבודה:)
הנה עוד על K-97 "שמר אייל גרמני שנבחר בשל יכולתו ליצור ראש קצף גדול שלא נשבר בתסיסה. מתאים להכנת איילים עם רמה נמוכה של אסטרים , במיוחד לבירת חיטה בסגנון בלגי. השמר בעל אטנואציה נמוכה דבר המביא לטעם ממושך בחלל הפה."
וזה על השמרים שהתעניינת בהם : WB-06
"שמרים ייחודיים לבירות חיטה. השמרים מפיקים ארומות פירותיות ואחרותהמתוארות כארומות של בננה וציפורן האופייניות בבירות חיטה בסגנון בווארי אריזת 11.5 גרם."
זה כל ההבדל:)
זה הקישור: http://www.homebrewing.co.il/Default.asp?sType=0&PageId=107883
היי דניס,
כן, אני מכיר את הwb-06 ולמען האמת לא מת על שמרי חיטה בכללי. המחשבה היתה לנסות לבשל alt או קולש עם ה k97. ועושה רושם שזה לא בדיוק מה שהשמרים האלו עושים (חיטה בלגית כך נראה)
בכללי, אני מאוד אוהב את השמרים של פרמנטיס, אבל לא את כולם.
תודה על השיתוף.
אם מישהו כן ניסה להכין איתם משהו שהוא לא חיטה בלגית. מאוד הייתי שמח לדעת איך הבירה יצאה בסגנונות אחרים.
הי גל,
בישלתי (עדיין ממתין להגזה בבקבוקים) את המתכון הזה :
בהשראת http://brulosophy.com/recipes/moktoberfest/
בטעימה בזמן הביקבוק הבירה אכן מרגישה לאגרית.
אתה/אתם מוזמנים לקפוץ ולטעום.