יש שמועות שיש איזו תחרות לבשלנים ביתיים בקרוב וחשבתי להגיש. אבל הבירה נמצאת בחבית וצריך להכניס אותה עכשיו לבקבוקים ורצוי שלא תאבד יותר מדי גז על הדרך.
יש לי את המתאם לברז עם צינורית אבל בניסיון ראשון נמזג (למרות קצב איטי) הרבה קצף ומעט בירה. מה הטיפים שלכם למזיגה טובה שתשרוד את הימים (ושבועות) עד לסשן השיפוט?
ביקבוק מהחבית - כיצד?
גיל,
כמה דגשים, מניסיוני,
1. אני אמנם לא מקפיד על כך, אבל יש המלצה שהבקבוקים עצמם יהיו קרים מאד בעת הביקבוק (כדי למנוע נידוף של פד"ח מהבירה שיגרם עקב צניחת טמפרטורה)
2. גם אם הורדת את הלחץ בווסת לקראת מילוי הבקבוקים, עדיין יש לחץ שיורי בתוך החבית שמקציף לך את הבירה. אתה צריך לשחרר את כל (!) הלחץ מראש החבית ואז לחבר חזרה את המחבר כשהוסת מכוון ללחץ של כ1/3 בר ואז למלא.
(אגב, מנסיוני, הבקבוקים הראשונים מקציפים, ואז כשהלחץ יורד, שאר הבקבוקים מתמלאים יותר טוב)
3. אני יודע שיש רבים שמצליחים למלא בקבוקים בעזרת צינור מתואם לברז המזיגה. אני משתמש בצינור עם לחץ נגדי (צינור מורכב על פקק קדוח). זה מוריד מההקצפה. בסגנון זה:
http://www.homebrewtalk.com/gallery/data/1/2487-IMG_0235.JPG
אם אתה מתכוון לגראולר פילר- אז אכן כל מה שנועם אמר. אני פשוט מכניס את הבקבוקים לאותו מקרר עם החבית כמה שעות לפני המילוי.
במידה ואתה בכלל רוצה להמיס את הפד"ח טוב בבירה- קרר את החבית והבקבוקים לטמפ' הכי נמוכה שהמקרר שלך מגיע אליה.
לשחרר כאמור את כל הלחץ מעל הנוזל לפני העבודה ולעבוד בלא גבוה מ-3PSI (כן זה לוקח זמן לכל בקבוק).
גם עם כל זה עדיין יקציף לך מעט. בשלב שמתחיל לגלוש הקצף אתה מוציא את הבקבוק מהצינור, מנתק את הצינור מפיית הברז ומשלים את המזיגה עד שהקצף נשפך וממלא רק את חצי צוואר הבקבוק ואז פוקק. בהצלחה.
* אם יש לך את החומרים והכלים, וסבלנות- אתה יכול לבנות ממקל המילוי שלך+ צינור+ מחבר נוזל של הקורני מכשיר שיתחבר ישירות לחבית. לצערי אין לי תמונות של מה שבניתי והוא כרגע מפורק.