תעלומת גיזוז בלשית

14 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הבעיה: לא מצליח להגיז מיץ לימון

 

סיפור המעשה:

לפעמים אני מגיז מיץ לימון עם שקית כשות בחבית - זה נקרא אצלנו בירת ילדים.
סוחטים הרבה לימונים מעבירים כמה פעמים במסננת - ממיסים סוכר ומוסיפים מים

מעבירים לקג - תולים שקית כשות ומחברים גז.

בדר"כ אני מחבר 25 PSI ותוך יומיים העסק מוכן.

 

הפעם המיץ שטוח לחלוטין. המיץ נמזג היטב כך שאין סתימה

דליפה היתה גומאת את החבית - כך שאין דליפה

מאחר ואני לא טירון(כך חשבתי) התחלתי בביצוע פעולות שונות על מנת להתגבר על התקלה אך ללא הואיל:

 

1. הוצאת שקית הכשות (D+3) - בדיקה אחרי יומיים - שטוח לחלוטין

2. בידוד חבית המיץ משאר החביות, כלומר רק היא מחוברת - עדיין שטוח

3. החלפת צינור כניסה - עדיין שטוח

4. חיברתי חבית עם בירה שטוחה במקביל: הבירה הוגשה אחרי יום וחצי - המיץ: שטוח לחלוטין

 

אשמח לקבל עצות ורעיונות

 

רון_ב - ronstar's picture

Location

עמק זבולון 35
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/06/2010

תנסה עוד בדיקה:

שחרר את מחבר הגז,

שחרר גז במידה ועדיין יש בחבית,

פתח את המכסה של החבית,

חבר את מחבר הגז, ובדוק אם בכלל חודר גז אל החבית......

לאחר מכן נמשיך בדיקות....

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הגז חודר גם על פי בדיקה עם השסתום שחרור לחץ וגם המיץ נמזג היטב מהברז - הוא פשוט שטוח

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

תנסה לגזז דרך צינור יציאה


יוחאי מיטל's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/31/2013

וואו באמת מסקרן. 
אני לא מת על השיטה אבל ניסית את הלחץ הגבוה והניעור?
ניסית למזוג מצינורות/ ברזים אחרים? אולי יש משום מה המון התנגדות והגיזוז פשוט אובד בדרך? נראה לי שאפשר לפתוח את המכסה ופשוט לקחת דגימה ישירות מהחבית ולראות אם היא מוגזת. 
אולי להחליף מכסה? 

כך או כך- CO2 מומס במים לא בקלות בכלל כי הוא מולקולה סימטרת לא פולארית, והמים כן פולאריים, כך שאין לפד"ח יותר מדי "אינטרס" להתמוסס במים. לכן אנחנו מעוניינים תמיד להגדיל לחץ ולהוריד טמפ' עמ"נ להקל את ההמסה. נסה לקרר את החבית אפילו עוד ולהגדיל לחץ אפילו עוד. 

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ניסיתי ב-30 PSI - זה אמור להספיק?

 

עוד תצפית(לא הגיונית) בשטח ששמתי לב אליה אתמול:

כשאני מוזג אחרי שעבר, נגיד יום שלם, אז המיץ שהיה בצינור, כלומר ה-10 מל הראשונים - מוגזים!

אח"כ זה כבר שטוח שוב

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

אולי לא הרכבת נכון את החבית?


Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אולי.

ואם כן - מה בהרכבה הלא נכונה גורם לתופעה?
כשתפנה חבית - אעביר לחבית אחרת ואבדוק

 

תודה

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

לא בטוח...

אבל כמו שאתה מתאר את זה,

אז רק הסבר הלא הגיוני יכול להתאים לבעיה...


יוחאי מיטל's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/31/2013

נפתרה הבעיה? אני סקרן פה :) מעניין מה קרה

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נפתרה אבל אין הסבר.

 

בעקבות חשד בכיוון של הדיפ טיוב

ניסיתי לפתוח את הבית של הפוסט שמחזיק את הדיפ טיוב

לא הצלחתי אבל בעקבות הנסיונות המיץ מגיז.

אז כנראה יש שם איזה עניין - כייגמר המיץ אבדוק שוב ואעדכן

רון_ב - ronstar's picture

Location

עמק זבולון 35
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/06/2010

יופי,

עכשיו שלח מתכון מומלץ לנושא, אנסה גם לילדים...... שיתחילו להתרגל לכשות :)

 

אגב, אם אתה צריך עזרה בפתיחת הפוסט, רק תבקש.....

אני מנחש שהגומיה שם אשמה בכל הבלאגן

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תודה רון

 

אני מכין בקג מיץ לימון מהרבה לימונים טריים סחוטים ומסוננים עם איזה קילו סוכר שהמסתי במים מראש

מכניס לחבית שקית עם 60-50 גרם סיטרה או סנטניאל ושתי ג'ולות ולמקרר לגיזוז

אחרי כמה ימים אפשר להוציא את השק של הכשות - לפי הטעם

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

שחר,

למה שלא תנסה גיזוז טבעי?

http://wellnessmama.com/2883/probiotic-lemonade/


אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

שחר,

למה שלא תנסה גיזוז טבעי?

http://wellnessmama.com/2883/probiotic-lemonade/