שלום לכולם,
אני חדש בפורום, בן 29 כרגע מרמת גן, מבשל סה"כ כשנה (5 בישולים) מרכז, בבית. מאוד נהנה מכל מה שקשור לבירה ומנסה ללמוד ולהשתפר כל הזמן!
4 הבישולים הראשונים שלי היו על סמך מתכונים שקיבלתי, לאחר קריאה רבה והרצון לנסות בעצמי החלטתי לבנות מתכון לבד.
במהלך הבישול של המתכון שבניתי השתמשתי ב3 סוגי כשות וכשתכננתי את זמני ההוספה התחשבתי רק בIBU הסופי ולפי זה שיחקתי עם הזמנים. לאחר הבישול נאמר לי שהכי הגיוני להוסיף את הכשות עם הכי מעט חומצות אלפא בהתחלה, ואת אלה עם הרבה חומצות אלפא בסוף כדי שלפחות חלק מהכשות תהיה זמן רב ברתיחה.
מישהו יכול בבקשה לשפוך קצת אור לגבי הסדר המומלץ בהוספת כשות ועל איזה פרמטרים כדאי להסתכל פרט לIBU?
המון תודה,
אלכס