האם לקנות מערכת ALL GRAIN הכל באחד ALL IN ONE

13 תגובות [לתגובה האחרונה]
Philip Levin Slesarev's picture

Location

דרייפוס 18
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/07/2016

הי,

אני חדש בפורום, אבל מבשל בירה כבר 5 שנים.

בכל מקרה אני עכשיו שוקל לשדרג את המבשלה, לקנות מערכת ALL GRAIN הכל באחד ALL IN ONE

מאש וסיר באחד + משאבה לערבוב וגם מחליף חום בנפח של 36 ליטר

רציתי אם מישהו יכול לספר לי על יתרונות או חסרונות של כזאת מערכת שכן אני לא עבדתי עם כאלה אלא רק ראיתי יוטיובים של כאלה.

הנה התמונה של זה אם מישהו לא הבין למה הכוונה

מבשלה הכל באחד

Philip

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ברוך הבא.

ספר איך אתה מבשל עד כה?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Philip Levin Slesarev's picture

Location

דרייפוס 18
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/07/2016

תודה,

אני עד כה בישלתי מרכז ולתת, עשיתי כמה נסיונות של BIAB בקטנה.

יש לי פרמנטור SS של 25 ליטר וכמה פרמטורים פלסטיקים סנדרטיים.

אבל בתקופה האחרונה ממש בתהליכים של שדרוג מבשלה, יוצא מן המטבח לבישול בחצר על כירת גז.

משדרג את הפרמנטור SS שתהיה לו מערכת קרור וויסות טמפרטורה.

לפני חודש בניתי קגקטור וגם מתנסה בחביות. בקיצור משתדרג.

ובין היתר מתרחב לבישול ALL GRAIN. בהתחלה חשבתי לעשות את זה קלאסי - מש טאן וסיר גדול יותר עם ברז וכל המסביב.

אבל אז נתקלתי במבשלה הזאת שהעלתי וחשבתי שאולי שווה לקנות אותה במקום כל הציוד מסביב.

אז פניתי לשאול חוות דעת.

 


Philip

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני (ועוד די הרבה כאן) מבשל BIAB בסיר אחד, חשמלי, עם משאבה לסחרור.

אני מת על זה וחושב שזו דרך מעולה לבישול בייתי.

אני ממליץ

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Philip Levin Slesarev's picture

Location

דרייפוס 18
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/07/2016

מגניב, 

שאלה נוספת יש מצב שאני מצטרף אליך לבישול להסתכל על התהליך? 

ולמה בעצם סיר חשמלי - גז יותר זול מחשמל אם אתה מבשל הרבה זה יוצא הרבה מאוד חשמל.

עוד שאלה - כמה נראה לך יעלה לבנות מערכת כמו שהעלתי בארץ בהנחה אני נעזר בבעלי מלאכה לעשות את כל הקידוחים וההלחמות של הנירוסטה?

 

Philip

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

חשמל יותר נוח וניתן לשליטה אוטומטית מאשר גז.
יש מבשל חובב שבונה מערכות כאלו. העלות היא כ4000 שח (רכיבים + עבודה).

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/04/2013

זה אחלה סגנון בישול לדעתי, אני ממליץ.  מה שהבאת נראה כמו וריאציה של סיר בתוך סיר בסגנון grainfather או braumeister. כמה רוצים על דבר כזה? לא נתקלתי במע' הספציפית בתמונה ששמת. 

אתה יכול לאסוף חלקים למשהו דומה ולעשות את העבודה לבד, זה יעלה לך להערכתי משהו כמו בין 2000-3000 שקל אם אתה צולל לזה ומוצא את החלקים הזולים לבד ומשקיע בזה זמן ומחשבה. אם אתה רוצה רוצה פחות להשקיע אנרגיה בבנייה וכו' זה יגיע לאיזור ה4000 כשמישהו מארגן לך את רוב הדברים הטכניים אני מאמין כמו שנועם ציין.

Philip Levin Slesarev's picture

Location

דרייפוס 18
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/07/2016

אם אני מבין נכון סיר בתוך סיר זה כמו BIAB נכון פשוט במקום שק יש סיר עם מסננת ופשוט מוציאים את הגרעינים?

ראיתי שזה נפוץ יותר אצל אוסטרלים הסגנון הזה.

רן אתה מכיר מישהו שמבשל במערכת דומה? אני רוצה להתייעץ לגבי זה.

 

Philip

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

לדעתי בעז לנר בנה מע' דומה...


בועז לנר's picture
Offline

Location

השחר 13
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/28/2011

המערכת שלי היא מערכת 3 סירים בסגנון של: http://www.theelectricbrewery.com


Offline

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/04/2013

אני גם ראיתי את זה הרבה בפורומים האוסטרלים, הם מכינים שם דברים ממש מגניבים עם ארדואינו. לא מכיר מישהו שמבשל ככה בארץ אבל יש לי תחושה שיש אנשים בפורום עם ברומייסטר. אני מבשל בשק עם סירקולציה. 

זה דומה לשק במובן שזה single infusion אבל משום מה בסרטונים שראיתי הרבה פעמים מדברים על ספארג' במע' כזו ולא כלכך הבנתי למה הכוונה. 

גם ראיתי שמכוונים לתירוש צלול בעוד שבבישול בשק הרבה פעמים אתה סוחט את השק מה שהורס את הצלילות של התירוש(הבירה עדיין יוצאת צלולה בסוף). 

גם יש המע' האלו איזשהו מאמץ טכני(שלדעתי הוא מיותר) ליצור זרימה אחידה של התירוש בין הגרעינים. כל מיני טבעות אטימה וצינורות מושקעים לצורך המטרה. 

רון_ב - ronstar's picture

Location

עמק זבולון 35
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/06/2010

רן, במודיעין יש כבר שניים כאלו עם ארדווינו..... אני אחד מהם (;

Offline

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/04/2013

+1!

יוחאי מיטל's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/31/2013

אכן המערכת שהעלית בתמונה נראית כמו ספידל 20 ליטר של ברומייסטר.  
יש כמה אנשים שמבשלים במערכת הקנויה הזו בארץ. 
נראה לי ש-Idan Waisman הוא אחד מהם