מחפש סיר סביבות 40 ליטר עם ברז

8 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

ashdod
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/16/2016

שלום לכולם,

 

עד לא מזמן הייתי מבשל בסיר של 20 ליטר באצ'ים של 20 ליטר מרכז.

אני מתכנן מעבר הדרגתי ל-whole grain בקרוב, ובינתיים גם נשארתי בלי הסיר של ה-20 ליטר (הוא לא היה שלי).

 

אם כבר אני קונה סיר חדש, כדאי לתכנן קדימה ולהביא סיר גדול, סביבות 40 ליטר וצ'ילר נחושת.

1. צ'ילר, אני מבין שאפשר לקנות צינור נחושת בערך בכל מקום ועם עוד כמה מתאמים סיימתי את העבודה.

2. מבחינת הסיר, איפה אני יכול להשיג סיר בגודל הזה ולהוסיף לו ברז, בלי לחורר את הכיסים. אני מבין שבשוק רמלה יש סירים, אבל איפה אני יכול לעשות את ההוספה של ברז?

כל זה ביחד באמת יהיה יותר זול מפשוט לקנות אצל רשף (סביבות 900 שקל לסיר וברז)?

 

תודה

Offline

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/04/2013

החשיבה על סיר 40+ היא מעולה.
צ'ילר- אם אתה בקטע של לחסוך אתה יכול לעשות נוצ'יל, אחלה שיטה. יש גם את הדבר הבא שהזמנתי בשביל ג'וקי בוקס (מתקן מזיגה, לא משנה :) ), נראה לי יתאים בול לצ'ילר ולדעתי יותר שווה מצינור נחושת ,יש למוכר הזה עוד וריאציות של זה עם מחברים וכו', אני יכול להעיד שזה יחסית איכותי.

סיר אפשר למצוא בשווקים למיניהם באיזור ה300-400 ש"ח ואף יותר ויש עוד מקומות. אם אתה מבשל על גז אני מאוד ממליץ לוודא שיש תחתית כפולה (לא רלוונטי אם זה סיר אלומיניום נראה לי). ברז לסיר אפשר להשיג בחנות כאן. ממליץ ללכת על מה שנקרא truebulkhead, זה מה ששמתי בלינק. חסין נזילות לחלוטין מהנסיון שלי, הברזים השלמים בקיט שמוכרים בחנות הזו לא מגיעים איתו. בירוז של סיר יעלה באיזור ה100-200 ש"ח מנסיוני תלוי כמה אתה משקיע במחברים בבאלקהד וכו'.

בהצלחה

Location

ashdod
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/16/2016

קודם כל תודה על המידע

אני אחפש סיר באחד השווקים ונראה. אתה ממליץ לקנות ברז וללכת עם זה לרתך שיחורר את הסיר ויפנק בהברגה? מכיר כמה יכולים לקחת על זה?

ה-No Chill הזה נראה סבבה בגדול, אבל אם זה כזה פשוט ולא פוגע כל כך בטעמים (לפחות זה מה שקראתי), למה לא עושים את זה כל הזמן? הרי זה חוסך די הרבה מים מקירור עם צ'ילר. צריך מיכל תסיסה מיוחד לזה אני מניח? לא נראה לי כל כך פשוט לשרוד את הטמפ של הבירה אחרי הבישול.

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

לגבי NO-CHill היו דיונים מפה ועד מטולה וחזרה על למה ומה זה. וגם איך לבחור מיכל שיתאים לטמפרטורה גבוהה.

הנה התקציר- לך לחנות האהובה עליך לחומרי בירה ובקש ג'ריקן לתת נוזלי ריק. זה הכל. אתה רק צריך לשטוף אותו היטב לפני השימוש הראשון.

אתה מוזמן לרשום No-chill בחיפוש ולגלות עולם מופלא (ומופרע) של המצאות מאוסטרליה.

לגבי פופולריות- בברו פארטי האחרון ראיתי המון מיכלי no-chill, אז אני מניח שהפופולריות עלתה.

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

רונן,,

לפני שאתה מחליט על נפח הסיר וצורתו אתה צריך לעשות על תשובות לכמה שאלות 

למשל:

מה הנפך שאתה רוצה לבשל בסיר הזה?

מה צורת האריזה - בקבוקים או חביות, אם חביות אז נפח הבישול נגזר מנפח החבית. חבית קורני זה 20 ליטר לכן נפח הבישול יהיה 20 או 40 ליטר

מה שיטת הבישול?Biab- דורש יותר נפח

מה מקור החום? חשמל אוגז? לכל אחת מהם יתרונות וחסרונות. אני ממליץ על חשמל כי לדעתי זה נוח יותר. בכל אחת האפשרויות תצטרך השקע נוספתב

עם בחרת בגז אז הסיר חייב לבוא עם תחתית כפולה מה שמייקר את הסיר

ובנוסף צריך לרכוש ציוד גז, אם אין לך, כי לדעתי זה בעיתי לבשל על כריים של המטבח

אם בחרת בחשמר תצטרך להתקין גוף חימום, רצוי מנירוסטה שזה יכולהיות יחסית יקר אם קונים בארץ אבל ישנה אפשרות גם לקנות מסין, מצד שני הסיר יכול להיות גם מפח דק כמו מיחם חשמלי מה שיכול להוזיל את הסיר

אני למשל בניתי סיר חשמלי מפח שמן זית 50 ליטר כאשר אחד היתרונות שלו שהו כבר מגיע עם הברגה מוכנה לברז.

חפש בפורום הזה "סיר cozary" לעוד מידע

לגבי הצ'ילר, אני אישית חסיד של צ'ילר למרות יש כאן לא מעט שעושים נו צ'יל

הצ'לר גם נגזר מנפח הבישול

20-30 ליטר צ'ילר טבול פשוט יכול להתאים אבל לנפח גדול יותר אני ממליץ על צ'לר זרימה נגדית. (על צ'לר כזה ובמיוחד בצורה צינור בתוך צינור אני ממליץ כצ'ילר האולטימטיבי לכל נפח)

בהצלחה


Guy's picture
Guy
Offline

Location

באר יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/02/2013

לפני המון בזבוזים של כסף , הייתי מנסה קודם כמה שפחות הוצאות ואז להתקדם....

הכוונה שלי זה להתחיל בנו צ'יל .....לקנות תמיד אפשר.

לדעתי הרוב פה עושים נו צ'יל

בהצלחה

 

מבשלת הבאר

 

יוחאי מיטל's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/31/2013

Location

ashdod
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/16/2016

תודה לכולם על ההשקעה והעזרה.

עוד לא קניתי סיר אבל אני מתחיל להבין את גודל המשימה.

 

אני עדיין לא מצליח למצוא נתונים לגבי הספקי המבערים לבאצ גדול.

האם מבער טורבו של מטבח רגיל מספיק טוב? האם כדאי לקנות כירה ניידת חזקה? 

יש למישהו איזשהו חישוב של זמן מול עלות? וקצת ידע על מאיפה מביאים כירה חזקה?

 

Location

ההסתדרות
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/02/2013

בהחלט כירה שדה חזקה. להבת תנור לא מתקרבת להספק שצריך עבור כל בישול מעל 20 ליטר.

אתה צריך וסת של 100 מיליבר וכירת שדה שבפוסטים קודמים נכתב שניתן למצוא בשוק רמלה (ובכפרים ערביים) ב 100 ש"ח בערך.

תצטרך גם בלון גז (שיעלה אותו מחיר בערך באותם כפרים). 

יוכל לשמש אותך זמן רב אלא אם כן תחליט על בישול בחשמל