רתיחה איטית במערכת biab

11 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

היןם הפעלתי לראשונה את המערכת החדשה שלי. 

בנויהבחבית בירה 50 ליטר. גוף חימום 3000w .

עד היום הרתחתי תחת גז והביעבוע וקצב האידוי ניראים לי שיותר רציניים מהרתיחה עכשיו.

יכול להיות שהגוף חימום לא מספיק חזק? האורך שלו 2 מטר בערך. 

ואני מחבר את המערכת לכבל מאריך 10 מטר 

Offline

Location

ראשון לציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/29/2014

אם החבית לא מבודדת על ידי חומר כמו יריעת פלציב או פולינום שווה לנסות ולבדוק כמה הבידוד משפיע.

אם לאחר הוספת הבידו ד לסיר אין שינוי משמעותי אז נראה שגוף החימום לא מספיק חזק

אורן נח

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

לפי כל המבשלנים האחרים גוף 3000W מספיק. אני גם מבשל באצ'ים קטנים יחסית של 22 ליטר סופי.

תהיתי אם אורך הכבל מאריך משפיע לרעה על התפוקה של הגוף חימום. 

Offline

Location

ראשון לציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/29/2014

לפי המחשבונים שבדקתי זה אמור להספיק.

א ני מבשל עם גוף חימום טבול של 1800ואט + כירה חשמלית של 1500 ואט ומקבל רתיחה טובה וזה לנפח התחלתי של 32 ליטר.

אני לא חושב שאורך הכבל הוא פקטור, אולי עובי חוטי הנחושת אם כבר.

עדיף עובי של 2.5 ממ ולא 1.5, גם עובי החוטים עדיף שיהיה 2.5.

אורן נח

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

לבידוד הסיר יש השפעה קריטית. במיוחד אם מדובר בסיר אלומיניום או נחושת שמוליכים חום בצורה הרבה יותר טובה מנירוסטה. את הסיר שלי עטפתי במזרן פלציב שכבה אחת וזה עזר מאוד. אני שוקל להוסיף עכשיו שכבה שניה לסיר, בעיקר כי איבוד החום בזמן המאש נהייה די קריטי עבורי.

ממליץ לך לעבור לכבל 2.5 קווטרט אם עוד לא עשית את זה. לא בגלל איבוד חום. אלא בגלל שאתה ממש על הגבול שבו הכבל מתחיל להתחמם יותר מדי. עם כבל 2.5 עדיין הכבל יתחמם, אבל לא ישרף. שם לב לחזק את הברגים טוב טוב בכל המחברים. כבל רופף פירושו סיכוי טוב לניצוצות והתכה של הפלסטיק לאורך זמן.

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

הכבל לא התחמם למצב של התחה או שריפה כי בדקתי אותו לעיתים תקופות אבל לי נראה שההתנגדות שנוצרת גם מקוטר הגידים וגם מאורכו מפחיתים מעט את עוצמת הגוף חימום שזה כנראה מה שחסר לי.

לקח לי בין שעה וחצי לשעתיים להרתיח את הבירה כדי להגיע לגרביטי ולנפח הסופי הנחוצים

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

אם יש לך חבית 50 ליטר, צרה וגבוהה אני מניח? יש לך די הרבה שטח פנים שפולט חום. אולי באמת בידוד בדפנות יעזור.

 

שאלות:

  • בקרת טמפרטורה יש? אם כן מאיזה סוג?
  • כבל- יש לך 1.5 או 2.5?
  • עוד משתנים ששוה לדעת ולהכיר? מבשל בבית או בחוץ? רוח?

 

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

בקרת טמ"פ בהחלט יש אבל היא יותר קריטית למאש ולא לרתיחה.

כבל 1.5 באורך 15 מטר.

מבשל בחוץ.

הבעיה העיקרית היא ברתיחה שקצב האידוי לא מספיק 

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

את זה אתה יכול למדוד ולעדכן את תוכנת המתכונים כך שתתאים למערכת שלך.

בניגוד לתפיסה הרווחת שהרתיחה צריכה להיות סוערת עם שפריצים על השיש והרצפה. אם יש רתיחה שהיא מעבר ל"simmer" בדרך כלל, התרכובות שאתה לא מעוניין בהן כמו DMS אמורות להתאדות בכל מקרה. ואיזומרציה של הכשות תקרה לך בכל מקרה בטמפרטורות שבין 95 ל100 מעלות.

15 מטר יצא לך לא זול במעבר לגידים של  2.5 אבל לדעתי בהחלט שווה את המחיר.

בישול בחוץ בלי בידוד בלי ספק ישפיע לך מאוד על פיזור החום דרך המתכת. לך על בידוד טוב. תופתע כמה זה עוזר. מנסיון. רוח, מזג אוויר קר, וכל זה מאוד משפיעים. בניגוד לחימום בגז, שעובד מן החוץ פנימה לתוך המים. חימום עם גוף חימום עובד הפוך. מן הפנים אל החוץ. כלומר המתכת תעביר חום אל הסביבה אם רק תיתן לה. ככל שהפרשי הטמפרטורה גדולים יותר כך יותר חום יאבד את דרכו אל האוויר. ולא אל התירוש.

 

בקרת טמפרטורה- בהנחה ובעת רתיחה אתה עובד עם PID. כוון אותו מעבר לטווח הרתיחה. נניח 102 מעלות. כך שתמיד הוא יפעל לא משנה אם אתה ברתיחה פעילה או רק בכמעט רתיחה. אם חיבור ישיר, זה באמת לא משנה.

תנסה ותעדכן מה עבד בשבילך. אני הייתי מתחיל עם בידוד טוב.

ראה דוגמה בקישור הבא

וגם פה

http://www.theelectricbrewery.com/forum/viewtopic.php?t=26540

או פה

http://www.homebrewtalk.com/showthread.php?t=253643

 

 

 

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

Guy's picture
Guy
Offline

Location

באר יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/02/2013

תמונה יפה !!!

 

מבשלת הבאר

 

Guy's picture
Guy
Offline

Location

באר יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/02/2013

היי 

אם כבר הזכרת חבית בירה 50 ליטר... מאיפה אפשר להשיג אחת כזאת ?

תודה

 

מבשלת הבאר

 

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

אין לי מושג.

אני רכשתי ממישהו שהיו לו 2 שרצה להפתר מהן