ניסיון ראשון של BIAB

9 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

אילת
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/30/2015

היי לכולם 

אחרי שאספתי ציוד ראשוני לבישול AG BIAB

הציוד כולל חבית 30 ליטר נמוכה מוסבת לסיר בישול עם ברז כירת שדה ושק כמובן 

אני מחפש מתכון לבירה טעימה שיכולה לצאת טוב גם בטמ'פ תסיסה לא מבוקרת (אילת)

אני מתכוון לבשל בימים הקרובים שהם עדיין נעימים  .

עד עכשיו בישלתי מרכז + אבקה סגנונות של בירת חיטה שלא היו הצלחה מסחררת 

אז עד שיגיע לי הבקר טמ'פ למקרר של החצר אני לא רוצה לבשל בירת חיטה :)

לגבי המאש אני יודע שאני אצתרך להיות יצירתי כדי להוציא 20 ליטר תירוש מסיר של 30 ליטר 

אני אשמח ללמוד מהנסיון שלכם 

תודה מראש ניר 

 

ו

 

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

אתה יכול להכין סייזון, זאת בירה שיכולה לתסוס גם בטמפ' גבוהות של 30 מעלות.

לגבי דרך הבישול בסיר 30 ליטר - אתה יכול להתחיל את הבישול עם ~20-25 ליטר ואח"כ לדלל עם מים על מנת להגיע לOG נמוך יותר ול-20 ליטר.

Location

אילת
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/30/2015

רעיון מעולה תודה רבה !

אני רוצה להתחיל את הבישול הראשון עם 6ק"ג לפחות של גרעינים 

הכנסתי את הנתונים בכמה מחשבונים של מאש ואני קצת מבולבל אתה יכול בבקשה לתת לי עצה עם כמה מים להתחיל את המאש 

לפי מה שאני הבנתי 6 ק"ג גרעינים בעובי מאש של 2.5 ליטר סה"כ מים 15 ליטר בטמ"פ של 67 מעלות לשעה 

לרוקן לסיר את התירוש (אמור להיות לי לפחות 12 ליטר של תירוש )

לחמם מים בא'צ ספארג לפחות 13 ליטר ל 10 דקות נוספות להוציא את הגרעינים , ולהחזיר את התירוש הראשוני לסיר ולהתחיל בישול

האם אני בכיוון :)

תודה ניר  

 

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ב biab מסורתי אין ספארג בכלל. אם אתה עובד עם מחשבון בישול או תוכנה, תוודא שהגדרת את שיטת הבישול כ biab

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

אילת
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/30/2015

היי נועם 

 

לפי המחשבון של BIAB  הסיר שלי לא מספיק (30 ליטר) להכיל את כל כמות המים לבאצ' של 20 ליטר בגלל זה חישבתי ככה 

אני אשמח לעצה ממך איך לעשות זאת נכון 

 

תודה 

 

Guy's picture
Guy
Offline

Location

באר יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/02/2013

ניר , בתוך מה אתה עושה את המאש? 

יש לך כלי נוסף לזה  או באותו סיר של הבישול ?

 

 

מבשלת הבאר

 

Location

אילת
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/30/2015

באותו סיר בישול של 30ליטר 


 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Guy's picture
Guy
Offline

Location

באר יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/02/2013

אז איך אפשר לעשות ספארג' באותו סיר ? על מה תוציא את השק ? יש לך מסננת שיכנס כל השק עם הגרעינים ותעמוד על הסיר ?

יש לך סיר בכזה גודל לעשות שטיפה שניה של גרעינים  ?

נראה לי שאתה מסתבך קצת .

לי יש סיר 40 ליטר וכשאני מכניס שם שק  עם הגרעינים ובסביבות 30-32 ליטר  מים , זה כמעט עד הסוף מלא.

 

 

 

 

מבשלת הבאר

 

Location

אילת
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/30/2015

לא , אני לא מתכוון להוציא את השק 

מה שרציתי לעשות זה לרוקן לפחות 10 ליטר של תירוש שעבר כבר השרייה עם הגרעינים 

ולהוסיף פשוט את שאר המים בטמ'פ של המאש כמו בא'צ ספארג' 

לאחר מכן להוציא את השק , ואז להחזיר את ה10 ליטר תירוש ולהתחיל את בישול 

נועם קראתי בעיון את הפוסט ששלחתה לי , בהחלט עזר לי 

תודה .