ריח קירמול בבישול

3 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 09/20/2015

בשני הבישולים האחרונים עברתי לבשל על כלב גז ומאז אני מריח בשלב הבישול ריח של סוכר מקורמל. ניסיתי לבשל על אש חלשה יותר אבל עדיין יש לפעמים ריח קל של קרמל. אני מבשל על סיר 35 משומש שנקנה בשוק הפשפשים(ועל  פי המוכר) הוא עשוי מינרוסטה. מה הסיבה לריח? יכול להיות שזה בגלל שהסיר לא באמת נירוסטה? עובי התחתית? והאם יש משהו שאפשר לעשות עם זה? 

תודה!

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

יש תחתית כפולה?


Guy's picture
Guy
Offline

Location

באר יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/02/2013

תעלה תמונה של סיר.

יש לו ברז? אולי לא אטום טוב וטיפה מטפטף ומגיע לאש ?

התוירוש מתוק, אולי משהו מטפטף ,מגיע ללהבה ומתקרמל ?

לא משנה ממה הוא עשוי.

 

מבשלת הבאר

 

Offline

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/04/2013

באיזו שיטה אתה מבשל? בשק? 3 כלים?  אני מבשל בשק ולפעמים יש לי בעיה כשהסיר מפוצץ עד אפס מקום במאש שהקצוות של השק "מזרימים"  תירוש החוצה מהסיר ואני מקבל טפטופים על דפנות הסיר. התוצאה כשעוברים לרתיחה בלי לנקות קצת היא הרבה קרמל שרוף באיזור הכיריים. 

 

אגב אם למישהו יש פתרון מעניין לזה אשמח לשמוע.